dinsdag 24 mei 2022
|     Rotterdam  

Speler Profiel

Naam Timothy Derijck
Leeftijd 34 Jaar
Geboortedatum 25-05-1987
Geboorteplaats Dendermonde, België
Nationaliteit
Rugnummer
Positie Verdediger
Prijs Transfer Vrij

Speler statistieken zijn nog niet compleet…

Ik ben opgegroeid in Liedekerke, dat vlak bij Aalst en Brussel ligt. Liedekerke ligt in Vlaanderen, vandaar dat ik met de Nederlandse taal ben opgegroeid. Overigens spreek ik wel goed Frans, maar dat heb ik later pas geleerd toen ik bij Anderlecht terecht kwam. Vijfenzeventig procent van de mensen bij Anderlecht kwam uit Walloni? en dat was dan ook de voertaal op het internaat. Over mijn Anderlecht-tijd zal ik zo meer vertellen. Ik ben opgegroeid als enig kind, die al vroeg gek was van voetbal. Mijn ouders zeggen dat ik al vanaf mijn geboorte met een bal in de weer was, dus was het logisch dat ik op voetbal ging. Ik ben op mijn vijfde begonnen bij FC Denderleeuw, een club uit de Belgische Tweede Klasse. Ik had het er naar mijn zin en bleek ook nog aardig te kunnen voetballen. Op mijn twaalfde werd ik getest door Anderlecht. Het ging zo goed dat ik meteen mocht blijven. Met die overstap kwam ook meteen een einde aan mijn periode als aanvallende middenvelder. Bij Anderlecht werd ik omgeschoold tot verdediger en dat ben ik altijd gebleven. Er kwam ook een einde aan mijn leven thuis. Ik kwam in het internaat van Anderlecht terecht en daar heb ik tot de zomer van 2005 gewoond.

Mijn ouders hebben me altijd positief ondersteund. Ze zagen al snel dat ik graag wilde voetballen en hebben me nooit tegengehouden. Ik heb dat wel eens anders gezien bij kinderen die gped waren en misschien een mooie carrière in het verschiet hadden, maar van wie de ouders verzet boden. Dat heb ik gelukkig niet gehad. Ze zeiden juist: als dat is wat je wilt doen, moet je er alles voor geven.

Mijn vader had jaren daarvoor zelf ook de kans gehad om door te breken als betaald voetballer, maar hij deed dat niet. Hij kon in de Eerste Klasse spelen, maar verkoos met mijn moeder als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Hij heeft er dus bewust voor gekozen om in de Tweede Klasse te gaan spelen en te gaan werken. Desondanks heeft hij me wel altijd aangemoedigd, net als mijn moeder. Ze zeggen altijd dat ik het aan mezelf te danken heb, aangezien ze door hun werk weinig tijd hadden. Ik kon altijd bij ze terecht, maar heb wel veel zelf gedaan. Dat heeft me gevormd.

Ik ben eind 2004 gestopt met school, omdat ik het niet meer kon redden. Ik zat in de laatste klas op de middelbare school, op het hoogste niveau ?Moderne Wetenschappen – dat we kennen in Belgi?. Het lijkt misschien stom om er in het laatste jaar mee te stoppen, maar het was eigenlijk al niet meer te redden. Ik moest alles inhalen voor ik examen kon doen. Dan gaat het dus over 42 toetsen! Ik moest altijd trainen en heb daardoor veel gemist. Pas daarna zou ik examen mogen doen, wat er op neer kwam dat ik iets van 60 toetsen had moeten doen om te slagen.

Ik was inmiddels door alle jeugdteams heen gestroomd en stond op het punt om de overstap te maken naar het eerste van Anderlecht. Dat is moeilijk in Belgi?, want daar kiest men toch vaker voor ervaren spelers. Vercauteren is nu hoofdtrainer, maar ik heb hem ook meegemaakt als trainer van het tweede. Toen zei hij vaak dat hij het goed vond als jongeren door zouden breken. Inmiddels kiest hij ? ondanks dat hij dat heeft gezegd ? voor ervaren spelers en minder voor jeugd. Er lopen genoeg goede jeugdspelers rond, maar die krijgen de kans niet. Dat vind ik spijtig. Dat heeft meegewogen in mijn besluit om Anderlecht te verlaten.

Toen Feyenoord zich meldde, was het voor mij niet al te moeilijk om te vertrekken. Ik heb me nooit druk gemaakt of mijn overgang naar Feyenoord wel in orde zou komen. Anderlecht lag dwars, maar meneer Wotte verzekerde me dat het goed zou komen. Ik denk dat de situatie bij Anderlecht en Feyenoord niet te vergelijken is. Hier heb ik ook te maken met een grote selectie, maar in Nederland wordt er minder gekeken naar leeftijd. Hier is het meer: wie goed is, mag spelen.

