maandag 6 april 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
13
Sep ’61

14:30 uur

Europa Cup 1
1e ronde return wedstrijd

Stadion: De Kuip

  42.740 toeschouwers.

Feyenoord

8

2

IFK Göteborg

 
Scheidsrechter: Carl Frederik Jorgensen, Denemarken

Basisopstelling

Gunro Lindberg
Kenny Karlsson
Niels Johnsson
Ake Gustafson
Lennart Nilsson
Nils Johansson
Bengt Brendsson
Ingvar Svensson
Rolf Ekhof
Bertil Johansson
Sven Danielsson

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Danielson (70)
Johansson Bertil (73)

Wedstrijdverslag

 

De return tussen Feyenoord en IFK Goteborg begint met enn halve minuutstilte voor de in de nacht daarvoor overleden oud Feyenoorder GerritHolm. Ondanks de ruime 3-0 overwinning zijn er toch nog 43.000toeschouwers naar De Kuip gekomen. Fuchs heeft zijn team invergelijking met de wedstrijd in Zweden op een plaats gewijzigd.De trainer geeft in de return de voorkeur aan Schouten, zodat Bergholzmet een plek op de bank genoegen moet nemen. Evenals de eerstewedstrijd regent het flink.

De Zweden beginnen weer opportunistisch,Eklof belaagt in de begin fase Eddy PG met een fel schot. De held vanGoteborg stopt de bal fortijnlijk. Daarna is het alleen Feyenoord watde klok slaat.Na vijf minuten past Moulijn op Bouwmeester. Die geeft op zijn beurteen schitterende voorzet die even fraai door Temming wordt ingekopt(1-0).

Vier minuten later volgt er een uitzonderlijk mooie combinatietussen Veldhoen en Kreijermaat. de bal belandt bij Moulijn die op zijnbeurt Bennaars de diepte instuurt. Rinus loopt door en schiet fraai 2-0binnen. Aan beide kanten doen zich enkele goede kansen voor. Beideaanvalslinies missen riante mogelijkheden. De Zweden weten niet wat hunoverkomt, want elf minuten later is het reeds 3-0 als Moulijn eenvoorzet op Temming loslaat. Deze stuit op doelman Lindberg, maar deterugspringende bal valt ten prooi aan Schouten. Na het derde doelpuntblaast het team wat stoom af, zodat de Zweden enkele mogelijkhedenkrijgen.

Vlak voor rust hebben de Zweden echter pech als Johanssonbuiten bereik van Eddy PG de paal raakt. Even later is het aan deandere kant raak. Bouwmeester dribbelt aan de zijlijn en laat eenverrassend schot los dat via de onthutste Zweedse/doelman in het netverdwijnt 4-0.De Zweden blijven ook in de tweede helft voetballen voor wat het waardis, maar kunnen niet verhinderen dat na tien minuten een combinatietussen Bennaars en Bouwmeester door de laatste wordt afgerond 5-0.

Eenminuut later laat Moulijn een schitterende voorzet los die in een keerdoor Bouwmeester op zijn slof wordt genomen. Als een granaat verdwijntde bal het doel in 6-0.Het is zijn derde doelpunt. Goteborg blijft aanvallen, PietersGraafland krijgt in de periode de kans om zijn klasse te tonen.Brendtsson weer eenmaal aan de bewaking van Veldhoen te ontsnappen.Zijn felle schuiver wordt knap door de Rotterdamse sluitpost gekeerd.Ook kan Johansson met een kopbal de Rotterdamse doelman niet passeren.Feyenoord toont zich aan de andere kant wel doeltreffend.

Uit eenvoorzet van Temming kopt Bennaars via de onfortuinlijke doelman binnen(7-0).De hele Kuip kan waardering opbrengen bij de eerste tegen treffer vanGoteborg uit een lange voorzet van Bengtsson kopt Danielsson opmagnifieke wijze 7-1 binnen. In de slotfase houdt Frans Bouwmeester hetvoor gezien. Geblesseerd verlaat hij het veld, zodat Feyenoord dewedstrijd met tien man moet uitspelen.

Svensson profiteert van demeerderheid en scoort 7-2.Toch is het laatste doelpunt er een van Feyenoord Temming besluit eenrush met een schitterend afstandschot 8-2. Luid gejuich na afloop vande tribunes. De manier waarop Feyenoord zijn debuut op het hoogsteniveau heeft gemaakt, heeft bij velen respect afgedwongen. Technisch entactisch was Feyenoord superieur aan de Zweden. Het team van Fuchs moettot 1 Oktober wachten voordat haar volgende tegenstander bekend is.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1