Romeo Castelen

NaamRomeo Castelen
Leeftijd38 Jaar
Geboortedatum03-05-1983
GeboorteplaatsParamaribo
Nationaliteit
Rugnummer
Gewicht65 kg.
Grootte1.70 m.
PositieAanvaller
Gekocht vanDen Haag
PrijsTransfer Vrij

‘We woonden vroeger in een buitenwijk van Paramaribo. Auto’s reden er nauwelijks en we konden de hele dag voetballen. Niet alleen op de pleintjes, maar overal op straat. In Nederland is dat niet voor te stellen met het drukke verkeer, maar daar speelde ik echt overal. Een geweldige tijd, waar ik altijd met plezier op terugkijk. Toen mijn moeder overleed, vertrok ik samen met mijn zus Claudia naar Nederland. Zij vertrok naar Amsterdam en ik ging met haar mee. Later is ook mijn vader op 84-jarige leeftijd overleden. Het verlies van mijn ouders is iets waar ik niet graag en uitvoerig over praat.

Claudia heeft mij altijd onder haar hoede genomen. We woonden in Amsterdam-Noord en zaten er goed, want alles was op loopafstand. Ik liep in een paar minuten naar school en de pleintjes waar ik elke dag voetbalde, lagen in de buurt. Op tienjarige leeftijd, ik was toen een jaar in Nederland, ging ik voetballen bij de Volewijckers. Toch hield ik meer van het pleintjesvoetbal. Ik kreeg geen opdrachten mee en kon vrij voetballen. We speelden altijd drie tegen drie en wie won bleef staan. Het gebeurde zelden dat ik verloor. Ik was ontzettend fanatiek en moest en zou altijd blijven staan. Een aantal van die jongens waar ik mee speelde, is nu actief in het betaalde voetbal, maar hoog spelen ze niet. De meesten komen uit in de eerste divisie.

Op een bepaald moment veranderde mijn blik op het voetbal. Ik ging van de C1 naar de B1 en zag in dat ik misschien wel betaald voetbal kon halen. Op dat moment veranderde ik ook als voetballer. Ik begreep dat opdrachten bij voetbal hoorden. Je kan niet altijd maar blind gaan en zonder gedachte voetballen. Toen ik vijftien was, ging ik naar de amateurs van Sparta en toen kwam ADO Den Haag. Daar ben ik zeven jaar lang gebleven.’

‘Bij ADO belandde ik in de B-jeugd. Niet veel later kwam ik in de A-jeugd en volgde mijn debuut al snel. Dat was in het seizoen 2000. Ik kwam tot drie wedstrijden. Daarna is het hard gegaan, want na dat seizoen ben ik alleen nog maar basisspeler geweest in Den Haag. Ik heb twee jaar eerste divisie gespeeld, ben gepromoveerd en heb nog een jaartje eredivisie gespeeld. Ik vind ADO een fantastische club. De supporters zijn zó fanatiek en staan onvoorwaardelijk achter de ploeg. Bij het betreden van het veld bezorgde het kabaal mij vaak rillingen. Geweldig. En toen ik vertrok waren de supporters echt blij voor me. Ik heb daar prachtige jaren gehad, vooral toen Rinus Israel en Lex Schoenmaker er trainden. Zij brachten veel ervaring mee, maar ook vooral humor.

Vorig seizoen was het zwaar in de eredivisie, maar ik draaide goed. De jaren daarvoor speelde ik stijf aan de rechterkant, maar dat was in de eredivisie niet mogelijk. We speelden tegen degradatie en gingen terug naar twee spitsen. Ik kreeg een vrije rol en wisselde vaak van positie met Cedric van der Gun. Dat beviel uitstekend, want de tegenstanders konden zich moeilijk in ons vastbijten. Uiteindelijk hebben we het goed gedaan, want ADO handhaafde zich. Toen kwam de interesse van Feyenoord. Een topclub had interesse voor mij... Mark Wotte sprak veel vertrouwen in me uit. Dat gaf echt een goed gevoel. Toen het rondkwam, was ik alleen maar blij. Ik ging naar een topclub, geweldig!’

