maandag 21 september 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
03
Nov ’71

14:30 uur

Europa Cup 1
2e ronde return wedstrijd

Stadion: De Kuip

  62.566 toeschouwers.

Feyenoord

2

0

Dinamo Boekarest

 
Scheidsrechter: A. Burtenshaw (UK)

Basisopstelling

Wisselspelers

Wissels

Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Ion Nunweiler (ed) (53)
 Lex Schoenmaker (64)
Geen

Wedstrijdverslag

  Laseroms kijkt hoe Van Hanegem kopt. Het eerste Rotterdamse doelpunt werd door John Nunweiler in eigen doel geschoten. Lex Schoenmaker springt verheugd met de handen omhoog, de ogen gefixeerd op de bal. 

Voor de return tegen DInamo Boekarest gaat Feyenoord in trainingskamp in de Zeister bossen. Niet omdat men nog twijfelt aan het bereiken van de kwartfinale. Nee, vier dagen na de wedstrijd tegen de Roemenen wacht de belangrijke competitiewedstrijd tegen Ajax. 

Eddy Treytel raakt tijdens de training licht geblesseerd. Ernst Happel neemt geen enkel risico zodat Bram Geilman het doel tegen de Roemenen verdedigt. 

De toch nog volle Kuip krijgt door de verdedigende tactiek van Dinamo Boekarest een vervelende wedstrijd te zien. De Roemenen willen de score zo laag mogelijk houden. 

Feyenoord wint na rust door een eigen doelpunt van de Roemenen en invaller Lex Schoenmaker met 2-0 en bereikt zodoende simpel de kwartfinale. Na de 2-0 gelooft Feyenoord het wel en denken reeds aan de topper van vier dagen later tegen Ajax. 

Heel Nederland wacht gespannen de loting in januari af. Niet alleen Feyenoord, ook Ajax zit bij de laatste acht. Het zou dus mogelijk zijn dat er een ontmoeting in de kwartfinale tussen beide rivalen komt. 

De website sportgeschiedenis besteedde vorig jaar een artikel over deze loting. Lees HIER het artikel.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1