zondag 22 mei 2022
|     Rotterdam  

eacties

 1. 1

  Faria

  Elia…’n ‘Mooi klusje voor de Bobo’s van Feyenoord. Je kan als ,,Technisch Directeur” er niet om heen om zulke zaken te regelen. Maar uiteindelijk moest van Geel het over laten aan die voetbal-zonder-verstand-loze Bobo’s, Jaren hebben ze de kracht en de macht gehad om Feyenoord op het paard te zetten, Toen de club op sterven na dood was kwam er actie, anders was het allang over in uit geweest. Nu de club weer adem kan halen komen de maniakken weer tot leven, want de verkeerde mensen bij Feyenoord strijken de eer op, en dat mag toch niet, dan moeten ze vertrekken. het grootste voorbeeld hebben we in de Den Haag, Ze rollebollen door de gangen , niemand is het met elkaar eens , er komen steeds meer miljonairs, En die kleungels regeren ons. en alles holt achteruit. En wacht maar af, zo gaat het straks ook weer bij onze club, misselijk makend zijn die heren op de voor of achtergrond, Het word nooit wat. Als er zo over mij gekletst werd, wist ik het wel als ik Men. van Geel was, wegwezen, en dan is de onrust wederom als herboren.

  Antwoord
  1. 1.1

   FR12supporter

   Jij loopt achter op de feiten kameraad:

   Dit wordt er gezegt op FB,

   Al jaren verbaas ik mij enorm over het amateurisme binnen het Maasgebouw zonder dat het enige consequenties heeft voor de verantwoordelijken, maar wellicht nog wel meer over de gelatenheid bij een deel van Het Legioen die het zonder protest maar accepteert en op zijn beloop laat in de hoop dat het toch nog wel goed komt. Of zelfs nog erger, van die optimisten die vinden dat het allemaal prima gaat binnen Feyenoord al wijzend naar de financiële situatie en sportieve prestaties van de afgelopen jaren. En het ergste is dan ook nog dat supporters met een andere mening voor van alles en nog wat worden uitgemaakt zonder enige fundamentele onderbouwing. Daar pleurt toch zogezegd je bek wagenwijd van open?

   Enkele weken geleden kwam daar ineens het bericht naar buiten dat Feyenoord afscheid zou nemen van zowel Van Geel als Gudde. Zou het dan toch? Eindelijk die noodzakelijke frisse wind binnen Feyenoord. Eindelijk verantwoordelijken afrekenen op hun presteren c.q. het in stand houden van de zesjes cultuur. Het zou in ieder geval een goed begin zijn om het bestuur van Feyenoord te herorganiseren met een heldere visie op de toekomst.
   Opmerkelijk is het feit dat De Telegraaf weer het nieuwsmedium blijkt te zijn – als niet officieel media partner en vriendje van Gudde – die met het grootste gedeelte van alle nieuwtjes naar buiten komt. Er is grofweg een enorme machtsstrijd aan de gang binnen de top van Feyenoord, waar Gudde dan weer zijn zegje over moest doen terwijl hij niet alleen één van de leidende voorwerpen is binnen die machtsstrijd maar nota bene ook zelf initiator is van die machtsstrijd door jaren geleden 49% van de aandelen voor een schijntje te verkopen aan de VvF met allerlei aanvullende voorwaarden. Die afspraken en voorwaarden hangen nu als een molensteen om de nek van Feyenoord, blokkeren elke vorm van vooruitgang en hebben een ongelooflijke “eigen belang” cultuur binnen de club gecreëerd. Waar Van Geel en Gudde via de media hun eigen straatje schoon proberen te vegen, is het achter de schermen een zo niet nog grotere puinbak in het Maasgebouw. Lunatic News – en andere Feyenoord geledingen – roepen dit al lange tijd, werden daardoor verketterd, maar nu liggen de feiten dan toch op straat.

   Maar laten we even inzoomen op het functioneren van beide heren. Eric Gudde is Algemeen Directeur van Feyenoord sinds december 2007. Mede onder zijn leiding in de daarop volgende jaren raakte Feyenoord praktisch failliet en moest hij gered worden door de Varkenoordgroep die – de latere – Vrienden van Feyenoord voordroegen als betrokken supporters om de club financieel zouden gaan steunen. Waar de leiding van Feyenoord voor verantwoordelijk gehouden kan worden is de wurgconstructie die zij met de Vrienden aan zijn gegaan, wat nu zorgt voor bizarre machtsstrijd binnen het Maasgebouw doordrenkt van “alleen eigen belang telt’ en ten koste gaat van Feyenoord.
   Destijds werd Gudde aangesteld om de brug te slaan tussen Gemeente en Feyenoord inzake het realiseren van een nieuw stadion. Nu ruim acht jaar verder heeft Gudde daar meerdere malen in gefaald. Er werd geen brug geslagen, maar ontstond een gapend gat tussen de beide partijen. Laatste strohalm is een projectteam van OMA en Koolhaas, waarin Gudde zelfs geen enkele rol meer lijkt te spelen.
   In zijn periode is daarnaast niet alleen de relatie met de Gemeente ernstig bekoeld, maar ook die met meerdere sponsoren, aandeelhouders, clubmensen en supporters, wat er juist voor gezorgd heeft dat het Maasgebouw op een soort eilandje bivakkeert in plaats van één sterk Feyenoord te creëren waarin de krachten van alle betrokken partijen zijn gebundeld.

