maandag 27 mei 2019
|     Rotterdam  

Speler Profiel

Naam Erwin Mulder
Leeftijd 30 Jaar
Geboortedatum 03-03-1989
Geboorteplaats Zevenaar
Nationaliteit
Rugnummer
Gewicht 88 kg.
Grootte 1.93 m.
Positie Keeper
Gekocht van EIGEN JEUGD
Huidige Marktwaarde € 600.000
Twitter Profiel MulderErwin
Contract tot 01-07-2015

Speler statistieken zijn nog niet compleet…

Foto’s van Erwin Mulder

    

Laatste Tweets

Ik ben geboren in Pannerden, dat is een dorpje tegen de Duitse grens tussen Arnhem en Doetinchem. Het is een rustig dorp, waar iedereen elkaar kent. Mijn ouders wonen er nog steeds en ik kom er ook nog vaak. Sinds ik bij Feyenoord speel heb ik een appartementje in Rotterdam, maar als ik een dag vrij heb ga ik vaak even heen en weer.

Ik heb twee broers, beiden hebben gevoetbald. Mijn oudste broer voetbalt nog steeds trouwens, hij is keeper. Mijn vader heeft vroeger ook gekeept, op een aardig niveau. Op zijn zestiende speelde hij in het eerste elftal van een club in de tweede of eerste klasse. Zelf begon ik op mijn vijfde of zesde met voetballen bij R.K.P.S.C. in Pannerden. Gewoon als veldspeler, toen wist ik nog niet dat ik keeper wilde worden. Dat kwam pas in de E’tjes. Al een jaar nadat ik in het doel was gaan staan, speelde ik bij de KNVB-selectie. Op dat moment besefte ik wel dat ik aanleg had om te keepen. Ik vond het ook hartstikke leuk, lekker duiken in de modder, heerlijk.

Toen ik naar de middelbare school ging, met een jaar of twaalf, maakte ik de overstap naar Vitesse. Ik kwam daar te spelen in de D1. Op het begin was het nog heel onbevangen. Ik kwam in een team met allemaal nieuwe jongens en wilde vooral lekker voetballen. In de B1 kwam echt het besef dat ik verder wilde met keepen, helemaal op het moment dat Feyenoord zich voor mij meldde. Al die tijd ben ik ook in de KNVB-elftallen blijven spelen. Op een gegeven moment werd dat Nederland onder 16 en Nederland onder 17.

Feyenoord is van jongs af aan mijn favoriete club. Het was daarom geen moeilijke keuze toen de club mij wilde hebben. Ik kwam hier te spelen in de B1. Via de A1 ben ik zo bij de selectie beland.

Vanaf november 2006 zit ik bij de selectie. Patrick Lodewijks was lange tijd geblesseerd en ook Sherif Ekramy kreeg te maken met een blessure. Op dat moment was ik nog niet officieel derde keeper, dat is eigenlijk pas sinds het begin van het seizoen 2007/2008. Ik hoop dit seizoen mijn debuut te maken, maar ik weet dat ik afhankelijk van andere mensen. Henk Timmer of Sherif Ekramy moet geblesseerd raken, dan kan ik een kans krijgen. Mocht dat niet gebeuren, dan wacht ik gewoon nog even en speel ik mijn wedstrijden in het tweede. Ik ben pas achttien jaar, dus ik heb nog alle tijd. Gezien mijn leeftijd hoor ik eigenlijk nog in de A1, dus ik zit op dit moment al een stapje hoger.

Voor de komende jaren maak ik nog niet te veel plannen. Het heeft geen zin om te ver vooruit te kijken. Komend seizoen wil ik vooral zo goed mogelijk trainen en op die manier een visitekaartje voor volgend jaar af te geven. Er is staan dit seizoen een nieuwe trainer en een nieuwe keeperstrainer voor de groep en aan hen wil ik graag laten zien dat ik aardig kan keepen.

Door de aanwezigheid van de keepers Henk Timmer en Rob van Dijk, zou Erwin Mulder in het seizoen 2008/2009 als derde doelman weinig speeltijd krijgen. In overleg werd met Feyenoord besproken de talentvolle doelman tijdelijk te verhuren. Vanaf de zomer van 2008 zal Mulder voor één seizoen op huurbasis spelen voor SBV Excelsior, de satellietclub van Feyenoord.

