woensdag 21 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
16
Feb ’05

22:15 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: Estadio Jose Alvalade

  19.091 toeschouwers.

Sporting Portugal

2

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Stefan Messner

Basisopstelling

Alexandre Ricardo
Roberto Luis Beto
Joseph Enakahire
Fidelis Rogerio
Sousa Rui Jorge
Jorge Carlos Martins
Miguel Custodio
Fabio Rochemback
Hugo Viana
Da Silva Liedson
Ricardo Sa Pinto
Karim Saïdi
Cory Gibbs
Bruno Basto
Gianni Zuiverloon
Bart Goor
Patrick Paauwe
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Danko Lazovic
Romeo Castelen
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Alexandre Nelson
Correa Anderson Polga
Martinho Paito
Felipe Joao Moutinho
Alexandre Pedro Barbosa
Carlos Mota
Marius Niculae
Gabor Babos
Shinji Ono
Sebastian Pardo
Gerson Magraõ
Edwin de Graaf
de Vitor Santiago Leonardo
Salomon Kalou

Wissels

F Joao Moutinho J Carlos Martins (60)
A Pedro Barbosa S Rui Jorge (80)
M Paito F Rogerio (80)
Salomon KalouDanko Lazovic (46)
Shinji OnoRomeo Castelen (60)

Gele Kaarten

Fidelis Rogerio (35)
Miguel Custodio (43)
Patrick Paauwe (55)
Bart Goor (57)
Nicky Hofs (79)

Rode Kaarten

Miguel Custodio (64)
Geen

Doelpuntenmakers

Fidelis Rogerio (22)
Da Silva Liedson (37)
 Bart Goor (7)

Wedstrijdverslag

  

Sporting Lissabon won nipt het UEFA Cup-treffenvan Feyenoord dat met gemengde gevoelens de Portugese hoofdstad verlietvanwege een droomstart die geen vervolg kon worden gegeven (2-1).

1602_fey_spo_0_1_goor_tcm7-144911.jpgFeyenoord kende een droomstart in Estadio Jos? Alvalade. Eenschot van Romeo Castelen kaatste via de Portugese verdediger AndersonPolga voor de voeten van Bart Goor, die met een bekeken schotSporting-keeper Ricardo kansloos liet.

Maar het was een klap die Sporting Lissabon niet zozeer vanz?n stuk bracht. De Portugese formatie trok juist extra fel van leer endrukte Feyenoord terug in de eigen defensie. In de 22-ste minuut kreegde Portugese formatie de beloning voor de aanvalsdrang. Hugo Vianaleverde na een actie op de achterlijn een voorzet af die door Custodioin het Feyenoord-doel werd gewerkt.

De schade voor Feyenoord bleef niet beperkt tot de 1-1 alleen.Acht minuten voor rust kopte Liedson, die de geboden ruimte tussenSaidi en Giani Zuiverloon benutte, de tweede treffer achter PatrickLodewijks.

Toonde Feyenoord zich in defensief opzicht kwetsbaar, deSporting-defensie was evenmin een toonbeeld van gedegenheid. Feyenoordhad verschillende goede kansen een tweede doelpunt op het scorebord tekrijgen. Vooral Danko Lazovic mocht het zich aanrekenen dat dat nietgebeurde. Met keeper Ricardo uit zijn doel, schoot de Servische spitsde bal op het lichaam van verdediger Custodio.

grr.jpgIn de tweede helft kende Feyenoord minder problemen met deaanvalsdrang van Sporting Lissabon. Zeker na de tweede kaart voorCustodio kon de Rotterdamse formatie zich meer richten op degelijkmaker. Maar Feyenoord wilde niet koste wat het kost een puntmeenemen uit Lissabon. Ook met de wetenschap van de gevaarlijkecounters van Sporting hield de Rotterdamse ploeg de rem erop.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1