
De selectie, staf en directie van Feyenoord hebben donderdagavond gedineerd met een grote delegatie van de Feyenoord Business Club.
Alle 75 meegereisde leden, die woensdag arriveerden in Spanje, schoven in Marbella aan in het spelershotel, waar gezamenlijk werd genoten van een uitgebreid buffet.
Nadat algemeen directeur Eric Gudde, die evenals commercieel directeur Mark Koevermans vanaf woensdag in Marbella verblijft, alle aanwezigen welkom had geheten, schoven spelers en staf en de zakelijke relaties van de Rotterdamse club door elkaar heen aan de opgestelde tafels. Dit leidde in de zaal al snel tot geanimeerde gesprekken en een gezellige sfeer.
‘Het diner met de selectie is een van de hoogtepunten van de trip naar Marbella’, vond FBC-lid Patrick, voordat hij plaatsnam aan een tafel met onder meer A-junior Rick Dekker. ‘Een avond als deze is voor de leden een leuke en laagdrempelige gelegenheid om in contact te komen met de spelers, die bovendien hartstikke benaderbaar zijn. Zo ontstaat er vanzelf een gezellige ontmoeting.’
Patrick maakte ook de afgelopen twee jaar de georganiseerde reis naar Marbella, waardoor hij al voor de derde keer aanschoof bij de selectie. ‘Voor mij is het inmiddels vaste prik, met als gevolg dat ik sommige spelers een beetje ken. Het leuke aan deze trip is dat we tijdens ons verblijf allerlei leuke activiteiten hebben, terwijl we natuurlijk ook de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen FC Basel gaan bezoeken.’
Voor Feyenoord kwam met het diner met de Business Club een einde aan een dag waarop het programma er anders uitzag dan de meeste overige dagen van het trainingskamp. In plaats van een groepstraining op het Marbella Football Center werkte de ploeg ’s ochtends een strandloop af aan de Middellandse Zee. Daarna genoot de selectie van een vrije middag. Vrijdag staan voor Feyenoord de laatste twee trainingen van het trainingskamp op het programma, waarna het verblijf in Marbella zaterdag wordt afgesloten met de benefietwedstrijd tegen FC Basel.