woensdag 26 januari 2022
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
17
Jul ’05

13:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Nanjing, China

  toeschouwers.

Feyenoord

2

1

Espanyol RCD

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Gorki
Jarque
Lopo
Pochettino
Garcia
Corominas
Costa
Fredson
Riera
DelaPe?a
Tamudo

Wisselspelers

Domi
Jonathan
Hector

Wissels

Domi Garcia (75)
Jonathan Costa (61)
Hector DelaPe?a (67)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (9)
 Dirk Kuyt (19)
Pochettino (32)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zijn eerste wedstrijd in het Chinese Nanjing gewonnen.Tegen Espanyol werd het 2-1 voor de Rotterdammers. Kuyt was de makervan beide doelpunten. Feyenoord speelde goed tegen de Spanjaarden enkende met name een indrukwekkend eerste half uur. In Nanjing, waartropische temperaturen heersen, maakte de ploeg van Erwin Koeman eenopvallend fitte indruk. Vrijdag speelt Feyenoord zijn tweede wedstrijdin China. Dan is Nacional uit Uruguay de tegenstander.

Vlakvoor de eerste wedstrijd van Feyenoord in Nanjing, waar de temperatuurook in de avond rond de dertig graden schommelt, vroeg Erwin Koemanzich hardop af hoe zijn ploeg zich in fysiek opzicht zou verhouden totde Spaanse tegenstander Espanyol. Als snel bleek dat de coach zichjuist over dit aspect geen zorgen hoefde te maken. Feyenoord toondezich opvallend fit in het gloednieuwe Nanjing Olympic Sports Center.Waar de Spanjaarden moeite hadden na afgeslagen aanvallen de draad weerop te pakken, wist Feyenoord een constant tempo te handhaven.

Daarmeewas in de hitte van Nanjing de eerste slag gewonnen voor deRotterdammers. Het gaf Feyenoord de lucht om snel de regie van dewedstrijd in handen te nemen. Feyenoord kende een sprankelend eerstehalf uur in China. Castelen was in die openingsfase smaakmaker bij deRotterdammers. Hij schoot op de rechterflank keer op keer langs zijndirecte tegenstander David Garcia.

De daadkracht van de snelle aanvaller leverde al na negen minutenresultaat op. Nadat hij zijn directe tegenstander op een manier haduitgespeeld die groot enthousiasme ontlokte bij het Chinese publiek,kon Kuyt de score openen. Hij schoot met een volley de 1-0 binnen.

Feyenoordontpopte zich daarna meer en meer tot een effectieve counterploeg. MetPardo in een opvallend creatieve rol naast Ghaly op het middenveld,werd steeds vaker een gevaarlijke aanval opgezet. Kuyt, die ondanks detropische temperaturen weer werkte als een paard, kon daar na 19minuten voor de tweede maal van profiteren. Hij zette de aanval zelf opdoor Pardo in te spelen, kreeg de bal terug van de Chileen en schootvervolgens Feyenoords tweede goal binnen.

Feyenoord kreeg daarnatal van kansen om de wedstrijd vroeg te beslissen. De mooiste was voorEdwin de Graaf. In een aanval die werd opgezet door Hossam Ghaly,bezorgde een uitgekookt tiktje van Kuyt een vrije doorgang voor de DeGraaf. De middenvelder wist de bal ook langs de Spaanse doelman tewerken, maar had de pech dat zijn inzet op de paal belandde.

Hetleek geen groot probleem voor Feyenoord, want de kansen bleven zichaandienen. Met name Kalou was meer dan eens dichtbij een treffer.Espanyol was tot dat moment nog nauwelijks in het stuk voor gekomen.Alleen wanneer Ivan DelaPe?a aan de bal kwam dreigde er gevaar, net alsbij Spaanse vrije trappen. Met name dat laatste moet Koeman zorgenhebben gebaard, want organisatorisch was het bij stilstaande momentenniet allemaal even sterk wat de Rotterdamse defensie liet zien.

Het was dan ook geen toeval, dat de tegentreffer van Espanyol voortkwamuit een dood spelmoment. De Argentijn Pochettino kon na een dik halfuur spelen profiteren van een vrije trap van DelaPe?a. Hij bracht destand op 2-1.

Nadie tegentreffer was de organisatie even zoek bij Feyenoord. Waar deploeg in het eerste half uur talrijke kansen had gekregen om naar 3-0uit te lopen, stokte het na de goal van Pochettino even in aanvallendopzicht. Desondanks kwamen de Rotterdammers de wedstrijd tot aan derust zonder al te grote problemen voor.

De tweede helft wasminder sprankelend dan de eerste, maar dat mocht – gezien deomstandigheden waarin moest worden gespeeld – geen verrassing heten.Feyenoord kreeg nog wel een paar kansen (schot van Kuyt, kopbal vaninvaller Lazovic), maar ging aan de andere kant ook in de slotfase doorhet oog van de naald, toen Espanyol zijn beste kans van de wedstrijdliet liggen.

Matchwinnaar was Dirk Kuyt. Hij werd kort voor tijdnaar de kant gehaald, toonde bij het verlaten van het veld zijnspeciale waardering voor het groepje Feyenoord fans dat hun favorietenachterna was gereisd en sprak na afloop over ?een goed gevoel.? Kuyt:?Na een periode waarin we door de buitenwacht toch regelmatig negatiefzijn benaderd, was dit een positief signaal. We hebben als team hardgewerkt en zijn daar ook voor beloond. Dat geeft altijd een goedgevoel.?


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1