   Financieel staat Feyenoord er zeer zeker beter op dan enkele jaren geleden, wat vooral te danken is aan het noodzakelijke terugvallen op eigen jeugd ruim 5 jaar geleden welke zich onder de leiding van Koeman dusdanig sportief ontwikkelden dat zij voor vele miljoenen konden worden verkocht, aangevuld met wat geluk in het aankoopbeleid van Van Geel (zoals Pelle). Kortom, het financiële herstel van Feyenoord kan amper worden toegekend aan Gudde. Daarnaast is Feyenoord nog altijd gelegen om die minimaal 30 miljoen op te hoesten om die 49% van de VvF terug te krijgen, iets wat Feyenoord nog lang niet heeft en voorlopig ook nog niet zal hebben. Prioriteit ligt nu o.a. bij het (eindelijk!) realiseren van een nieuw trainingscomplex.

   Nee Gudde is allesbehalve het noodzakelijke boegbeeld die “klanten” weet te binden en boeien voor de lange termijn. Geen daadkrachtige persoonlijkheid die prestaties weet te brengen die Feyenoord naar een hoger plan tillen. Middelmaat, de veelbesproken zesjes cultuur. En voor een club als Feyenoord met zo’n grote achterban en commercieel achterland, zo veel potentie, is dat veel en veel te weinig!

   Van Geel dan. Wist met creativiteit en een dosis geluk een representatief elftal ter beschikking te stellen aan Koeman, die vooral de credits verdiend door het optimale rendement uit de jeugd te halen, waar voorzichtig wel gezegd mag worden dat Koeman zelfs een keer kampioen had kunnen worden in die jaren. Spelers als Guidetti en Pelle waren meer geluk dan wijsheid. Maar in plaats van de lijn met eigen jeugd stug door te zetten, kwam Van Geel ook met allerlei rare spelers op de proppen die ook nog eens haaks stond op het uitgesproken beleid. Want men zou juist investeren in eigen jeugd en alleen aankopen doen met een restwaarde plus directe meerwaarde voor Feyenoord. Vervolgens kwamen spelers als Wilkshire, Boulahrouz en El Ahmadi, met als klap op de vuurpijl de zeer twijfelachtige Colin Kazim Richards. Alleen El Ahmadi bleek weer voor Feyenoord van waarde te zijn.
   Zeker nu er weer wat geld te investeren is, wordt eigen talent per definitie gepasseerd lijkt wel. Er word vrijwel geen talent meer ingepast bij Feyenoord 1, maar gekozen voor aankopen wat uiteindelijk resulteert dat meer dan 12 miljoen aan aankopen in Jong Feyenoord komt te spelen (bank- en tribunezitters). Welk signaal geef je daarmee af aan je jongere talenten? Een heel slechte blijkt wel. Zo bleek er helemaal geen toekomstplan te zijn voor zo niet je grootste talent Chong, maar ook inzake jongens als Schuurman en Woudenberg lijkt een echt plan te ontbreken. En dat is opmerkelijk, want dergelijke talenten moet je goed begeleiden, perspectieven bieden en vooral ook kansen gunnen. Het verleden heeft uitgewezen dat dergelijke talenten zich prima weten te manifesteren binnen Feyenoord 1. Ook bij de concurrentie zie je talenten vaak zat uitgroeien tot sterkhouders in het eerste, mits je ze maar de kans en het vertrouwen geeft.
   Nee bij Feyenoord zijn we trots op de kwaliteit van de jeugdopleiding, echter blijkt de stap naar Feyenoord 1 nog altijd een hele moeilijke. Zodra Feyenoord geld te besteden heeft, wordt het uitgegeven aan spelers die tot nu toe vooral de breedte van het elftal versterken.