SBV Excelsior

Tijdens de oefenwedstrijden ter voorbereiding van het seizoen 2008/09 maakte Mulder bij de Kralingse club een solide indruk, waardoor hij gekozen werd tot eerste doelman van Excelsior. Mede door zijn goede optreden behaalden De Kralingers al vroeg in het seizoen de periodetitel en plaatst Excelsior zich voor de play-offs, waarin het kans maakte op promotie naar de Eredivisie. Wegens zijn sterke optredens werd hij als enige speler uit de Eerste divisie door Johan Neeskens opgeroepen voor het Nederlands schaduwelftal. Bij Excelsior wordt hij getraind door Ton Verkerk.

Terug naar Feyenoord

Na te zijn uitgeleend aan Excelsior keert Erwin Mulder terug in de Kuip onder de nieuwe trainer Mario Been, die laat weten veel vertrouwen te hebben in de nog jonge doelman. Even leek hij opnieuw op uitleenbasis naar Excelsior te verkassen, maar toen Rob van Dijk gebleseerd raakte, werd hij direct teruggehaald om de strijd aan te gaan met Rob van Dijk en Darley.

In het seizoen 2011/2012 werd Mulder gekozen als eerste keeper. Hij wees echter de nummer 1 af, omdat hij meende deze pas na een volledig stabiel seizoen te hebben verdiend.

Naam: Erwin Mulder
Geboortedatum: 3 maart 1989
Geboorteplaats: Pannerden
Opleiding: Mavo en daarna Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Ik ga dit seizoen waarschijnlijk weer een dag per week een cursus volgen.
Burgelijke staat: Vrijgezel
Kinderen: Geen
Vorige clubs: R.K.P.S.C. en Vitesse.
Trainers: André van der Ley, Jan Jongbloed en Frits van den Berk bij Vitesse. Bij Feyenoord heb ik getraind onder Cor Adriaanse, Henk Fraiser, Erwin Koeman en nu Bert van Marwijk.
Favoriete club: Feyenoord.
Favoriete stadion: De Kuip in Nederland en in het buitenland het nieuwe stadion van Arsenal.
Grootste voorbeeld: Petr Cech vind ik een heel goede keeper. Hij is net als ik lang, dus daarom volg ik hem in het speciaal.
Stad: Londen heeft veel indruk gemaakt op mij.
Hoogtepunt: Dat ik sinds november met de selectie mee mag trainen.
Dieptepunt: Heb ik nog niet echt gehad.
Vrije tijd: Bij vrienden zijn en mijn vader helpen in zijn bedrijf. Het is een bedrijf dat PET-flessen en folie recyclen.
Krant: Algemeen Dagblad.
Tijdschriften: VI, Sportweek en Voetbal Magazine.
Muziek: Hiphop, R&B en een beetje Nederlandstalig.
Televisie: Studio Sport en De Gouden Kooi. Ik vind het wel leuk om te kijken hoe die mensen in dat programma elkaar voor de gek houden.
Favoriete film: Con Air.
Beste cd: Meestal heb ik de radio aan staan
Boek: De biografie van Winston Bogarde. Heel interessant wat die man allemaal heeft meegemaakt.
Eten: Spinazie.
Drank: Water, ijsthee en Bacardi Ras.
Beste eigenschap: Eerlijk en open.
Slechtste eigenschap: Ik ben een beetje eigenwijs.

 

 

Seizoen Gespeeld Wissel Minuten Goals
2006/07 (Feyenoord)Overzicht 0 0 0 0 0 0
2007/08 (Feyenoord)Overzicht 1 0 90 0 0 0
2009/10 (Feyenoord)Overzicht 7 3 664 0 0 0
2010/11 (Feyenoord)Overzicht 17 0 1522 0 0 0
2011/12 (Feyenoord)Overzicht 34 0 3060 0 1 0
2012/13 (Feyenoord)Overzicht 22 0 1980 0 2 0
2013/14 (Feyenoord)Overzicht 32 0 2880 0 3 0
2014/15 (Feyenoord)Overzicht 4 0 360 0 0 0
Totaal 117 3 10556 0 6 0

Erwin Mulder’s debuut voor Feyenoord

02-12-2007 Competitie Thuis Heracles Almelo 6 – 0

Laatste wedstrijden die Erwin Mulder begon

31-08-2014 Competitie Uit FC Twente 0 – 0
28-08-2014 UEFA Cup (EC3) Thuis Zorya Luhansk 4 – 3
24-08-2014 Competitie Thuis FC Utrecht 1 – 2
21-08-2014 UEFA Cup (EC3) Uit Zorya Luhansk 1 – 1
15-08-2014 Competitie Thuis Sc Heerenveen 1 – 1

Laatste wedstrijden met 1 of meer doelpunten door Erwin Mulder gescoord

Geen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1