vrijdag 4 december 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
11
Jan ’05

18:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Estadio Municipal, Gran Canaria, Spanje

  1.000 toeschouwers.

Feyenoord

4

1

Rosenborg BK

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Ivar R?nningen
Mikael Dorsin
Christer Basma
Erik Hoftun
St?le Stensaas
Jan Gunnar Solli
Fredrik Winsnes
Per Ciljan Skjelbreid
Alexander ?degaard
Thorstein Helstad
Daniel Braaten

Wisselspelers

Espen Johnsen
Roar Strand
Alexander Tettey
?yvind Storflor
Harald Martin Brattbakk

Wissels

Alexander Tettey Jan Gunnar Solli (85)
Roar Strand Per Ciljan Skjelbreid (65)
?yvind Storflor Alexander ?degaard (74)
Harald Martin Brattbakk Thorstein Helstad (52)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (pen) (7)
 Danko Lazovic (17)
 Dirk Kuyt (19)
 Ebi Smolarek (90)
Pascal Bosschaart (27)(e.d.)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zich goed hersteld in de Maspalomas Cup. De Rotterdammers deelden na de forse nederlaag tegen Bayer Leverkusen zelf een flinke klap uit door met 4-1 van Rosenborg Bk te winnen. De Noren waren nog tegenstander van Psv in de Champions League. Door de overwinning heeft Feyenoord nog altijd kans op de eindzege van het toernooi. Dan moet Leverkusen later op de avond echter wel verliezen van Sparta Praag.

Andre Bahia en Ivan Bandalovski maakten vandaag (in de tweede helft) hun debuut voor Feyenoord. De Rotterdammers startten vanavond met opnieuw testspeler Cory Gibbs in de basis. De Amerikaan speelde een prima wedstrijd en trainer Ruud Gullit liet na de wedstrijd weten zeer tevreden te zijn over zijn optreden tijdens dit trainingskamp. Verder begon Gianni Zuiverloon in de basiself ten koste van Chris Gyan en stond Salomon Kalou weer in de basis.

Feyenoord kreeg al snel een (onterechte) penalty, toen Kuijt zacht neergehaald werd. De Katwijker benutte het buitenkansje zelf, 1-0. Dit bleek een goede stimulans voor het vervolg, want Feyenoord speelde prima in het verdere vervolg van het duel. Vooral Sebastian Pardo was sterk. Het was dan ook geen toeval dat Pardo was betrokken bij de beide doelpunten die na de openingsgoal van Kuijt volgden. Lazovic, die daarvoor al twee kansen onbenut had gelaten, kon daardoor in de 17de minuut de 2-0 aantekenen. Een paar minuten later gaf Pardo weer een assist: ditmaal een mooi balletje op Dirk Kuijt die 3-0 scoorde. Feyenoord stond zo na nog geen 20 minuten al ruim voor. Toch kreeg de ploeg na een half uur weer een tegentreffer. Pascal Bosschaart werkte ongelukkig in eigen doel.

Bahia en Bandalovski oogden na rust beiden wat zenuwachtig, maar speelden toch aardig. Het spel van Feyenoord werd in het tweede bedrijf niet beter, maar ook de Noren kwamen niet in hun spel. Toch viel er nog een doelpunt, toen een andere invaller, Ebi Smolarek, in de laatste minuut een droge knal achter de Noorse doelman zag verdwijnen: 4-1.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1