   En als klap op de vuurpijl het nieuws van gisteren. Feyenoord gaat afscheid nemen van Jong Feyenoord. Talent wordt verhuurd aan FC Den Bosch of RKC Waalwijk en alleen oefenwedstrijden worden er nog gespeeld. Buiten het feit dat het ongelooflijk amateuristisch is dat Feyenoord niet eens op de hoogte is van de licentie eisen – OPHEFFEN KAN HELEMAAL NIET – is ook dit weer een bizar signaal naar de eigen jeugd. Welk perspectief is er om de stap naar het eerste elftal te maken, wat is de gedachte achter dit besluit? En wat doe je met de reservespelers die niet of weinig gespeeld hebben in het eerste? Wat doe je met geblesseerde spelers die op de weg terug zijn en wedstrijdritme op moeten doen? En waarom niet gewoon met Jong Feyenoord mee doen in het betaalde voetbal? Dan ben je niet afhankelijk van anderen, maar kan je je eigen talent op niveau inzetten binnen de eigen gelederen! Zie je gauw genoeg hoe iemand zich profileert en kan je ook iemand snel doorschuiven naar het eerste. Nederland wordt steeds meer gezien als opleidingsland…maak daar dan ook je beleid op! Geef de jeugd daadwerkelijk een kans!

   Nee het gebrek aan een topsportklimaat is al jaren onderwerp van gesprek. Diverse trainers gaven het al aan, maar veranderen doet het niet. Meest typerende voor die zesjes cultuur was wel de high-five tussen Gudde en Van Geel in Neerlands Grootste Poel des Verderfs toen Feyenoord de aardsrivaal op alle fronten aftroefde, maar bleef steken op 1-1. De beide heren waren meer dan tevreden, waar men bij de tegenpartij ziek was van het feit dat ze niet gewonnen hadden terwijl ze er niet eens aanspraak op mochten maken. Een wereld van verschil.

   Sportief gaat het goed toch? Ja als je het zwart-wit bekijkt wel. In de jaren voor Koeman eindigden we roemloos in de middenmoot, en de laatste jaren zijn we vaker op plek 2 en 3 geëindigd. Maar de afgelopen twee jaar, terwijl er WEL geld te besteden was, is de achterstand op de koploper enorm. Afgelopen seizoen 29 punten en nu is de achterstand 21 punten. De bekerwinst van afgelopen zondag maat enigszins wat goed dit seizoen, maar in de lijn van de afgelopen decennia zou dit zo maar weer eens een incidenteel succes kunnen zijn. Vooralsnog zijn we nog steeds de top van de rest en spelen we nog altijd niet structureel mee om het kampioenschap. Simpele conclusie is dus gewoon dat er een verkeerde mentaliteitskwestie heerst in het Maasgebouw. er wordt genoegen genomen met te weinig en er zitten dus niet de mensen die wel die potentie weten te benutten die Feyenoord absoluut heeft.

   Maar lieve mensen, met het nieuwe stadion komt het allemaal goed. Want OMA en Koolhaas gaan zich er nu tegenaan bemoeien. Feyenoord City is geboren (iets wat nog is gejat van RdK ook, maar dat terzijde). Fantastisch plan, waarin het nieuwe stadion het centrale punt van wordt van een complete herinrichting van het stadion- en Verandagebied langs de Maas. Kostenschatting zo’n 1 miljard (!! SAY WHAT !!) euro. Klinkt leuk allemaal hoor, maar wie gaat dat allemaal betalen???
   Het megalomane HNS plan was de financiële doodsteek geweest voor Feyenoord, dus hoe kunnen zij nu wel de financiën organiseren, maar bovenal wat blijft er voor de club onder aan de streep over? Een project van die omvang zal veel aandeelhouders nodig hebben die hun investering terug willen verdienen. Heeft Feyenoord dus helemaal niets aan. Maar goed, de toekomst zal het uitwijzen. IJdele hoop of realisme? Als je nu al niet optimaal rendement haalt uit De Kuip, hoe zal dat in een nieuw stadion zijn dan?

   Ja maar wie moeten het dan doen als er een schoonmaak binnen het bestuur van Feyenoord komt? Er is al een kans geweest om Eenhoorn binnen te halen bij Feyenoord voor de positie van Algemeen Directeur. Niet alleen supporter van de club, maar ook een uitstekend boegbeeld met visie en topsportmentaliteit. Ik ben overtuigd dat Feyenoord dat alsnog kan realiseren. En dat is slechts één van de voorbeelden. Zo werden er al meerdere personen voorgedragen (vanuit de supportersgeledingen) die absoluut capabel genoeg zijn om de RvC positie met portefeuille supporterszaken te bekleden, maar om onduidelijke redenen blijft die positie al bijna 2 jaar leeg. En waarom kan een clubman als Van Hanegem geen prominente rol binnen de club spelen? Een man met een uitgesproken eigen mening, maar wel iemand die de club geweldig kan vertegenwoordigen en in zijn visie het wel verdomd vaak bij het rechte eind heeft.

   Vooralsnog hoop ik dat de bekerwinst het realisme niet vertroebeld, want een frisse wind binnen de club is en blijft noodzakelijk om Feyenoord naar een hoger niveau te tillen. Zowel sportief als zakelijk, waarbij investeren in je talent de boventoon moet voeren.

   = Achter het Doel =

   Antwoord

Plaats een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1