vrijdag 10 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
26
Nov ’69

20:30 uur

Europa Cup 1
2e ronde return wedstrijd

Stadion: De Kuip

  63.564 toeschouwers.

Feyenoord

2

0

AC Milan

 
Scheidsrechter: J. Campos (Portugal)

Basisopstelling

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

  Van Hanegem kopt de 2-0 binnen.  

Na het goede resultaat in Milaan leeft heel Rotterdam toe naar de return. Met slaapzakken ligt men al een avond vantevoren bij de voorverkoopadressen om een kaartje te kunnen bemachtigen. Degenen die pech hebben kunnen op de zwarte markt een ticket kopen.

De Kuip puilt uit als beide teams zich op de grasmat begeven. Zelfs de Italianen kijken verbaast naar het enthousiaste Legioen. Vanaf de aftrap rollen de aanmoedigingskreten van de tribunes. Ondanks de kou speelt Feyenoord in korte mouwen, de onverzettelijkheid straalt ervan af.

Na zeven minuten onderschept Willem van Hanegem een aanval van de Italianen en levert de bal in bij Wim Jansen, de kleine middenvelder rukt enkele meters op om vervolgens een voorzet los te laten. Tot ieders verbazing verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal in het net.

Tot in de verre omtrek van De Kuip moet het enorme gejuich te horen zijn geweest. De achterstand van twee weken eerder is binnen tien minuten rechtgezet. ‘De Zilvervloot’  wordt door Het Legioen ingezet. Het kan deze avond niet fout gaan.

AC Milan komt er niet aan te pas en door het aanhoudende offensief van Feyenoord zien de paniekerige Italianen de ene na de andere aanval op zich afkomen. Dankzij de Italiaanse keeper is het bij rust slechts 1-0.

Na vijf minuten in de tweede helft breekt er een orkaan van gejuich los als de Portugese scheidsrechter na een handsbal naar de stip wijst. De protesten van de Italianen zijn niet van de lucht. De scheidsrechter raadpleegt zijn assistent en tot ieders verbazing heeft deze man buitenspel geconstateerd, waardoor AC Milan een vrije trap mogen nemen. Een enorm gefluit en geloei breekt los.

Toch blijft de bevrijdende 2-0 niet uit en een verlenging zal er niet komen. Zeven minuten voor tijd raast Coen Moulijn voor de zoveelste maal langs zijn directe tegenstander en verstuurt een voorzet naar de opgekomen van Hanegem. Met een geweldige kopbal verslaat hij de Italiaanse keeper. De Kuip ontploft van vreugde en huilend vallen supporters elkaar in de armen. De Kuip staat te trillen op haar grondvesten.

Als het laatste fluitsignaal klinkt, wordt het licht boven de Kuip, als het vuurwerk boven het stadion uiteenknalt. Honderden supporters nemen bezit van het speelveld. Het is Feyenoord gelukt om de Europees- en Wereldkampioen uit te schakelen.

Naar aanleiding van deze historische overwinning wordt er een gedenkpenning uitgegeven. Heel Nederland leeft in een roes! Zelfs van de rivaal uit ‘Neerlands grootste poel des verderfs‘ ontvangt Feyenoord een gelukstelegram. De tegenstander die Ajax versloeg is nu door Feyenoord verslagen.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1