zondag 24 september 2017
|     Rotterdam  

Speler Profiel

Mario Been

NaamMario Been
Leeftijd53 Jaar
Geboortedatum11-12-1963
GeboorteplaatsRotterdam
Nationaliteit
Rugnummer
PositieMiddenvelder
Gekocht vanEIGEN JEUGD

Speler statistieken zijn nog niet compleet...
Foto's van Mario Been

    
Mario Been kan tot de echte Feyenoorders worden gerekend. Hij werd al lid op zijn zesde en was afkomstig uit de Bonaventurastraat op Rotterdam-Zuid. Hij speelde mee in het Nederlands Elftal voor spelers tot 18 jaar op het Wereldkampioenschap van 1982 in Mexico. Mario Been maakte in de zomer van 1982 zijn debuut in het eerste. Tegen Arsenal, tijdens het AD-toernooi, scoorde Been uit een terugspringende bal.

1984 Werd voor Feyenoord het jaar van de dubbel: kampioen en de beker, maar ook het jaar van Cruijff en Gullit. Mario had geen vaste plaats maar viel wel regelmatig in. Zijn doorbraak kwam het seizoen daarna, waarin hij 18 doelpunten maakte. In totaal scoorde hij in vijf seizoenen eredivisievoetbal 53 keer.

Zijn enige optreden in het grote Oranje vond plaats op 14 november 1984 in Wenen. Nederland speelde daar voor 15.000 toeschouwers een WK-kwalificatiewedstrijd en verloor met 1-0 door een eigen doelpunt van PSV' er Michel Valke. Been viel in de 73ste minuut in voor Ton Lokhoff, een andere PSV'er.

In het seizoen 1987/88 ging het niet zo goed met Feyenoord en Been. Feyenoord eindigde als zesde en Been lag regelmatig overhoop met trainer Rinus Israel. Hij stond niet meer iedere wedstrijd opgesteld, maar scoorde dat seizoen toch nog 13 goals. Mario Been verliet Feyenoord in 1988. Het Italiaanse Pisa kocht hem voor 1,2 miljoen gulden, volgens Been zelf een record voor een speler uit de eigen opleiding.

Been was een centrale middenvelder, had een goede techniek, bezat creativiteit en beschikte over een uitstekende pass. Zijn bijnaam bij Feyenoord was Mario-donna.

005mariobeen_200.jpg

 


 


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?id=351 AND MatchType = 7' at line 1
SeizoenGespeeldWisselMinutenGoals