‘We hebben de gemeente nodig. (…) Mocht u nog nadere vragen hebben naar aanleiding van deze brief dan zijn wij vanzelfsprekend gaarne bereid deze te beantwoorden.’ Een citaat uit het begin en de afsluitende zin van een brief van Feyenoord Rotterdam N.V. en Stadion Feijenoord N.V. (Het logo van de Sportclub siert wel de header, maar zij tekenen onderaan niet mee) aan de leden van de Commissies FIB, JOCS en BVM met een afschrift aan wethouder Laan. De brief is gedateerd 18 juni 2013, maar hoe groot is het contrast met het debat over de stadionplannen dat dezelfde avond door Arminius en AIR in het Museumpark in Rotterdam georganiseerd werd? Debatleidster Suzanne Mulder trapte de avond namelijk af met de mededeling dat de zogenaamde Feyenoord-familie ondanks verwoede pogingen van de organisatie niet bereid was deel te nemen aan het debat of op zijn minst aanwezig te zijn, omdat dit ‘niet past binnen de communicatiestrategie’.
Schrijnend. De conclusie die wij na het debat kunnen trekken is namelijk dat een overgrote meerderheid van de aanwezigen van mening is dat HNS nog te veel onbeantwoorde vragen kent, dat het risico voor zowel club als stad groot is en dat niet duidelijk is of en zo ja wat Feyenoord er nu daadwerkelijk op vooruit gaat en hoe realistisch de voorwaarden zijn waar dan al voldaan moet worden. Vragen waarop de zogenaamde Feyenoord-familie tijdens het debat dus antwoord had kunnen geven, antwoorden waarop alle Feijenoorders en overige betrokkenen recht hebben. Maar helaas, dat past blijkbaar niet in de communicatiestrategie van club, stadion en Sportclub.
Panellid Michiel de Nooij – sporteconoom en naar eigen zeggen de meest neutrale aanwezige in de zaal – was één van de personen die aangaf dat onvoldoende duidelijk is of en zo ja wat Feyenoord er daadwerkelijk op vooruit gaat en dat de risico’s voor club en stad op dit moment nog te groot zijn. Na Tsjalle van der Burg is hij hiermee de tweede sporteconoom in korte tijd die forse kritiek uit op zowel het HNS-plan als de gebrekkige communicatie en informatie. Sporteconoom De Nooij kreeg gisteravond vanuit de zaal onder meer bijval van een Rotterdammer met een managementfunctie bij een groot havenbedrijf: Ook deze Rotterdammer gaf aan dat niet duidelijk is of en zo ja hoeveel Feyenoord er nu daadwerkelijk op vooruit gaat en wat de risico’s zijn. Een mening die dus door een overgrote meerderheid van de aanwezigen gedeeld werd.
Nadat zowel de Feyenoord Supportersvereniging als Vereeniging De Feijenoorder deze week onafhankelijk van elkaar hebben aangegeven dat er nog te veel vragen en te weinig antwoorden zijn, hopen wij dat de zogenaamde Feyenoord-familie haar communicatiestrategie wil heroverwegen. Opdat wij met zijn allen kunnen bepalen wat het beste is voor de club en hier gezamenlijk de schouders onder kunnen zetten. Zolang Feyenoord de communicatiestrategie niet wenst aan te passen, zijn wij afhankelijk van de gemeenteraad. Club en stadion zijn namelijk wel ‘gaarne bereid’ vragen vanuit de politiek te beantwoorden. In dat licht bood het optreden van gemeenteraadslid Jan-Willem Verheij bij het debat gisteravond weinig vertrouwen, hij lijkt niet bereid te zijn op zijn minst kritische vragen te stellen alvorens akkoord te gaan met een voor de gemeente zeer risicovolle garantiestelling. En dat in een tijd dat Rotterdam fors moet bezuinigen (meer dan 600 mln in 2014!) en dit voor een groot deel wordt afgewenteld op de inwoners van Rotterdam. Verheij bewees zichzelf en zijn partij (VVD) met zijn opstelling en antwoorden – die veelal konden rekenen op hoongelach uit de zaal – geen goede dienst in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Een partij die zich wel kritisch opstelt in het HNS-dossier is D’66, hoe doorzichtig dat zij uitgerekend vandaag in het Algemeen Dagblad worden weggezet als ‘stoorzender’…
Het debat van gisteravond heeft duidelijk gemaakt dat de roep om antwoorden en informatie van de zogenaamde Feyenoord-familie breed gedragen wordt, terwijl dezelfde Feyenoord-familie hier voorlopig niet toe bereid lijkt. Wij herhalen dus onze boodschap zoals gisteren reeds gepubliceerd: Het is tijd voor open- en eerlijkheid, iets waar wij als Feijenoorders recht op hebben!
eacties
bo
zelfde soort communicatie als in noord korea,gelukkig hoeven er geen hele wijken tegen de vlakte zoals in china,hns is wel goed voor de zakken van de bestuurders vd kuip/feyenoord en bouwbedrijven