vrijdag 10 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
24
Feb ’05

20:30 uur

UEFA Cup (EC3) wedstrijd

Stadion: De Kuip

  33.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

2

Sporting Portugal

 
Scheidsrechter: Florian Meyer

Basisopstelling

Alexandre Ricardo
Joseph Enakahire
Miguel Hugo
Fidelis Rogerio
Sousa Rui Jorge
Jorge Carlos Martins
Felipe Joao Moutinho
Alexandre Pedro Barbosa
Fabio Rochemback
Da Silva Liedson
Ricardo Sa Pinto

Wisselspelers

Alexandre Nelson
Angelo Miguel Garcia
Martinho Paito
Rodrigo Tello
Hugo Viana
Rodolph Douala
Marius Niculae

Wissels

A Miguel Garcia M Hugo (74)
R Douala J Carlos Martins (75)
H Viana R Sa Pinto (87)

Gele Kaarten

Nicky Hofs (59)
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Nicky Hofs (88)
Da Silva Liedson (62)
Fabio Rochemback (83)

Wedstrijdverslag

     

Het Europese seizoen is voor Feyenoordten einde. Na de 2-1 nederlaag in Portugal verloren de Rotterdammers inDe Kuip met dezelfde cijfers van Sporting Lissabon. Het duel werd in de64ste minuut voor vijf minuten stilgelegd nadat het publiek zich voorde tweede keer opzichtig misdroeg. Feyenoord kan daardoor een zwareboete tegemoet zien. Patrick Paauwe speelde zijn 52ste Europa Cupwedstrijd voor Feyenoord, wat een evenaring van het record van WimJansen betekende.

Verrassend zou de basisopstelling niet zijn,sprak Ruud Gullit in de aanloop naar het duel. Toch verdiende debasisplaats van Salomon Kalou wel degelijk die vermelding. De Ivoriaanstond drie wedstrijden geblesseerd buitenspel en de laatste weken werdhij evenzoveel keer gepasseerd ten faveure van Danko Lazovic, diemeermalen de complimenten van Gullit ontving en daarmee zeker leek vanzijn plaats. Toch was de opvallende keus ook wel te begrijpen. DePortugezen hadden in de heenwedstrijd in ??n linie geen indruk gemaakt:de defensie. De meest geschikte man om hiervan mogelijk te kunnenprofiteren, hoopte Gullit, was de onberekenbare balgoochelaar uitIvoorkust.

De hoop op die ene onnavolgbare actie werd na vijftien minutenwerkelijkheid. Halverwege de helft van Sporting zette Kalou met eenfraaie pass over de grond Dirk Kuyt vrij voor het doel. De bal, die metenige moeite door Kuyt werd verwerkt, werd ten koste van een hoekschopgekeerd door doelman Ricardo. Het was de eerste serieuze poging namensde Rotterdammers, die Sporting al gevaarlijk zagen worden via S? Pinto(knappe redding Lodewijks) en Hugo (kopt naast). Feyenoord herpaktezich knap na de wat onzekere beginfase en begon, na de kans van Kuyt engeruggensteund door het wakkere geschudde Legioen, aan een offensief.Dat werd echter op ruwe wijze verstoord door vuurwerk dat vanachter hetdoel op het veld werd gegooid. Doelman Ricardo stortte hierbij teraarde en stond vier minuten later pas weer op. In het duel, dat na eentweede dringende waarschuwing van arbiter Florian Meyer hierna weerdoor mocht, was Feyenoord het initiatief kwijt. De Portugezen warenmeteen gevaarlijk via S? Pinto, die naast schoot. Er ontspon zichhierna een gelijkopgaand duel, gekenmerkt door spanning en veelbalverlies. Kalou was nog een keer dicht bij een doelpunt, maar zagzijn inzet over gaan. Ook Kuyt probeerde het een keer, maar met zijndoelpoging bracht hij Ricardo niet in verlegenheid.

Gullit had vooraf aangegeven tijdens de wedstrijd te willenverrassen met een wissel of tactische wijziging en liet het niet bijdie woorden. Na rust verschenen er geen vier, maar drie verdedigers vanFeyenoord op het veld. Bruno Basto bleef achter in de kleedkamer enShinji Ono kwam voor hem in de plaats. Met de tijd die wegtikte in hetnadeel van de Rotterdammers was haast geboden en risico onvermijdelijk.Dat bleek ook toen de ?Le?es? via S? Pinto heel dicht bij waren. Dekopbal ging net naast het doel. Bij de volgende mogelijkheid toonden dePortugezen echter geen clementie. De gevreesde spits Liedson, die totop dat moment onzichtbaar was, stormde vanuit het niets door opLodewijks en lobde de bal op magistrale wijze in de uiterste hoek vanhet doel: 0-1. Bij het vreugdetafereel dat hierbij volgde, werdEnakarhire met een voorwerp vanuit het publiek geraakt. ScheidsrechterMeyer had genoeg gewaarschuwd en legde het duel in de 64ste minuutstil. Na de afkoelingsperiode streed Feyenoord voor de laatste kansen,nam Gullit met het inbrengen van Lazovic nog meer risico, maar werd hetgeen moment gevaarlijk. Sporting werd dat wel, met dank aan Feyenoord.Nicky Hofs beging een onnodige overtreding, waarna Rochemback met eenoogstrelende vrije trap de bal in de bovenhoek knalde achter dekansloze Lodewijks. Die mokerslag beroofde Feyenoord van alle illusies.Strijdbaar bleven de Rotterdammers echter wel en dat leverde via Hofsnog de eretreffer op.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1