maandag 6 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
15
Nov ’70

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Kasteel

  toeschouwers.

Sparta

1

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Doesburg
Dries Visser
Eijkenbroek
Heijerman
Klijnjan
Kowalik
Kristensen
Ter Horst
Van der Veen
Venneker
Walbeek
Eddy Treytel
Theo Laseroms
Rinus Israel
Derk Schneider
Piet Romeijn
Franz Hasil
Wim Jansen
Jan Boskamp
Willem van Hanegem
Coen Moulijn
Henk Wery

Wisselspelers

Bosveld
Joop van Daele

Wissels

Bosveld Heijerman
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Klijnjan
 Henk Wery

Wedstrijdverslag

 

20ste minuut van de tweede helft. EddyTreytel heeft de bal. Hij stuitert wat en schiet het ding torenhoog hetveld in. Op een meter of 30 hoogte botst de bal met een meeuw. Bal enmeeuw vallen loodrecht naar beneden. De meeuw wint het van de bal. Hijis het eerst beneden.

Scheidsrechter Boogaerts twijfelt evenen legt het spel dan stil. Hij loopt naar de meeuw. Kowalik en Laseromsstaan erbij. Ze kijken naar de vogel. Bogaerts wil de meeuw niet pakken.
Dan komt Eijkenbroek aanlopen. Als een echte aanvoerder gaat hij diteventjes regelen. De Eijk pakt het levenloze beest met één hand op,wandelt ermee naar de zijlijn en gooit het achteloos achter eenreclamebord.
(Uit: De Coolsingel bleef leeg).

Al was hetcurieus, meer was het ook niet: een korte onderbreking vanSparta-Feyenoord. ’s Avonds was het op tv. De volgende dag stond het inde krant en op school vertelde ik aan vriendjes dat ik erbij wasgeweest. Op dinsdag was het vergeten. Maar het jaar erop begon men erweer over. Iedereen in Rotterdam was erbij geweest, terwijl hetdestijds toch echt vol was met 32.000 man.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1