zondag 24 september 2017
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
16
Okt ’05

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  37.500 toeschouwers.

Feyenoord

4

1

FC Groningen

 
Scheidsrechter: Ruud Bossen

Basisopstelling

Bas Roorda
Bruno Silva
Gijs Luirink
Arnold Kruiswijk
Mathias Flor?n
Danny Buijs
Paul Matthijs
Stefano Seedorf
Evgeny Levchenko
Erik Nevland
Yuri Cornelisse

Wisselspelers

Gibril Sankoh
Rasmus Lindgren
Glen Salmon
Kiran Bechan
Mark Jan Fledderus
Jeroen Lambers
Antoine van der Linden

Wissels

Glen Salmon Yuri Cornelisse (71)
Gibril Sankoh Arnold Kruiswijk (78)
Rasmus Lindgren Evgeny Levchenko (81)

Gele Kaarten

Arnold Kruiswijk (23)
Bas Roorda (51)
Yuri Cornelisse (65)
Mathias Flor?n (85)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Ali Boussaboun (53)
 Dirk Kuyt (66)
 Salomon Kalou (72)
 Hossam Ghaly (89)
Bruno Silva (9)

Wedstrijdverslag

     

Feyenoordstaat na zondag alleen aan kop van de Eredivisie. Dankzij de 4-1overwinning op FC Groningen passeerde de ploeg van Erwin Koeman AZ opde ranglijst. Silva bracht de bezoekers voor rust op voorsprong, waarnaFeyenoord in de tweede helft door treffers van Ali Boussaboun, DirkKuyt, Salomon Kalou en Hossam Ghaly alsnog de overwinningbewerkstelligde. Voor het duel werd ??n minuut stilte in acht genomenter nagedachtenis van de overleden Cor Veldhoen.

Hetplotselinge overlijden van oud-speler Cor Veldhoen (66) zorgde deafgelopen week voor een schok. Met Veldhoen overleed een legendarischelinksback, ??n die door zijn nimmer aflatende inzet door het Legioen ophanden werd gedragen. Veldhoen ? met liefst 380 competitieduels achterzijn naam – maakte onderdeel uit van het team dat de Europa 1 won. ?Corwas een sieraad voor de club?, sprak Feyenoords senior manager enoud-ploeggenoot Fred Blankemeijer dan ook. Het passende eerbetoonvolgde vijf dagen later toen een volle Kuip en een aanwezig deel van defamilie een indrukwekkende minuut stilte in acht nam.

Feyenoord trad aan met rouwbanden, waarmee het gevoel rondom dewedstrijd als tweeledig was te bestempelen. Want ondanks de grote klap,keek het Legioen verwachtingsvol uit naar het treffen met FC Groningen,dat bij drie punten de koppositie in de Eredivisie zou opleveren. Methet optimisme – dat uiteraard was aangewakkerd door de nederlaag van AZop zaterdag ? was het snel gedaan. Na een aardige start, waarin Kuytverzuimde om de openingstreffer te maken (kopbal naast), waren het denoorderlingen die op voorsprong kwamen. Bruno Silva schoot een vrijetrap dwars door de muur en zo onzichtbaar voor Patrick Lodewijksbinnen: 0-1. Het was een doelpunt die de frustratie van de laatste tweethuisontmoetingen tegen Groningen deed opborrelen. Beide wedstrijdeneindigen in een overwinning voor Groningen en ook nu weer benadrukte deploeg van Ron Jans te kunnen stunten. Feyenoord had even nodig om teherstellen, maar kreeg hierna wel grip op het duel. Kalou had nanegentien minuten het mooiste doelpunt van het weekend kunnen maken. Opaangeven van Kuyt besloot de Ivoriaan tot een omhaal, die net overging. Het was een inleiding van een offensief, die voor rust minimaalin de gelijkmaker had moeten resulteren. Kuyt stelde Bas Roorda op deproef met een verwoestend schot, die de doelman met zijn vuistenverwerkte. Het schot van Hossam Ghaly was beter geplaatst en werd metalle nodige moeite gepareerd door Roorda. Een doelpunt hing in de luchten na 37 minuten telde iedereen in De Kuip de 1-1 al. Romeo Castelenbediende Kuyt met een perfecte pass. De aanvoerder kreeg op twee metervan het doel alle tijd om aan te nemen en binnen te schieten. Tot zijneigen verbazing en dat van meer dan 40.000 toeschouwers met hem schoothij over. Dat de scherpte ontbrak bij de Katwijker bleek een minuutlater opnieuw. Weer kreeg hij een opgelegde kans, maar oog in oog metRoorda wist hij weer niet te scoren. De doelman redde met zijn voet opde inzet. Op slag van rust deed FC Groningen in offensief opzicht ookweer eens van zich spreken. Het schot van Erik Nevland werd gered doorLodewijks.
De tussenstand was zorgelijk, maar ook weer niet verontrustend. Delaatste thuiswedstrijd tegen Heerenveen stond er immers ook een 0-1ruststand op het scorebord, waarna in de tweede helft vijf Rotterdamsetreffers volgden. En ook nu weer bleek de eerste helft hetzelfvertrouwen niet te hebben geschaad. Even na rust volgde debevrijdende gelijkmaker. De aanval die door Kalou werd opgezet leek testranden, maar kwam voor de voeten van Boussaboun.

Met een geplaatst schot in de verre hoek bracht de Marokkaan De Kuip inextase: 1-1. Het doelpunt hielp de Feyenoorders over het dode punt,want vanaf dat moment volgde een bestorming richting Roorda. Kuyt stondsymbool voor het spel van Feyenoord, dat voor rust als ?net niet? waste typeren. Toen hij na 65 minuten weer een grote kans kreeg liet detopscorer zien zijn handelsmerk niet te hebben verloren. De knappedieptepass van De Guzman stelde Kuyt in staat om de bal koelbloedigover Roorda heen te liften.
Het was gedaan met het verzet van Jans? manschappen, die kort erna ookde derde treffer incasseerden. Kalou dook op aan de rechterkant van hetstrafschopgebied en verzilverde met een harde knal de geboden kans:3-1.
Het Legioen kon tevreden naar huis, maar werd kort voor het einde nog??n keer getrakteerd op een doelpunt. Hossam Ghaly brak door en legdeal zijn frustratie in het schot die insloeg in het Groningse doel.
De supporters konden hierna het ?wij staan bovenaan, wij staanbovenaan? aanheffen als afsluiting van een mooie middag.  


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1