zondag 19 mei 2024
|     Rotterdam  

AD Toernooien

Kies een jaartalreeks om de statistieken van die AD toernooien te zien.

In 1978 werd er door vier Rotterdamse bedrijven, de gemeente Rotterdam en de Kamer van Koophandel een toernooi georganiseerd dat voor de start van de competitie plaats zou vinden. De bedoeling was een internationaal toernooi te geven met een sterke bezetting van buitenlandse clubs.

In de twaalf jaar dat het A.D.-Toernooi bestaan heeft hebben vele Europese en Braziliaanse ploegen deelgenomen. Enkele van deze waren: Werder Bremen, Everton, Santos FC, Benfica, Celtic, Liverpool, Austria Wien, Anderlecht enz. Het Rotterdam A.D.-Toernooi werd zeven keer door Feyenoord gewonnen namelijk in 1978, 1979, 1982, 1984, 1988, 1989 en 1990 de overige winnaars waren Southampton, Celtic, H.S.V., Gremio Porto Alerge, Werder Bremen, Dinamo Bukarest en Standard Luik.

Het Toernooi- en wedstrijdreglement luidde als volgt:

 1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen van de K.N.V.B. Als wisselspelers zijn toegestaan: 3 veldspelers en 1 doe lverdediger.
 2. De wedstrijden duren 2 maal 45 minuten. Mocht aan het einde van de wedstrijd de stand gelijk zijn, dan worden strafschoppen genomen op de algemeen gebruikelijke wijze. Is de stand in de grote finale gelijk na het einde van de wedstrijd, dan wordt 2 maal 15 minuten verlengt.
  Indien dan nog gelijk, strafschoppen.
 3. De wedstrijden worden geleid door scheids- en grensrechters aangewezen door de K.N.V.B.
 4. Protesten zijn niet mogelijk.
 5. In gevallen, waarin dit reglement niet voorziet, beslist het wedstrijdsecretariaat.
 6. Gele en Rode kaarten: A: 2 maal in 1 wedstrijd = Rood en betekent de volgende wedstrijd WEL spelen. B: Rood = Direct uit het veld en volgende wedstrijd niet spelen.

Tot 1987 was er op de tweede dag altijd een strijd tussen de 3e en de 4e plaats en de 1e en de 2e plaats.

In 1987 werd deze regeling veranderd en werd er om punten gevochten, de nieuwe regeling luidde als volgt:

 • Toernooi-winnaar is het elftal dat de meeste punten behaald volgens een systeem waarbij een accent op de produktiviteit wordt gelegd.
 1. Een gewonnen wedstrijd geeft 3 punten
 2. Een gelijk spel geeft 2 punten
 3. een verloren wedstrijd geeft 1 punt

Daarbij wordt elk gescoord doelpunt beloond met 1 punt met een maximum van 3 per wedstrijd. Een elftal dat in de eerste wedstrijd slecht begonnen is, kan dus toch nog toernooi-winnaar worden.

 • Indien 2 teams met hetzelfde aantal punten eindigen wordt het doelsaldo beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, wint het elftal dat de meeste doelpunten heeft gescoord. Is ook het aantal gescoorde doelpunten gelijk, wint degene die het eerst heeft gescoord.

 


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1