maandag 25 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
16
Jan ’05

14:30 uur

Vriendschappelijke wedstrijd

Stadion: De Kuip

  toeschouwers.

Feyenoord

2

0

Excelsior

 
Scheidsrechter: Koopman

Basisopstelling

Cor Varkevisser
Koning
Sprockel
Artz
Van Driel
Otten
Kolk
Hertog
El Hamdaoui
Holman
Mulder

Wisselspelers

Graafland
De Nijs
Van Dieren
Rothman
Curth
Sequeira

Wissels

Graafland Cor Varkevisser (46)
De Nijs Sprockel (36)
Van Dieren Artz (46)
Rothman Kolk (67)
Curth Holman (61)
Sequeira Mulder (74)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (pen) (84)
 Romeo Castelen (90)
Geen

Wedstrijdverslag

                  

Feyenoord heeft de laatste oefenwedstrijd voor dehervatting van de competitie met 2-0 gewonnen. De thuisploeg zegevierdetijdens de Kameraadjeswedstrijd met Excelsior door treffers van DirkKuyt (strafschop) en invaller Romeo Castelen. De treffers in debenefietwedstrijd, waarvan de opbrengst ten bate komt van Unicef,vielen pas in de laatste zes minuten. Edwin de Graaf en Andr? Bahiamaakten hun debuut in De Kuip. Danko Lazovic zag zijn treffer afgekeurdwegens buitenspel.

Ruud Gullit greep de laatste test voor dehervatting van de competitie aan om voort te borduren op het meestrecente duel met Rosenborg. Feyenoord speelde tegen de Noorse kampioenbij vlagen oogstrelend voetbal en won eenvoudig met 4-1. Feyenoordsoefenmeester voerde slechts ??n wijziging door ten opzichte van hetduel van vijf dagen daarvoor. De Braziliaan Andr? Bahia maakte zijndebuut in de basis ten koste van proefspeler Cory Gibbs. De ruitwaarmee Gullit in Gran Canaria experimenteerde, werd ook gehanteerd inhet laatste oefenduel. Met een middenveld met Bart Goor op links, Edwinde Graaf op rechts, Dirk Kuyt als meest vooruitgeschoven man en Pardoopererend achter hem, hoopte Gullit zondag de bevestiging te krijgenvan de weg die hij in zuidelijkste puntje van Spanje was ingeslagen.

Aande vooravond van de tweede competitiehelft onderging Feyenoord daarmeeeen ware metamorfose. Ten opzichte van het laatste competitieduel voorde winterstop, tegen ADO Den Haag (2-0 verlies), waren er liefst zespersonele wijzigingen. Patrick Lodewijks (vervangen door Babos),Chong-Gug Song (verkocht), Christian Gyan, Patrick Mtiliga, RomeoCastelen (allen gepasseerd) en Shinji Ono (geopereerd aan enkel)stonden zondag om uiteenlopende redenen niet aan de aftrap. Van de zesspelers die de honneurs waarnamen, begroette de met jonge fans gevuldeKuip twee nieuwelingen. Bahia en De Graaf maakten tegen Excelsior voorhet eerst hun opwachting in De Kuip.

De twee nieuwelingenbeleefden hun vuurdoop in een bijzondere sfeer. Al na vijf minuten gingde wave door de bijna uitverkochte Kuip. De wedstrijd, waar leden vande juniorclubs Youngsters en Kameraadjes gratis naar toe mochten, kreegdoor het enthousiasme op de tribunes een speciaal karakter. Maarondanks de uitstekende ambiance kon Feyenoord in de beginfase geenindruk maken. Het waren de gemotiveerde gasten, waarvan meerderespelers onder contract staan bij Feyenoord, die in de beginfase demeeste aanspraak maakten op een treffer. Mounir el Hamdaoui, diewekelijks meetraint bij Feyenoord, had al na zes minuten de uitgelezenmogelijkheid om te scoren, maar schoot in vrije positie naast.Feyenoord leek hierna te zijn wakker geschud, wat na elf minutenresulteerde in een goede mogelijkheid voor Salomon Kalou, de aanvallerdie vorig seizoen nog bij de Kralingers speelde. Zijn inzet ging echternet naast. Toch zette de eerste mogelijkheid de thuisploeg niet totgrootse daden aan. Want het was na ruim een kwartier weer Excelsior dateen uitgelezen mogelijkheid kreeg. Karim Saidi gaf de bal knullig afaan Brett Holman, die vervolgens afstormde op Babos. Het gaf Andr?Bahia de mogelijkheid om zich te profileren, want de Braziliaan stoptede Australi?r op vakkundige wijze af. Uit de hoekschop die dit totgevolg had, volgde de volgende grote kans. Babos kon met een fraaiereflex ternauwernood een treffer van de koppende Holman voorkomen.

NadatFeyenoord eerder niet was wakker geschud, gebeurde dat nu wel.Excelsior kwam na de kans van Holman geen moment meer aan aanvallen toeen zag lijdzaam toe hoe Feyenoord de ene na de andere kans aan ??nreeg. Schoten van Kuyt, Kalou (voorlangs) en Goor (centimeters naast)leverden geen voorsprong op. Het was wachten op de treffer en die leekook te vallen toen Andr? Bahia van drie meter afstand vrij koninkoppen. De aanwinst kon zijn debuut in De Kuip echter niet van extraglans voorzien dankzij een fantastische redding van Cor Varkevisser.Het zou niet de grootste kans blijken, want die volgde een minuutlater. Danko Lazovic vervulde daarbij een merkwaardige hoofdrol. Nadatde Servi?r na 39 minuten eerst op de lat schoot, vormde hij vervolgenseen sta-in-weg bij de halve omhaal van Kalou. De rebound, die in hetdoel leek te verdwijnen, werd door de ongelukkige Lazovic, die ook nogeens buitenspel stond, van de lijn gehaald.

Aan het spelbeeldvan de eerste helft, met een oppermachtig Feyenoord, veranderde na rustniets. De thuisploeg bleef aandringen voor de openingstreffer. Vlak narust juichte het jonge Legioen ook toen de bal in het net verdween. Dekoppende Lazovic stond echter buitenspel op de voorzet van Karim Saidi.De Graaf kreeg twintig minuten later net als Bahia de kans om zijnoptreden met een doelpunt te bekronen. Het schot van derechtermiddenvelder vond echter de onderkant van de lat op zijn weg.Het was meteen de laatste actie van De Graaf, die werd gewisseld voorCastelen. Excelsior kwam er hierna via Curth twee keer gevaarlijk uit,maar beide inzetten verdwenen naast. Feyenoord zou er toch nog inslagen om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Het had daarbijwel wat hulp nodig van Pascal de Nijs, die na 83 minuten hands maaktein het zestienmetergebied. Dirk Kuyt schoot de toegekende strafschopkoelbloedig binnen. De hartstochtelijk toegejuichte treffer zorgdeervoor dat kinderen toch nog met een glimlach op het gezicht huiswaartsgingen. El Hamadoui en Rothman hadden daar overigens nog een stokjevoor kunnen steken, maar de Excelsior-spelers slaagden er niet in om dedotten van kansen te verzilveren. Castelen strafte de lankmoedigheid inde Kralingse aanvalslinie af door in de blessuretijd Feyenoords tweedetreffer te maken met een schot in de rechterhoek.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1