woensdag 27 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Maa
04
Jul ’05

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark de Bijlen, Alphen a/d Rijn

  3.000 toeschouwers.

Alphense Boys

0

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Blom

Basisopstelling

Alexander Östlund
Serginho Greene
André Bahia
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Sebastian Pardo
Nicky Hofs
Danko Lazovic
Salomon Kalou
Romeo Castelen
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Maikel Aerts
Ferne Snoyl
Glenn Loovens
Ivan Bandalovski
Bart Goor
Alfred Schreuder
Patrick Paauwe
Gerson Magraõ

Wissels

Geen
Maikel AertsPatrick Lodewijks (46)
Ivan BandalovskiAlexander Östlund (46)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Nicky Hofs (75)

Wedstrijdverslag

         

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd inde voorbereiding op het seizoen 2005-2006 met een krappe zegeafgesloten. Trainer Erwin Koeman debuteerde met een 0-1 overwinningtegen Alphense Boys. De score had veel hoger kunnen uitvallen als deRotterdammers wat zuiniger waren omgesprongen met de vele kansen.Serginho Greene debuteerde bij Feyenoord, terwijl Alfred Schreuder enFerne Snoyl weer speelminuten kregen na een jaar verhuurd te zijngeweest. Ali Boussaboun ontbrak door griep.

Koeman gaf op zijn eerste offici?le werkdagaan elk selectielid een eerlijke kans te willen geven. De oefenmeester,die daar aan toevoegde pas daarna conclusies te willen trekken, hieldtwee dagen later meteen woord. In Alphen aan den Rijn bracht hij vooren na rust twee verschillende elftallen in het veld, waarmee hetstartschot werd gegeven van een concurrentiestrijd die de komende wekenduidelijkheid zal gaan geven over hoe het nieuwe Feyenoord eruit gaatzien. ?Deze jongens krijgen de kans om zich te bewijzen, daar verandertdit resultaat natuurlijk niks aan?, herhaalde hij nog maar eens naafloop.

De trainer moest zich zo nu en dan wel hebbenafgevraagd of hij echt wel naar Feyenoord zat te kijken. Koeman zei alvaker met open vizier en zonder terug te kijken aan de klus inRotterdam-Zuid te beginnen, maar ook hem zal niet zijn ontgaan dat hetondanks het teleurstellend verlopen seizoen 2004/2005 aan doelpuntennimmer schortte. Tegen Alphense Boys, de club die haar 75-jarig bestaanviert, ging het Feyenoord regelmatig voetballend prima af, maar ontbrakhet juist aan treffers. Het regende vooral in de eerste helft kansenvoor de ploeg van Koeman, maar de aanvalslinie hielp ze ??n voor ??n omzeep. Vooral Nicky Hofs, Romeo Castelen, Danko Lazovic en SalomonKalou, spelers die elk meerdere malen in scoringspositie kwamen,stonden symbool voor het gebrek aan scherpte en zullen zich tijdens hetterugdenken aan die mogelijkheden nog wel eens achter de oren hebbengekrabd. Koeman: ?Er ging een aantal dingen goed en slecht. Als ik daniets moet noemen wat niet goed ging, is het de afwerking. Die was matigtot slecht.?

Koeman bleef desondanks negentig minuten lang rustuitstralen. Ook hij wist dat de tussenstand het immense krachtverschilin geen geval recht aandeed. En daarnaast waren er de ?goede dingen?,die hem bij vlagen positief stemden. ?De gretigheid van Hofs viel me inpositieve zin op. Hij is heel ijverig?, sprak Koeman. ?Daarnaast vondik Greene zeer gemotiveerd spelen. En Schreuder liet ook goede dingenzien. En ik kan wel meer jongens opnoemen. Geweldig was het niet, maarje kan na drie dagen training geen topvorm verwachten, dat is nietre?el. We zullen de zes weken tot de competitie begint in elk gevalhard nodig hebben.?

Tot opluchting in het Rotterdamse kamp bleefFeyenoord uiteindelijk een gelijkspel bespaard. Hofs verzorgde na 76minuten voor de dikverdiende en toch ook wel bevrijdende 0-1. Bart Goorleidde het doelpunt in met een knappe actie op links. Magr?o toondezich daarop niet zelfzuchtig en legde af op Hofs, die de bal op zijnbeurt hard binnenschoot en daarmee Koeman een winnend debuut gaf.

Alphense Boys ? Feyenoord 0-1

Scoreverloop:
76? 0-1 Hofs

Geel: Leonardo

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Lodewijks; ?stlund, Greene, Bahia, Bosschaart; Hofs, Ghaly, Pardo; Castelen, Lazovic en Kalou.
Tweede helft: Aerts; Bandalovski, Loovens, Paauwe, Snoyl; Hofs, Schreuder, Goor; Magr?o, Lazovic en Leonardo.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1