zaterdag 16 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
29
Mei ’74

20:30 uur

UEFA Cup (EC3)
FINALE return wedstrijd

Stadion: De Kuip

  62.988 toeschouwers.

Feyenoord

2

0

Tottenham Hotspur

 
Scheidsrechter: Lo Bello (ITA)

Basisopstelling

Jennings
Evans
Naylor
Pratt
England
Beal
Mc Grath
Perryman
Peters
Chivers
Coates

Wisselspelers

Holder

Wissels

Holder Pratt (95)

Gele Kaarten

Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

     
Vierduizend Engelse supporters maken de oversteek naar hetvasteland om hun favorieten te steunen in de return van deUEFA-cupfinale tegen Feyenoord. Per boot en vliegtuig belanden zij ’smorgens in de Rotterdamse havenstad. Nog nooit eerder heeft Nederlandkennis gemaakt met supportersgeweld maar dat wordt op deze woensdag 29mei ruimschoots ingehaald.
 
Ramljak neemt de positie van de geschorste Van Hanegem in. Geheeltegen de verwachting van de Engelsen in, start Feyenoord met een heusoffensief. De stugge verdediging van de Spurs houdt zich echtermakkelijk staande. De Britten grendelen hun verdediging goed af enproberen waar mogelijk de aanval te zoeken. Tottenham komt door eeninschattingsfout zelfs op voorsprong maar dit doelpunt wordt terechtafgekeurd wegens buitenspel.
 
Geheel tegen de verwachting in komt Feyenoord drie minuten voorrust op voorsprong. Ressel brengt een vrije trap hoog in hetstrafschopgebied, de keeper van Tottenham tikt de bal maar half wegzodat de meegekomen Rijsbergen ter hoogte van de penaltystip de 1-0 kaninkoppen.
 
In de rust beginnen teleurgestelde Tottenham-fans over deomheining van vak GG te klimmen. Zij proberen de supporters in devakken FF en HH te verjagen. Feyenoord- supporters laten zichnatuurlijk niet zo maar van hun plek jagen en er ontstaat voor het oogvan heel tv kijkend Nederland een massale knokpartij die meer dan 150gewonden tot gevolg heeft.
 
Door alle perikelen gaat het Legioen als een blok achter Feyenoordstaan. Dit tot grote irritatie van de spelers van de Spurs. Zes minutenvoor tijd zorgt Ressel voor de beslissing: 2-0 voor Feyenoord. De cupis binnen! Feyenoord is de eerste Nederlandse club die na de EuropacupI, ook de UEFA-cup in de prijzenkast kan bijzetten.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1