woensdag 27 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
26
Jan ’05

20:45 uur

KNVB Beker
Achtste Finale wedstrijd

Stadion: Alkmaarderhout

  6.500 toeschouwers.

AZ

1

3

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Timmer
Kromkamp
Mathijsen
Opdam
De Cler
Landzaat
Buskermolen
Van Galen
Meerdink
Huysegems
Perez
Gabor Babos
Karim Saïdi
Alexander Östlund
Cory Gibbs
Bruno Basto
Hossam Ghaly
Bart Goor
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Danko Lazovic
Romeo Castelen

Wisselspelers

Lindenbergh
Elkhattabi
Nelisse
Sebastian Pardo

Wissels

Lindenbergh Buskermolen (70)
Elkhattabi Meerdink (70)
Nelisse Huysegems (70)
Sebastian PardoRomeo Castelen (75)

Gele Kaarten

Geen
Romeo Castelen (60)

Rode Kaarten

Barry van Galen (24)
Kenneth Perez (28)
Geen

Doelpuntenmakers

Landzaat (83)
 Dirk Kuyt (36)
 Danko Lazovic (41)
 Dirk Kuyt (89)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft zich in een sensationeelbekertreffer met AZ geplaatst voor de volgende ronde in het toernooi omde Amstel Cup. Met name de eerste helft, waarin Van Galen en Perez vanAZ binnen een half uur van het veld werden gestuurd, stond bol vandramatiek. Kuyt miste een strafschop om vervolgens even later toch descore te openen. Lazovic scoorde daarna Feyenoords tweede goal. Daarmeewas de wedstrijd al voor de rust beslist. Landzaat scoorde diep in detweede helft nog 1-2, maar Kuyt bracht de eindstand vlak voor tijd meteen kopbal op 1-3.

Er was een oude tuinderstruc en heel veelspinazie voor nodig om AZ-Feyenoord doorgang te laten vinden, maar alin de eerste helft bleek het dat allemaal waard. Het treffen in Alkmaarhad vanaf het beginsignaal alles wat een prettige bekerthriller nodigheeft: spanning, sensatie, drama en twee Rotterdamse goals.

Feyenoord, met Castelen en Lazovic als vervangers vanrespectievelijk De Graaf en de geblesseerde Kalou, kwam getergd uit destartblokken. De eerste kans was weliswaar voor de thuisclub (schotMeerdink voorlangs), maar al snel nam Feyenoord de regie van dewedstrijd in handen.

Het was het begin van een sensationele eerste helft, waarin hetspektakel werd ingeleid door een gevaarlijk schot van Dirk Kuyt datdoor Timmer in een reflex over de lat werd getikt.

Een klein kwartier na die Rotterdams kans, ging er voor het eersteen golf van ontzetting door de Alkmaarderhout. Dat was nadat Barry vanGalen Feyenoords rechtsback ?stlund met een vuistslag had gevloerd envervolgens door de Luinge van het veld werd gestuurd.
194239_340_1112167514553-GalenBarry05_pro465-250.jpg

Van Galen zal in de kleedkamer net onder de douche hebben gestaan,toen hij gezelschap kreeg van ploeggenoot Perez. Ook hem had Luinge eenrode kaart voorgehouden, nadat de aanvaller een inzet van Ghaly met dehand van de eigen doellijn had gewerkt. Zo kwam AZ met negen man testaan. Er was toen nog geen half uur gespeeld in Alkmaar.

De gedachten gingen toen automatisch terug naar het verleden, wantook in de editie van het seizoen 2000/2001 eindigde AZ de wedstrijdtegen Feyenoord met negen man. Ook toen was Luinge de scheidsrechter.En ook toen was er rood voor Van Galen. De andere kaart was destijdsvoor Buskermolen.

In 2004 was het weer andersom. Toen mochten de FeyenoordersBosschaart en Song voortijdig gaan douchen. Veel tijd om daarbij stilte staan was er overigens niet, want AZ-Feyenoord kende nauwelijksrustige momenten. Zeker niet nadat Dirk Kuyt zijn strafschop gestoptzag door Timmer, want die misser bracht Feyenoord er toe om nog eentandje bij te schakelen en nog feller op jacht te gaan naar deopeningsgoal.

Die viel uiteindelijk tien minuten voor rust, toen Basto een primavoorzet losliet en Kuyt bij de tweede paal wist binnen te koppen.

Feyenoord had heel even tijd nodig om de organisatie aan te passenaan het negental van Adriaanse, maar toen dat eenmaal was gebeurd kwamde beloning snel. In de 41ste minuut toonde Lazovic zich attent toeneen schot van Kuyt was gekeerd. Hij benutte de rebound en zorgde ervoor dat Feyenoord met een gerust gemoed ging rusten. Het elftal danktedat overigens ook aan Babos, omdat hij vlak voor het rustsignaal opknappe wijze de bal voor de voeten van de aanstormende Landzaat plukte.

Feyenoord kreeg het in de tweede helft steeds gemakkelijker.Nieuweling Nicky Hofs ontpopte zich daarbij meer en meer als deregisseur van Feyenoord. Lazovic leek de eerste die daar van gingprofiteren, maar hij zag zijn schot op de lat eindigen.

Daarna nam het aantal kansen van Feyenoord af. De Rotterdammerswensten geen onnodige risico?s te nemen, ook niet nadat Adriaanse in??n keer drie nieuwe spelers had ingebracht. Kuyt was nog een keerdichtbij, maar zag zijn schot gestopt door voormalig Feyenoorder HenkTimmer.

Zo leek Feyenoord de wedstrijd rustig uit te spelen. Tot Landzaatzeven minuten voor tijd een kanonskogel lanceerde en de stand vanaftwintig meter op 1-2 bracht. Het was de inleiding voor een onverwachtbenauwd slot van de wedstrijd, maar Kuyt maakte vlak voor tijd aan allespanning een einde.
Hij kopte Feyenoord uit een voorzet van Hofs naar 1-3.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1