donderdag 5 augustus 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
03
Aug ’05

19:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: The Valley, London

  9.034 toeschouwers.

Charlton Athletic

2

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Andersen
Young
Hreidarsson
Perry
Bent
Murphy
Ambrose
Rommedahl
Hughes
Powell
Smertin
Alexander Östlund
Karim Saïdi
Serginho Greene
André Bahia
Hossam Ghaly
Patrick Paauwe
Edwin de Graaf
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Tim Vincken
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Jeffers
Sam
Fuller
Ferne Snoyl
Romeo Castelen
Sota Hirayama

Wissels

Jeffers Ambrose (70)
Sam Bent (79)
Fuller Smertin (82)
Ferne SnoylAlexander Östlund (46)
Romeo CastelenSalomon Kalou (61)
Sota HirayamaRomeo Castelen (74)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Bent (60)
Bent (62)
Geen

Wedstrijdverslag

20050803charlton_01_vk.jpgFeyenoordis woensdagavond in Londen tegen de eerste nederlaag aangelopen in devoorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van Erwin Koeman moest inCharlton Athletic zijn meerdere erkennen: 2-0. Darren Bent verzorgde narust in een tijdsbestek van twee minuten beide treffers. In hethalfgevulde stadion ?The Valley? kreeg proefspeler Sota Hirayama in deslotfase zijn eerste speelminuten. De Japanner kwam in de plaats vanCastelen, die uitviel met een knieblessure.

Erwin Koeman bracht vijf wijzigingen aan in het elftal datzich zondag nog aan het thuispubliek in De Kuip presenteerde. In hetmerendeel van de gevallen (Paauwe, Vincken en De Graaf, Ghaly) zal detrainer alleen een bevestiging hebben gezocht van wat hij eerder alconcludeerde. Bij Karim Saidi lag dat anders, want tot dusver kreegKoeman nauwelijks de kans een alomvattend beeld te krijgen van dienskwaliteiten. De Tunesi?r, die zich pas later bij de groep aanslootwegens zijn deelname aan de Confederations Cup, was niet geheel fit enspeelde tot dusver pas een uur mee in Feyenoords voorbereiding. VoorSaidi, die begin vorig seizoen grote indruk maakte in het hart van dedefensie, was het zodoende van het grootste belang om zijn trainer teovertuigen dat hij klaar is voor de concurrentiestrijd met Greene enBahia, het duo dat tegen Hertha BSC een visitekaartje afgaf. Hetmeespelen van Saidi maakte Koeman overigens nog iets wijzer, aangezienhij Bahia voor de tweede keer deze voorbereiding als linksback kontesten.

Met een half gewijzigd team kon Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaalgeen grip krijgen op Charlton, de Premier League-club die het afgelopenseizoen in de middenmoot eindigde. De eerste helft van alweer hetachtste voorbereidingsduel was daarmee zeker niet de beste tot dusver.Het leverde de Engelsen een veldoverwicht op, maar echt grote kansenbleven – mede door goed optreden van het duo Greene/Saidi – uit. DarrenBent en Danny Murphy vuurden wel op Lodewijks, maar beide inzettenverdwenen over. Pas na een half uur kregen de Rotterdammers, die zichgesteund zagen door enkele honderden meegereisde supporters, iets meervat op de Engelse strijdwijze. Het leverde ??n grote kans op voor Edwinde Graaf. Opmerkelijk genoeg was Hossam Ghaly het brein achter demogelijkheid. De Egyptenaar was daarvoor vooral opgevallen doornonchalance, maar had bijna aan ??n moment genoeg gehad om dat tecompenseren. Zijn pass, die via Kuyt op het hoofd van De Graaf terechtkwam leverde echter geen treffer op. Het schot verdween over.

Met Bahia na rust weer in het centrum ? en invaller Snoyl als linksback- wijzigde er weinig aan de krachtsverhouding op het veld. Vervelendebijkomstigheid was dat ?The Addicks? nu opeens wel kansen cre?erden enzich in de verpersoonlijking van Darren Bent meteen vlijmscherp toondenin de afwerking. De aanvaller krulde de bal na een uur voetbal met zijnrechtervoet richting de verre hoek. Het fraaie schot leek zijneindbestemming op het aluminium, maar pure pech voor Feyenoordpromoveerde de inzet tot een doelpunt. Bij het terugstuiteren kwam debal tegen de rug van Lodewijks terecht, waarna de bal tergend traag hetdoel in verdween. De Rotterdammers hadden de treffer amper kunnenverwerken toen Bent voor de tweede keer toesloeg. De spits torendeboven Paauwe uit in een kopduel en knikte binnen: 2-0. Feyenoordprobeerde van alles, maar kon in aanvallend opzicht te weinig brengen.Kuyt kwam slecht ??n keer ? in de slotfase na een scrimmage ? inscoringspositie, maar wist de mogelijkheid niet te zilveren. Kalou konevenmin voor gevaar zorgen en werd vervangen door Castelen. Hetoptreden van de snelle rechtsbuiten was van korte duur, want eenknieblessure dwong hem tot opgeven waardoor proefspeler Hirayama nogwat speelminuten kreeg. Ondertussen drongen de Londenaren nog aan om dederde treffer te maken, maar zover liet Feyenoord het niet komen. DeRotterdammers waren zelf nog gevaarlijk via een scherpe voorzet van TimVincken en een afstandsschot van Hofs, maar de eretreffer bleef uit.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1