zondag 19 mei 2024
|     Rotterdam  

S.C.F. / FIIIR

Door de jaren heen, heeft Feyenoord één van de meest beruchte aanhang gekregen van heel Europa. De grote doorbraak vond plaats tijdens de wedstrijd tegen Tottenham in 1974.

Vak S, het toenmalige staanvak achter het doel, werd een begrip in Nederland in de jaren tachtig en wanneer Feyenoord ergens op bezoek kwam was het vrijwel nergens veilig in geen enkele stad.

In de jaren negentig werd SCF (Sportclub Feijenoord) het kenmerk van de harde kern. Kenmerkend voor leden van de SCF is de bekende tattoo (op de onderarm).

Absolute heersers in Nederland en ver daarbuiten; niet alleen vanwege de acties, maar ook vooral door de onderlinge banden en vriendschap.

Niet alleen in Nederland werden roemruchtige acties gepleegd, maar ook in plaatsen als Gladbach, Stuttgart, Bremen, Düsseldorf en Leverkusen. Feyenoord behoort bij de topfirms op de lijst van de UEFA voor wat betreft de gewelddadige aanhang. En staat vaak lange tijd op nummer 1.

De harde kern van Feyenoord staat niet alleen bekend om zijn gewelddadigheden, maar ook om de onvoorwaardelijke steun van de supporters. Bij elke wedstrijd, over de gehele wereld, volgen supporters hun club. In goede en in slechte tijden. Hier zit waarschijnlijk het grote verschil tussen de Feyenoord aanhang en die van veel andere clubs.

Vanwege een aantal gebeurtenissen en maatregelen (camera’s, clubkaart, beveiliging enz.) van een aantal jaren geleden leek het in Nederland wat rustiger te worden met het fanatisme. Maar niets blijkt minder waar. Juist in rustigere tijden, wordt het fanatisme harder en sterker. De banden groeien en er ontstaan hechte vriendschappen. Veel mensen van de oude kern zijn nog altijd aanwezig en aangevuld met de nieuwe generatie gaan er nog grootse dingen gebeuren. De FIIIR is bezig met een opmars, gesteund door hun voorgangers en met een hechte band kan er een nieuw fenomeen in Nederland geboren worden….of…..al aanwezig zijn!!!!!


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1