donderdag 5 augustus 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
06
Jul ’05

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark Tijenraan

  5.000 toeschouwers.

Rohda Raalte

0

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Maikel Aerts
Alexander Östlund
Serginho Greene
Ferne Snoyl
Bart Goor
Alfred Schreuder
Patrick Paauwe
Edwin de Graaf
Ali Boussaboun
de Vitor Santiago Leonardo
Salomon Kalou

Wisselspelers

André Bahia
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Sebastian Pardo
Gerson Magraõ
Nicky Hofs
Danko Lazovic
Romeo Castelen

Wissels

Geen
André BahiaPatrick Paauwe (46)
Pascal BosschaartFerne Snoyl (46)
Nicky HofsEdwin Graaf (46)
Hossam GhalyAlfred Schreuder (46)
Sebastian PardoBart Goor (46)
Romeo Castelende Vitor Santiago Leonardo (46)
Danko LazovicAli Boussaboun (46)
Gerson MagraõSalomon Kalou (46)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Salomon Kalou (6)
 Ali Boussaboun (25)
 de Vitor Santiago Leonardo (43)
 Alexander Östlund (52)
 Nicky Hofs (65)

Wedstrijdverslag

     

Feyenoord heeft zijn tweede wedstrijd inde voorbereiding overtuigend gewonnen. Rohda Raalte werd met alle gemakverslagen: 0-5. Tegen de zondaghoofdklasser verzorgden Kalou,Boussaboun, Leonardo, ?stlund en Hofs de Rotterdamse productie.Boussaboun debuteerde en voorzag dat van glans door het mooistedoelpunt van de avond te maken. De wedstrijd begon een half uur lateromdat de spelersbus van Feyenoord door file vertraging opliep. GlennLoovens ontbrak door een lichte dijbeenblessure.

Koeman weigerde afgelopen maandaglogischerwijs harde conclusies te trekken, maar stipte desgevraagd welhet gebrek aan scherpte aan na de 0-1 zege op Alphense Boys. DeRotterdammers cre?erden weliswaar genoeg kansen, maar scoorden alleenvia Nicky Hofs. ?En dat was te weinig?, aldus de trainer, die maandagin Alphen aan den Rijn en woensdag in Raalte volop experimenteerde metzijn opstelling. In Raalte verschenen voor en na rust tweeverschillende ploegen in het veld. Dirk Kuyt kwam niet in actie. DeKatwijker kreeg rust en bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Verschiltussen beide wedstrijden was de scherpte, die nu wel aanwezig was. ?Deuitslag is voor mij niet zaligmakend, al snap ik dat de buitenwacht dietegen Alphense Boys te mager vond?, sprak Koeman. ?Die 1-0 was ookmager, maar ik zag daar dingen in het veld die voor mij als trainerveel belangrijker zijn. Vandaag hebben we meer gescoord, al hadden ernog wel wat ballen in kunnen gaan. Maar ik ben blij dat het publiekdoelpunten heeft gezien en dat de uitslag een wat beter aanzien heeftdan maandag.?

Al na zes minuten profiteerde Salomon Kalou dankbaar toen doelmanLouwdijk niet uitkwam bij een voorzet van Alexander ?stlund. DeIvoriaan kon vervolgens eenvoudig binnenkoppen: 0-1. Kalou was voorrust ??n van de smaakmakers in het Overijsselse Raalte. Naast eenaantal fraaie acties schoot hij ook nog twee keer op doel, waarbij paalen doelman zijn tweede treffer in de weg stonden. Debutant AliBoussaboun viel in de 45 minuten die hij in actie kwam op door zijntomeloze inzet ?n zijn beeldschone treffer. De Marokkaanseinternational omspeelde na 25 minuten twee verdedigers en de doelman enschoot de bal daarna met zijn laatste krachten en tot verwondering vande vijfduizend aanwezige toeschouwers in de korte hoek. Koeman was naafloop vol lof over het doelpunt, al was Boussaboun in zijn ogen nogiets te gretig. ?Het is wel logisch dat hij zich wil bewijzen. Maar dathoeft hij niet, hij hoeft slechts zijn taken uit te voeren. Maar het isduidelijk een jongen die graag wil, dat heeft hij vandaag welaangetoond.?

Vlak voor rust liep Feyenoord nog naar 0-3 uit na fraai samenspeltussen Boussaboun, Schreuder en Leonardo. Voor de Braziliaan, dieinmiddels vrij voor het doel was gekomen, was het vervolgens een koudkunstje om af te ronden.

Met acht invallers en alleen Aerts, ?stlund en Greene nog in debasis, wijzigde er weinig aan het wedstrijdbeeld in de tweede helft.Aerts hoefde in negentig minuten geen enkele keer handelend op tetreden, aangezien Rohda nauwelijks over de middenlijn kwam. Feyenoordbleef ondertussen aan de lopende band kansen cre?ren en het wasverdediger ?stlund die als eerste na rust doel trof, nadat eerder Pardoen Hofs nog op de paal schoten. Laatstgenoemde zag zijn tweededoelpoging (een lob) wel met een treffer beloond, waarmee hij naarlater bleek de eindstand op het scorebord had gezet.

Rohda Raalte ? Feyenoord 0-5

Scoreverloop:

6? 0-1 Kalou
25? 0-2 Boussaboun
43? 0-3 Leonardo
52? 0-4 ?stlund
65?0-5 Hofs

Opstelling Feyenoord

Eerste helft: Aerts; ?stlund, Greene, Paauwe, Snoyl; De Graaf, Schreuder, Goor; Leonardo, Boussaboun en Kalou.

Tweede helft: Aerts; ?stlund, Greene, Bahia, Bosschaart; Hofs, Ghaly, Pardo; Castelen, Lazovic en Magr?o.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1