maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
15
Mei ’05

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Philips Stadion

  33.000 toeschouwers.

PSV

4

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Ben Haverkort

Basisopstelling

Gomes
Theo Lucius
Alex
Wilfred Bouma
Lee Young-Pyo
Mark van Bommel
Phillip Cocu
Ibrahim Afellay
Jefferson Farf?n
Jan Vennegoor of Hesselink
Park Ji-Sung
Gabor Babos
Karim Saïdi
Alexander Östlund
Cory Gibbs
Pascal Bosschaart
Shinji Ono
Bart Goor
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen

Wisselspelers

Edwin Zoetebier
Remco van der Schaaf
Johann Vogel
Eric Addo
Kasper B?gelund
Gerald Sibon
Sepp De Roover
Zbigniew Malkowski
André Bahia
Bruno Basto
Gianni Zuiverloon
Patrick Paauwe
Gerson Magraõ
Tim Vincken

Wissels

Johann Vogel Mark van Bommel (85)
Bruno BastoPascal Bosschaart (12)
Tim VinckenRomeo Castelen (63)

Gele Kaarten

Mark van Bommel (2)
Ibrahim Afellay (90)
Shinji Ono (28)
Bart Goor (35)
Nicky Hofs (43)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Ibrahim Afellay (13)
Jan Vennegoor of Hesselink (41)
Mark van Bommel (52)
Ibrahim Afellay (71)
 Dirk Kuyt (22)
 Dirk Kuyt (51)

Wedstrijdverslag

Feyenoord is er niet in geslaagd om vooreen stunt te zorgen in Eindhoven. De ploeg van Gullit verloor met 4-2van landskampioen PSV, waar Mark van Bommel en Johann Vogel hun laatstethuisduel speelden. Dirk Kuyt bracht Feyenoord tot twee keer toelangszij, maar treffers van Van Bommel en Afellay zorgden na rust voorde beslissing. A-junior Tim Vincken, die inviel voor Castelen, kreegvoor de tweede keer speelminuten in Feyenoord 1. Nicky Hofs kreeg geelen is geschorst voor het duel met ADO Den Haag. Pascal Bosschaart vielna elf minuten geblesseerd uit.

PSV-Feyenoord was met een blik op deranglijst slechts een verplicht nummer. Toch was het voor beide ploegenom uiteenlopende redenen een wedstrijd van belang. Bij Feyenoord woogdat belang zwaarder na de belabberde resultaten van de laatste weken.Eindhoven leek op voorhand d? plek om op jacht te gaan naar eerherstel.Maar het zo succesvolle PSV, dat met de bekerfinale nog maar ??nbelangrijke wedstrijd te spelen heeft, had weinig zin om Feyenoorddaarbij te helpen. Al was het alleen maar om de vertrekkende Mark vanBommel en Johann Vogel, die hun laatste thuiswedstrijd beleefden in hetPhilips stadion, het afscheid te geven dat ze verdienden.

Delandskampioen nam meteen een voorschot op dat passende afscheid door deeerste de beste kans te benutten. Wilfred Bouma positioneerde Young-PyoLee aan de linkerkant, die op zijn beurt vrij voor kon geven. G?borBabos wist de bal met een uiterste krachtinspanning uit de doelmond tetikken, maar het gevaar was daarmee niet verdwenen. De jonge IbrahimAfellay kreeg de bal voor zijn voeten, aarzelde geen moment en schoothard zijn eerste competitiedoelpunt binnen. Het was de slechtstdenkbare start, maar Feyenoord liet zich er niet door van zijn stukbrengen. Een minuut later kwam Hofs in scoringspositie. De middenvelderschoot oog in oog met Gomes naast. Het gaf de Rotterdammers hoop op hetdoelpunt dat even later zou volgen. De Eindhovense defensie liet Kuytongedekt, wat een dure fout bleek.

Kalougaf de bal af op de Katwijker, die met een droge knal onder Gomes degelijkmaker verzorgde. In plaats van door te drukken, liet FeyenoordPSV hierna het initiatief. Ono leed dom balverlies op het middenveld,wat Afellay in staat stelde om af te stormen op Babos. Zijn schotverdween vlak naast de voor PSV verkeerde kant van de paal. Feyenoordmoest achteruit en kon slechts nog op doel vuren vanuit de tweede lijn.

Zondersucces, want Gibbs en Kalou schoten hoog over. Het doelpunt van deEindhovenaren hing in de lucht en zou enkele minuten voor rust ookvallen. Theo Lucius zag Vennegoor of Hesselink moederziel alleen staanaan de linkerkant van het zestienmetergebied. Toen de lange aanvallerde bal in zijn voeten kreeg, was het binnenschieten alleen nog maar eenformaliteit: 2-1.

Weer was Feyenoord niet onder de indruk vaneen achterstand. Het leek zelfs het beste bij de ploeg van Gullit bovente halen. Dirk Kuyt onderstreepte dat door kort na het begin van detweede helft uit te halen van buiten het strafschopgebied. Voor detweede keer leverde de schuiver een doelpunt op. Van Bommel zag hethoofdschuddend aan, schold opzichtig en besloot toen zelf maar orde opzaken te stellen. Bij het eerste balcontact knokte hij zich door deweinig opmerkzame Feyenoord-defensie en verschalkte hij de verrasteBabos. Die klap kwam het geplaagde Feyenoord, waar Castelen inmiddelshad plaatsgemaakt voor Vincken, niet meer te boven. Het tempo was uitde wedstrijd en PSV drong niet meer aan. Slecht ??n man aan Eindhovensekant spande zich nog overmatig in, wat een doelpunt tot gevolg had.Eenmaal geroken aan de schoonheid van scoren, besloot Afellay het ernog maar een keer op te wagen. Met succes, want zijn afstandsknal vloogop prachtige wijze de kruising in: 4-2. Voor PSV kon het afscheidsfeestvan het geliefde duo hierna een aanvang nemen, terwijl voor Feyenoordde lange terugreis wachtte na al weer de vijfde nederlaag in de laatstezes wedstrijden.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1