vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
01
Dec ’04

20:45 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: De Kuip

  37.520 toeschouwers.

Feyenoord

2

1

Schalke 04

 
Scheidsrechter: Messias

Basisopstelling

Frank Rost
Mladen Krstajic
Niels Oude Kamphuis
Christian Pander
Tomasz Waldoch
Hamit Altintop
Levan Kobiashvili
Christian Poulsen
Sven Vermant
Goncalves Ailton
Mike Hanke

Wisselspelers

Christopher Heimeroth
Tim Hoogland
Fabian Lamotte
Michael Delura
Kai Hesse
Gerald Asamoah
Ebbe Sand

Wissels

G Asamoah C Pander (46)
M Delura N Oude Kamphuis (64)
E Sand G Ailton (64)

Gele Kaarten

Mladen Krstajic (15)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Mike Hanke (7)

Wedstrijdverslag

Veld ligt er weer mooi bij Warming-up .. Daar is Lee weer!! Lang geleden zeg! Lkeker sfeertje! Complimenten weer voor tifo! Fakkels horen erbij!  Laatste groepsknuffel  Grrrrr  G%@$#&*(mme  YES!      Rust! Fluit maar af Afgelopen hier” alt=”Bedankt Jongens!

Meer foto’s hier” /> 

Feyenoord heeft de volgende ronde van het toernooi om de UEFA Cup bereikt. De ploeg deed dat door in eigen Kuip Schalke 04 te verslaan. In een spectaculaire wedstrijd werd het 2-1 voor de ploeg van Gullit. Beide goals kwamen van Salomon Kalou. Hij was, samen met invaller Ono, de architect voor Feyenoords knappe zege op de Duitsers.

Lee Towers had het legioen vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen Schalke 04 nog flink opgewarmd, maar de jubelstemming op de Rotterdamse tribunes was na zes minuten spelen al weer verdwenen uit De Kuip. Andermaal liet Feyenoord zich toen verrassen door een standaardsituatie. Ditmaal was het een hoekschop die voor verwarring zorgde in de Rotterdamse defensie.

De corner van Vermant zeilde over alle hoofden richting tweede paal, waar Patrick Mtiliga in eerste instantie voor opruiming leek te gaan zorgen. De Deen deed zijn best de bal van de lijn te rammen, maar schoot daarbij ongelukkig tegen het lichaam van Mike Hanke. Hij liet de 2500 meegereisde Duitse fans al vroeg op de avond juichen.

Heel veel slechter had de wedstrijd voor Feyenoord niet kunnen beginnen. De vroege achterstand kwam het toch al aangetaste zelfvertrouwen van de ploeg bepaald niet ten goede, ondanks het feit dat Kuyt na een kwartier spelen nog een aardig afstandschot losliet, dat door doelman Rost maar met moeite werd overgetikt.

De moeizame openingsfase was voor Gullit het sein om al vroeg in de wedstrijd in te grijpen. Al binnen het half uur verscheen Ono te tonele. Mtiliga werd daarvan het slachtoffer. Paauwe kwam vanaf dat moment linksback te spelen. Feyenoord ging meer risico nemen.

Het effect van die ingreep was al snel merkbaar. Kalou bracht de hoop terug in De Kuip, toen hij uit een steekpass van Dirk Kuyt raak schoot met links. Zo stond het na een dik half uur 1-1.

De Rotterdamse tegentreffer was de inleiding van een spectaculair kwartier, waarin Feyenoord steeds meer flair toonde. De beloning daarvoor kwam snel, al moest Patrick Lodewijks wel eerst nog even voor reddende engel spelen. Hij verdedigde het gelijkspel met een uitstekende safe op een inzet van Hanke, nadat Gyan met een mislukte omhaal in de fout was gegaan.

Daarna was het weer raak voor Feyenoord en wederom was Kalou de man die De Kuip liet juichen. Een voorzet van Kuyt, na prima voorbereidend werk van Castelen, werd door de Afrikaan onberispelijk ingekopt: 2-1.

In de slotfase van de eerste helft had Feyenoord zelfs kans op een nog grotere voorsprong, toen Kuyt na prachtig voorbereidend werk van Kalou kon aanleggen voor een vrije schietkans. De Katwijker gebruikte daarbij al zijn kracht, maar zag zijn inzet gekeerd door de voet van Rost.

Speaker Peter Houtman had de aanwezigen toen al op de hoogte gebracht van het overlijden van Prins Bernhard, wat Feyenoord er toe bracht om in de tweede helft met rouwbanden te spelen.

In die tweede helft toonde Lodewijks andermaal het gelijk van Gullit. De routinier, die voor de tweede opeenvolgende maal de voorkeur had gekregen boven Babos, redde uitstekend op een inzet van Hanke.

Daarna keerde er steeds meer rust terug in het spel van Feyenoord, zonder dat overigens het tempo van de wedstrijd zakte. Feyenoord bleef ook attent loeren op mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

Grote inspirator van het Rotterdamse spel in die fase was Shinji Ono. Uitgerekend de man die de afgelopen tijd zo?n fletse indruk maakte, nam Feyenoord bij de hand en leidde het steeds vaker richting Duitse doel. Samen met Kalou groeide hij zo uit tot absolute smaakmaker van de avond. Het verklaart ook de langdurige ovatie die Kalou kreeg, toen hij twintig minuten voor tijd werd vervangen door Buffel.

Diezelfde Buffel kreeg een kwartier voor tijd een grote kans op 3-1, na een flitsende Rotterdamse uitbraak. De Belg schoot over, maar de manier waarop Feyenoord in die fase speelde was bij vlagen hartverwarmend. Want ook na de eerste doelpoging van Buffel bleef Feyenoord jagen op een derde goal en was daar in een aantal gevallen ook zeer dichtbij.

Toen de negentig minuten waren volgespeeld leverde dat het elftal een langdurige ovatie van het legioen op. Een ovatie, die na een week van aanhoudende kritiek voor de spelers als een warme douche moet hebben aangevoeld.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1