Feyenoord heeft met mij een verdediger gekocht die op veel plekken kan spelen. Ik kan als verdedigende middenvelder uit de voeten en op alle posities in de defensie. Ik ben tweebenig en voor mij maakt het daarom weinig verschil om links- of rechtsachter te spelen. Ik oog misschien niet als een stevige verdediger. Dat hoorde ik ook al in mijn eerste dagen bij Feyenoord. Maar het is toch echt zo. Ik word ook sterker door steeds maar mee te trainen bij het eerste elftal. Ik denk overigens dat mijn voornaamste kwaliteit op het aanvallende vlak ligt. Bij het nationale team speel ik vaak als verdedigende middenvelder die regelmatig mee opkomt. Dat gaat me goed af.

De eerste training bij Feyenoord heeft een ongelooflijke indruk gemaakt. Ik was geschrokken van de vele mensen. Bij Anderlecht zijn er 300 of 400 mensen, maar hier waren het er op de eerste dag 6.000. Feyenoord is qua supporters veel groter en de mensen zijn fanatieker. Daarnaast is het stadion indrukwekkend. Ik heb er nog niet in gespeeld, maar dat moet geweldig zijn.

Ik ben hier niet heen gekomen, omdat een aantal Belgen ? ik noem Buffel en Goor ? hier succesvol waren. Nederland sprak me altijd al aan om het technische voetbal. Dat ligt me. Het was de voornaamste reden om voor Feyenoord te kiezen. Ik wil hier het beste van mezelf te laten zien. Ik hoop direct te mogen spelen en meteen het vertrouwen te winnen van de trainers. Ik zal er zelf alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Ik ben nog jong, maar volgens mij maakt dat in Nederland geen of nauwelijks verschil. Ik moet nog dingen leren, maar ik zal altijd proberen om het beste van mezelf te geven. Als de trainers aangeven dat ik bepaalde tekortkomingen heb, zal ik er alles aan doen om dat te verbeteren en het uiteindelijk beter te beheersen dan alle anderen. Dat moet mij helpen te slagen bij Feyenoord.

Naam: Timothy Derijck
Geboortedatum: 25 mei 1987
Geboorteplaats: Dendermonde, Belgi?.
Contract tot: Medio 2009
Positie: Centrale verdediger, links-, rechtsback en verdedigende middenvelder.
Opleiding: Ik ben eind 2004 gestopt met de middelbare school.
Burgerlijke staat: Ik ben vrijgezel.
Kinderen: Nee.
Vorige clubs: FC Denderleeuw en Anderlecht.
Trainers: Eddy van Daele, Ren? Peeters, Dani?l Renders, Hugo Broos, Franky Vercauteren en Erwin Koeman.
Favoriete club: Chelsea, omdat John Terry daar speelt. Dat vind ik een fantastische verdediger.
Favoriete stadion: Nou Camp.
Grootste voorbeeld:
John Terry, want ik hoop net zo?n goede verdediger te worden als hij
is. Buiten het veld noem ik mijn ouders, die alles voor mij doen. Ik
kijk tegen hen op.
Stad: Brussel.
Hoogtepunt: Dat ik twee keer op de bank heb gezeten bij het eerste van Anderlecht.
Dieptepunt: Ik ben gelukkig nog nooit geblesseerd geweest, dus ik zou niet echt iets kunnen noemen.
Vrije tijd: Biljarten en bowlen.
Tijdschriften: Voetbal Magazine in Belgi? en Voetbal International in Nederland.
Krant: Het Laatste Nieuws. In Nederland lees ik De Telegraaf op de club.
Televisie: MTV en TMF.
Muziek: r&b, rap en Hiphop. Ik luister ook graag naar Marco Borsato en Clouseau.
Film: 2 Fast 2 Furious.
Beste CD: De nieuwste cd van 50Cent.
Drank: Water. Alcohol drink ik niet, ik heb het zelfs nog nooit geprobeerd.
Beste Eigenschap: Ik sta altijd open om bij te leren.
Slechtste eigenschap: Er zijn mensen die zeggen dat ik koppig ben.

 

 

Seizoen Gespeeld Wissel Minuten Goals
2006/07 (Feyenoord)Overzicht 8 10 866 1 2 0
2007/08 (Feyenoord)Overzicht 0 0 0 0 0 0
Totaal 8 10 866 1 2 0

Timothy Derijck’s debuut voor Feyenoord

06-08-2005 Oefen Uit RKSV Schijndel 2 – 2

Laatste wedstrijden die Timothy Derijck begon

26-12-2008 Competitie Thuis NAC 3 – 1
21-12-2008 Competitie Uit PSV 0 – 1
17-12-2008 UEFA Cup (EC3) Thuis Lech Poznan 0 – 1
13-12-2008 Competitie Thuis AZ 0 – 1
23-11-2008 Competitie Thuis ADO Den Haag 3 – 1

Laatste wedstrijden met 1 of meer doelpunten door Timothy Derijck gescoord

18-11-2006 Competitie Thuis AZ 3 – 2
06-08-2005 Oefen Uit RKSV Schijndel 2 – 2


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1