
Na ruim 75 jaar is het huidige Feyenoord Stadion constructief weliswaar nog steeds een prima stadion maar voldoet in economisch en functioneel opzicht niet meer aan de hedendaagse eisen.
We zijn genoodzaakt te vernieuwen wat ontbreekt voor een bestendige toekomst van Feyenoord Rotterdam. We nemen mee wat van belang is voor het behoud van sfeer en historie en we zorgen ervoor dat Feyenoord Rotterdam op het hoogste niveau kan blijven acteren.
Sfeer, capaciteit, comfort en veiligheid zijn de belangrijkste uitgangspunten en een gezonde exploitatie is ook een basis voor succes. Concurrentievermogen in Europa is hierbij onmisbaar en dus is het belangrijk dat ook dit element wordt meegenomen in de toekomstontwikkeling van Feyenoord Rotterdam en het Stadion Feijenoord.
Welke huisvestingsoplossing biedt op termijn de beste mogelijkheden voor Feyenoord Rotterdam en wat is de beste weg om voor die oplossing optimaal draagvlak te krijgen? Om het antwoord op deze vraag te krijgen, zal de komende maanden een verkenning plaatsvinden.
Achtergrond
- Onder leiding van de Feyenoord familie (Feyenoord Rotterdam NV, Stadion Feijenoord NV, Sportclub Feyenoord) is de afgelopen jaren hard gewerkt aan allerlei varianten voor een nieuw of vernieuwd stadion inclusief een herontwikkeling van het sportcomplex op Varkenoord.
- Uiteindelijk is gekozen voor de variant van een nieuw stadion uit te voeren in samenwerking met een consortium onder leiding van Volker Wessels.
- In deze variant was één van de voorwaarden een garantiestelling van de Gemeente Rotterdam van circa € 165 miljoen. Op 10 juli 2013 werd duidelijk dat voor deze garantiestelling geen meerderheid in de gemeenteraad van Rotterdam aanwezig was. In goed overleg met de Feyenoord familie heeft het college van B&W het voorstel tot garantstelling op 11 juli 2013 teruggenomen.
- Er moet iets gebeuren om (op langere termijn) de ‘huisvesting’ aan te laten sluiten bij de voetbalambities van Feyenoord Rotterdam.
- Besloten is om hiertoe een opdracht te verstrekken aan Wim van Sluis (voorzitter), Jos van der Vegt en Hans Vervat.
Zelf invloed uitoefenen
De keuze voor de beste toekomstige huisvesting wordt niet zomaar gemaakt. Vooral omdat iedereen binnen en buiten de club zeer gehecht is aan de huidige Kuip. Iedereen bij de Feyenoord familie deelt deze sentimenten en begrijpt dat er veel vragen zijn. Dat is logisch, het gaat om meer dan 75 jaar geschiedenis en nog altijd is De Kuip verreweg het sfeervolste stadion van Nederland. De grootste uitdaging waar we voor staan is dan ook dat we moeten zorgen dat in de toekomstige huisvesting de unieke sfeer behouden blijft. Binnen de Feyenoordfamilie zijn we er van overtuigd dat dit met de inbreng van belangrijke stakeholders gaat lukken. Via het online contactformulier nodigen we je dan ook van harte uit vragen te stellen en suggesties te doen.
Meest gestelde vragen
Klik hier voor een lijst met de vragen die tot nu toe over de verkenning zijn gesteld. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via het online contactformulier.
Even voorstellen: het verkennerstrio
Wim van Sluis RA, geboren 1958 te Rotterdam
Functies:
- Partner en medeoprichter van Daamen & Van Sluis: Maatschap van accountants en belastingadviseurs, gevestigd in Capelle a/d IJssel.
Nevenfuncties:
- Commissaris Dura Vermeer Groep BV
- Vice voorzitter SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountantsadministratie consulenten)
- Algemeen directeur De Kennissenclub
Van 2002-2006 bekleedde Wim de functie van Wethouder Haven, Economie, Milieu en Werkgelegenheid.
Jos (G.J.H.) van der Vegt, geboren 1953 in Rotterdam-Zuid
Functies/ bestuur/toezicht:
- President-Commissaris / Gedelegeerd Commissaris Ahoy Rotterdam nv
- Voorzitter Kamer van Koophandel Regio Rotterdam (tot 1 januari 2014)
- Voorzitter Raad van Toezicht Hogeschool Rotterdam (vanaf 1-1-2014)
- Commissaris bij Feyenoord Rotterdam N.V. (tot 1 februari 2014)
- Voorzitter Clean Tech Delta
- Lid Landelijk Bestuur Koninklijke Horeca Nederland
- Lid van diverse Comités van Aanbeveling goede doelen
Na diverse banen bij de overheid, werd Jos in 1991 Algemeen Directeur van Stadion Feijenoord N.V. In 1996 werd Jos lid van de directie van Ahoy Rotterdam nv. Zijn directietaken heeft hij 2011 overgedragen. Als gedelegeerd commissaris is hij nog zeer betrokken bij Ahoy Rotterdam N.V.
Hans (J.M.) Vervat, geboren in 1948 te Rotterdam – Delfshaven,
Functies:
Hans Vervat is ondernemer en was ondermeer bestuurder / medeaandeelhouder bij wegenbouwbedrijf M.N.O. Vervat tot 2011. In de Rotterdamse haven is hij sinds de jaren zeventig actief met het havenbedrijf Matrans. In zijn hoedanigheid van havenondernemer is hij in 2001 benoemd tot Havenman van het jaar.
Nevenfuncties:
- Voorzitter Vereniging van Aanverwante Bedrijven Deltalinqs, Bestuurslid Deltalinqs
- Commissaris Stadion Feijenoord N.V.
- Commissaris Havenziekenhuis Rotterdam
- Lid jury Rotterdamse Ondernemersprijs
In 2009 – 2010 bekleedde Hans de functie van Wethouder Economie, Verkeer & Vervoer.