Speler Profiel

Profiel van:
Bill Julian

Naam Bill Julian
Geboortedatum 10-07-1890
Geboorteplaats Boston, Lincolnshire, England
Nationaliteit
† Overleden op 14-03-1957
Plaats van overlijden Enfield, London, England
Positie Staf

(Trainer)Speler statistieken zijn nog niet compleet…

In de eerste twaalf jaar na de oprichting in 1908had Feyenoord geen trainer. Voor een eenvoudige club was eenoefenmeester in die tijd een ongekende weelde. De spelers ‘trainden’wel: op het Afrikaanderplein werd elke avond een partijtje gespeeld. Deelftallen werden aanvankelijk samengesteld door het bestuur en laterdoor een speciale elftalcommissie, in overleg met de aanvoerders.

Op 1 mei 1921 nam Feyenoord zijn eerste trainer indienst. Bill Julian was een Engelsman die van het Haagse HBS kwam. Totaan de Tweede Wereldoorlog zou Feyenoord, zoals veel Nederlandse clubs,vaak een beroep doen op oefenmeesters uit het land waar de voetbalsportwas ontstaan.

In het voorafgaande seizoen, waarin Feyenoord naar dehoogste klasse was gepromoveerd, had Julian al drie maanden met succesbij de club gewerkt. Na een seizoen werd Julian weer ontslagen, omdatFeyenoord geen trainer meer kon betalen.

 

FR-Fanatic.nl © 2005 - 2014 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.0