‘Ik ben niet bij Feyenoord gekomen met de gedachte om op de bank plaats te nemen. Anders had ik nooit bij ADO hoeven vertrekken. Ik stel mezelf telkens weer een hoger doel. Toen ik naar Rotterdam kwam, hoopte ik vooral zoveel mogelijk wedstrijden te spelen in het eerste. Daarnaast wil ik elke week beter worden. En dat kan hier, alleen al door het hogere niveau op de trainingen. Ik ben iemand die goed naar mensen luistert en daar de positieve dingen uitpikt.

Ik kan van elke trainer iets leren. In de jaren als voetballer heb ik geleerd om te zien wanneer trainers het goed met je voor hebben en ze je beter willen maken. Ik sta daar dan voor open. Als ik ergens nieuw ben, kijk ik eerst rustig rond en probeer mijn weg te vinden. De grootsheid van de club maakt wel indruk op me. Ik ben ervan overtuigd dat dit een goede stap is. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ik tijdens mijn eerste seizoen in Rotterdam international geworden ben. Jammer dat we het elftal onder Ruud Gullit uiteindelijk niet zo'n best jaar hebben gehad. Dat moet nu echt beter, voor al die supporters die ons steunen. Daar gaan we dan ook alles aan doen.’

Naam: Romeo Erwin Maurits Castelen
Geboortedatum: 3-5-1983
Geboorteplaats: Paramaribo, Suriname
Contract tot: De zomer van 2008
Positie: Rechtsbuiten
Interlands: Vrijwel direct nadat ik bij Feyenoord begon, werd ik al een aantal keer opgeroepen door Marco van Basten. Ik hoop dat ik een vaste waarde in Oranje kan worden, dat zou geweldig zijn.
Opleiding: Ik heb vmbo afgerond.
Burgerlijke staat: Ik heb een vriendin.
Kinderen: Een dochter: Vanity.
Clubs: Volewijckers, Sparta, ADO Den Haag en nu Feyenoord.
Trainers: Rinus Israel, Lex Schoenmaker, Piet de Zoete, Ruud Gullit, Zeljko Petrovic, Erwin Koeman en bij Oranje Marco van Basten en John van ’t Schip.
Favoriete club: Feyenoord in Nederland en internationaal Barcelona. Van die club ben ik sinds kleins af aan gek, het shirt is prachtig.
Favoriete stadion: De Kuip
Favoriete speler: Thierry Henry is geweldig en ik kan ook genieten van Zinedine Zidane.
Stad: Er is geen stad in het bijzonder waar ik me tot aangetrokken voel.
Hoogtepunt: Het kampioenschap met ADO in de eerste divisie, mijn transfer naar Feyenoord en mijn debuut in Oranje.
Dieptepunt: Ik heb wat kleine blessures gehad, maar het is overdreven om van een dieptepunt te spreken.
Vrije tijd: Ik ben een gezelligheidsmens en zoek vaak familie en vrienden op. Ik speel ook graag PlayStation, bij voorkeur het voetbalspel Pro Evolution Soccer.
Tijdschriften: VI, Sportweek, Nieuwe Revu en Actueel. De meeste van die bladen lees ik in de bus naar uitwedstrijden.
Krant: Algemeen Dagblad, De Telegraaf en de Haagsche Courant.
Televisie: Ik kijk graag sportprogramma’s en hou ook van educatieve programma’s die vaak op Nederland 2 te zien zijn. Een programma als Peter R. de Vries vind ik ook erg interessant.
Muziek: R&B, lounge, eigenlijk van alles. Ik heb een brede interesse.
Beste CD: Cd’s van R. Kelly vind ik geweldig.
Beste film: Gladiator en Scarface
Beste boek: Ik lees graag voetbalbiografieën. Die van Seedorf en Maradona vond ik heel goed.
Eten: Ik eet graag Surinaams.
Drank: Ik hou van sapjes.
Beste eigenschap: Ik sta graag voor iedereen klaar.
Slechtste eigenschap: Dat ik altijd voor iedereen klaar sta, gaat wel eens ten koste van mezelf. 

 


 


BIGINT UNSIGNED value is out of range in '(90 - `fanaticron_stats`.`SU`.`SubstitutionMinute`)'
Seizoen Gespeeld Wissel Minuten Goals