donderdag 29 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
09
Nov ’03

13:00 uur

Competitie wedstrijd

Stadion:

  6.113 toeschouwers.

FC Volendam

1

3

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick Jol

Basisopstelling

Van Westerop
Wilson
Kras
Breinburg
Koning
Salden
Buys
Tuyp
Faria
Esajas
Ouhsaine
Gill Swerts
Peter van den Berg
Kees van Wonderen
Ferne Snoyl
Alfred Schreuder
Patrick Paauwe
Anthony Lurling
Dirk Kuyt
Thomas Buffel
de Vitor Santiago Leonardo
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Steur
Edwin Zoetebier
Chong gug Song
Danko Lazovic
Robin van Persie

Wissels

Esajas Steur(68)
Danko Lazovicde Vitor Santiago Leonardo (42)
Robin van PersieThomas Buffel (71)
Chong gug SongAnthony Lurling (86)

Gele Kaarten

Tuyp
Peter van den Berg (30)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Ouhsaine (7)
Dirk Kuyt (pen) (3)
 Robin van Persie (80)
 Dirk Kuyt (86)

Wedstrijdverslag

Kom maar op Boottocht ging niet door     

De wedstrijd in Volendam begon vanwege de uitgebreide veiligheidsmaatregelen in een wijde ring rond het vissersdorp een kwartier later dan gepland.
Bert van Marwijk verkoos Patrick Lodewijks voor het eerst dit seizoen in de basis. Lodewijks zou volgens de trainer beter passen bij een team in opbouw aangezien hij meer vertrouwen en rust zou uitstralen als zijn conculega Edwin Zoetebier.

De wedstrijd was nog drie minuten oud of Feyenoord kreeg al een strafschop. Anthony Lurling ging binnen het elf over de knie en tegen de grond. Dirk Kuyt faalde niet vanaf de stip: 0-1.
Wederom kwam Feyenoord in een uitwedstrijd op een vroege voorsprong. De voorsprong bleek echter ook ditmaal nog broos. Het kunststukje van Feyenoord wist Volendam te herhalen. Binnen vier minuten na de aftrap scoorde ze na een fraaie combinatie gelijk: 1-1 via Ouhsaine.
In het kwartier dat volgde op de treffers had Feyenoord weliswaar het meeste balbezit, maar wist FC Volendam voor net zoveel gevaar te zorgen voor het Feyenoord-doel. Maar zowel aan Feyenoord-zijde als aan Volendamse werden de kansen niet verzilverd.
Vijf minuten voor rust viel Leonardo uit met een naar het zich liet aanzien ernstige kwetsuur aan de kniebanden. De eerste diagnose luidde afgescheurde kniebanden, wat in dat geval betekent dat het seizoen voor Leonardo wel eens voorbij zou kunnen zijn. Lazovic kwam in het veld om hem te vervangen.

Voor de tweede helft kwamen beide elftalen ongewijzigd uit de kleedkamers. Het spelbeeld van de eerste helft zette zich in eerste instantie ook na rust voort. Later pakte Feyenoord meer het initiatief. Bert van Marwijk besloot een kwartier voor tijd om te wisselen. Robin van Persie mocht invallen voor Thomas Buffel. Een gelukkige wissel, want het was de geplaagde Van Persie die Feyenoord weer op voorsprong schoot: 1-2. In de 86e minuut besliste Dirk Kuyt het duel door zelfs de onverdiende, maar daarom zeker niet minder bejubelde en welkome 1-3 in de touwen te leggen.

Feyenoord boekte zondag pas de tweede overwinning in een eredivisie-uitwedstrijd van dit seizoen. De eerste 20 minuten speelde Feyenoord goed, daarna viel het terug en was ?het andere oranje? gelijkwaardig aan de Rotterdammers. Een geplaatst schot van Robin van Persie bracht Feyenoord de winst, Dirk Kuyt dikte zelfs aan tot 1-3. Niet helemaal een terechte uitslag, maargoed, Feyenoord won en daarmee mag het in deze fase al heel blij zijn. De manier waarop is niet relevant.

Peter van den Berg liep in het duel met Volendam een gele kaart op, hierdoor is hij geschorst voor het thuisduel met Vitesse.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1