donderdag 29 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
22
Nov ’03

19:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip Rotterdam

  40.500 toeschouwers.

Feyenoord

3

0

Vitesse

 
Scheidsrechter: Jack van Hulten

Basisopstelling

Van Fessem
Cornelisse
Konterman
Jansen
Frankel
Rankovic
Schaars
Claessens
Martel
Rojer
Mbamba

Wisselspelers

Zongo
Hofs
Bochum

Wissels

Schaars Zongo (46)
Claessens Hofs (72)
Rojer Bochum (83)

Gele Kaarten

Geen
Frankel

Rode Kaarten

Geen
Rankovic

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

   

De week waarin de aandacht grotendeels werd afgeleid door Oranje heeft Feyenoord goed gedaan. Tegen Vitesse brachten de Rotterdammers een sprankje hoop terug in de harten van het Legioen, door vanaf de eerste minuut fris voetbal te laten zien. Feyenoord won zo verdiend met 3-0, dankzij treffers van Van Persie, Paauwe en Kuyt.

Na een week waarin de Oranje gekte had gedomineerd, was de vraag die Bert van Marwijk aan de vooravond van Feyenoord-Vitesse werd voorgelegd een logische. Of de trainer van Feyenoord soms nog iets had opgestoken van de prestatie van Oranje? En dan met name van de klassieke buitenspelers waarmee het Nederlands Elftal de Schotten uiteindelijk op de knie?n had gekregen? ?Ikzelf niet zozeer?, pareerde Van Marwijk met een glimlach, ?maar ik hoop dat mijn buitenspelers goed hebben opgelet tijdens die wedstrijd, dat wel?.

Feyenoord-Vitesse was een paar minuten oud, toen Van Marwijk daar een bevestiging van kreeg. Maar niet alleen de buitenspelers, in dit geval Lurling op rechts en Van Persie op links, hadden hun ogen goed de kost gegeven. H??l Feyenoord had kennelijk inspiratie opgedaan bij Nederland-Schotland, getuige de daadkrachtige manier waarop de ploeg uit de startblokken kwam.

De wedstrijd tegen de Arnhemmers was drie minuten oud, toen Feyenoord al twee prachtige kansen had gehad. De eerste was voor Kuyt. Hij kopte een voorzet van Buffel diagonaal in, maar zag Van Fessem met een uiterste krachtinspanning redden. Het bleek de voorbode van n?g een grote mogelijkheid op 1-0. Een minuut nadat Kuyt van zich had doen spreken, was het de beurt aan Buffel. Hij speelde op knappe wijze twee man uit en besloot met een schot dat maar net over ging.

Daarmee was de toon voor de wedstrijd gezet. Feyenoord domineerde vanaf het begin en bleef dat grotendeels tot aan het rustsignaal doen. Winst ten opzichte van eerdere wedstrijden waarin Feyenoord de toon van de muziek had bepaald, was dat er nu ook betrekkelijk vroeg werd gescoord.

Van Persie was de eerste die kon profiteren van Feyenoords frisse aanpak. Op avontuur gestuurd door een lange pass van Paauwe, nam hij de bal zonder verder dralen in ??n keer op z?n schoen. Daarmee bracht de veelbesproken aanvaller zijn ploeg in de 21ste minuut op voorsprong.

Het bleef vervolgens kansen regenen voor de Rotterdammers. Met name Buffel was meer dan eens in staat de voorsprong te vergroten, maar wat afmaken betreft was het zijn dag niet. De Belg kreeg de bal er in de eerste helft maar niet in. Gelukkig voor Feyenoord was de ploeg niet van Buffel afhankelijk voor de produktie. Dat bleek toen in deel ??n verdediger Paauwe voor de tweede goal kon zorgen. Hij kopte een perfecte voorzet van Ono binnen en onderstreepte daarmee zijn groeiende vorm.

In de tweede helft, waarin Vitesse voor het eerst een enkel plaagstootje kon uitdelen, ging Feyenoord steeds beter spelen. Lurling deed van zich spreken op de rechterflank, terwijl aan de overkant ook Van Persie bij vlagen mooie dingen liet zien. Bijvoorbeeld in de 57ste minuut, toen hij een knappe actie afsloot met een stift op de lat.

Eigenlijk scoorde iedereen bij Feyenoord voor de verandering een voldoende, al bleef met name de inbreng van Ono wat achter bij het verwachtingspatroon dat Van Marwijk van hem heeft. Logisch, omdat de Japanner kampt met de nawee?n van een blessure en de resten van de zoveelste jet-lag. Veel zorgen zal de coach zich over hem dus niet hebben gemaakt deze zaterdagavond. Daarvoor was de vreugde over de zege ook te groot, zeker nadat Dirk Kuyt tien minuten voor tijd de eindstand op 3-0 had bepaald.

Vitesse haalde het eindsignaal overigens niet met elf man. Rankovic werd van het veld gestuurd, nadat hij Buffel tijdens een opstootje tegen de grond had gewerkt.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1