vrijdag 3 april 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
12
Sep ’62

20:30 uur

Europa Cup 1
1e ronde wedstrijd

Stadion: Stade des Charmilles te Geneve

  18.133 toeschouwers.

Servette

1

3

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Gerard Versyp, Belgie

Basisopstelling

Rene Schneider
Raymond Maffiolo
Jacq Debaillets
Maurice Meylan
Peter Roesch
Peter Pazmandy
Valer Nemeth
Didier Makay
Rachid Mekhloufi
Andre Bosson
Pierre Georgy
Eddy-Pieters Graafland
Hans Kraay
Gerard Kerkum
Cor Veldhoen
Rinus Bennaars
Jan Klaassens
Reinier Kreijermaat
Henk Schouten
Gerard Bergholtz
Piet Kruiver
Jan Hordijk

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Mekhloufi (35)
 Piet Kruiver (44)
 Piet Kruiver (49)
 Rinus Bennaars (70)

Wedstrijdverslag

Voor de tweede maal op rij weet Feyenoord onder leiding van trainerFuchs het Landskampioenschap binnen te slepen, zodat Feyenoord zichvoor de tweede maal mag inschrijven voor de Europa Cup voorLandskampioenen.

Op 6 Juli vindt in Keulen de loting plaats voor deeerste ronde. Feyenoord is ingedeeld in groep 1 en wacht in spaning deloting door de vice-president van de Uefa, dr.Bouwens af. Mogelijketegenstanders in deze groep zijn onder meer AC Milan en Real Madrid.Feyenoord komt in de derde paring uit de bus, tegenstander is deZwitserse Kampioen Servette.

Aangezien wisselspelers nog niet zijn toegestaan, houdt trainer FranzFuchs de lichtgeblesseerde Frans Bouwmeester en Coen Moulijn aan dekant. In de basis verschijnen nu Gerard Bergholtz en Jan Hordijk. DeZwitsers beginnen met een offensief waar de Rotterdamse defensie degrootste moeite mee heeft.

Na zes minuten lijkt het eerste doelpunt eenfeit, als de Algerijn Mekhloufi tegen Eddy PG aanschiet en deterugspringende bal maar voor het intikken heeft. Gelukkig voorFeyenoord verdwijnt de bal aan de verkeerde kant van de paal. Nogtweemaal ziet de Algerijn kans om kanonsschoten op het Rotterdamse doellos te laten, beide zonder succes.

Feyenoord probeert met lange passesvan achteruit onder de druk van de Zwitsers uit te komen. Schoutenkrijgt uit zo’n situatie een goede mogelijkheid, maar stuit op doelmanSchneider. Servette blijft heer en meester van het veld. Steeds wordtde Rotterdamse achterhoede als een sardineblikje opengereten. Hetverwondert niemand dat Servette na ruim een half uur de leiding neemt.Linkshalf Pazmandy snijdt door de Rotterdamse defensie en biedtMekhloufi een niet te missen kans (1-0). Even later ziet Pazmandy eenschot gekeerd door Eddy PG.

Na nog enkele goede mogelijkheden om zeepgeholpen te heben scoort geheel onverwachts Feyenoord aan de anderekant. Bergholz geeft een voorzet, Schouten ontvangt de bal en legtterug op Piet Kruiver. Deze denkt geen moment na en schiet op het doel.Via de voet van Meylin en door een woud van spelers verdwijnt de bal inhet net (1-1).Teleurgesteld zoeken de Zwitsers bij de rust de kleedkamers op.

Detweede helft is nog geen vijf minuten oud als de 600 meegereisdeFeyenoordfans opnieuw kunnen opveren. Pieters Graafland gooit vanaf derand van de zestienmeter de bal ver uit. Roesch verkijkt zich totaal opde situatie, waarna Kruiver alleen op doelman Schneider kan afgaan. Hijgunt de Zwitser geen kans en zo staat Feyenoord geheel onverwachts met1-2 voor.

Door dit doelpunt stort Servette helemaal in. Het spel wordtonvriendelijker. De Belgische scheidsrechter Versyp heeft de grootstemoeite de wedstrijd onder controle te houden. Zelfs een completevechtparty aan de zijlijn laat hij oogluikend toe. De rest van detweede helft beheerst Feyenoord verder de wedstrijd. Het ziet zelfs nogkans om de score te verhogen als na vijfentwintig minuten Bergholtz oprechts enkele tegenstanders passeert en op tijd afgeeft aan Bennaars.

Rinus goed doorgelopen, schuift de bal langs de Zwitserse doelman 1-3.Feyenoord krijgt in de slotfase nog enkele mogelijkheden, maar weetdeze niet te benutten. Zo verliest Servette voor het eerst in anderhalfjaar een thuiswedstrijd en staat Feyenoord met een been in de tweederonde. Want deze Zwitsers zullen toch niet in staat zijn in de Kuip deopgelopen achterstand ongedaan te maken?


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1