zondag 19 september 2021
|     Rotterdam  

Speler Profiel

Naam Sixto Rovina
Geboortedatum 10-01-1961
Geboorteplaats Willemstad
† Overleden op 07-02-1989
Plaats van overlijden Gasselte
Rugnummer
Positie Middenvelder

Speler statistieken zijn nog niet compleet…

Feyenoord ging in de jaren tachtig ooit na afloop van het seizoen naar Curaçao. De selectie was nog maar net op de Antillen aangekomen of ze moesten al aantreden voor de eerste oefenpot. Ondanks de jetlag en de slopende hitte hielden de Rotterdammers de schade beperkt tot 2-1 tegen de lokale helden van Undeba.

Ook coach Ab Fafié leed flink onder de hitte en de lange vliegreis want hij scoutte de beide doelpuntenmakers. Glenn Kwidama en Sixto Rovina (een middenvelder met één oog!) kwamen op uitnodiging van Fafié naar Rotterdam.

In tegenstelling tot Kwidama kreeg Rovina geen contract, waarop hij zich aansloot bij Eindhoven. Voor deze ploeg kwam hij van 1985 tot 1988 uit in de Nederlandse Eerste divisie. Na het aflopen van zijn contract in de zomer van 1988 verliet Rovina Eindhoven. Hij meldde zich aan bij FC Groningen, waar hij op amateurbasis de kans kreeg zich te bewijzen.

Bij Groningen speelde Rovina voornamelijk in het tweede elftal. Op 17 september 1988 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. In een uitwedstrijd tegen FC VVV viel hij in voor Erik Regtop. Drie weken later speelde hij zijn tweede en laatste wedstrijd voor Groningen, toen hij in een uitwedstrijd tegen Willem II opnieuw inviel voor Regtop. In november 1988 belandde Rovina in het ziekenhuis nadat hij na afloop van een training onwel werd. Er werd niks gevonden en vermoed werd dat de oorzaak een bal tegen het hoofd was.

Op 7 februari 1989 maakte Rovina zijn rentree op het voetbalveld, in een oefenwedstrijd van het tweede elftal van Groningen tegen VV Hoogezand. Aan het begin van de tweede helft zakte hij in elkaar op het moment dat hij een ingooi wilde nemen. Door zijn trainer en en een aanwezige huisarts werd op het veld een tevergeefse poging gedaan om Rovina te reanimeren. Hij overleed aan een hartinfarct.

Rovina werd in Willemstad op Curaçao begraven.

 

 

Seizoen Gespeeld Wissel Minuten Goals
1985/86 (Feyenoord)Overzicht 0 0 0 0 0 0
Totaal 0 0 0 0 0 0

Sixto Rovina’s debuut voor Feyenoord

Geen

Laatste wedstrijden die Sixto Rovina begon

Geen

Laatste wedstrijden met 1 of meer doelpunten door Sixto Rovina gescoord

Geen


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1