woensdag 30 september 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
21
Mei ’74

20:30 uur

UEFA Cup (EC3)
FINALE wedstrijd

Stadion: White Hart Lane, London

  46.281 toeschouwers.

Tottenham Hotspur

2

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Schreurer (ZWI)

Basisopstelling

Jennings
Evans
Naylor
Pratt
England
Beal
Mc Grath
Perryman
Peters
Chivers
Coates
Eddy Treytel
Wim Rijsbergen
Rinus Israel
Joop van Daele
Harry Vos
Wim Jansen
Willem van Hanegem
Theo de Jong
Jørgen Kristensen
Peter Ressel
Lex Schoenmaker

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Willem van Hanegem
Jørgen Kristensen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Mike England (40)
Mike England (51)
 Willem van Hanegem (43)
 Theo de Jong (85)

Wedstrijdverslag

 

Feyenoord kan het tweede gevecht met het Engelse Totenham Hotspur om de Europacup III met redelijk optimisme tegemoet zien. Gisteravond maakte de equipe van Wiel Coerver tot twee keer toe een achterstand op de onstuimige Britten goed. Wim van Hanegem zorgde met een subtiele vrije trap kort voor rust voor de gelijkmaker en Theo de Jong nam die vijf minuten voor het einde van de wedstrijd op een magnifieke manier voor zijn rekening.

?Op het vrijwel volle White Hart Lane, waar de uitpuilende staantribunes een orgie van lawaai produceerden, moest Feyenoord uiteindelijk toch zonder de geroutineerde Joegoslavische superprof Mladen Ramljak aan het loodzware karwei beginnen. Daardoor ontstond de wat merkwaardige figuur dat Wiel Coerver voor dit Europacup-gevecht toch een beroep moest doen op Rinus Israel, wiens rol bij Feyenoord eigenlijk is uitgespeeld.

?omringd door drie gretige Engelsen greep Eddie Treytel op een wanhopige manier mis en tot ontzetting van de paar duizend Nederlandse supporters verdween de bal tenslotte via England in het doel (2-1).

?Na schitterend voorbereidend werk van de Deen Kristensen rukte de blonde middenvelder Theo de Jong onweerstaanbaar op en dit keer had Jennings tegen zijn diagonale schot geen verweer (2-2).


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1