donderdag 5 augustus 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
09
Aug ’05

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark ?Adegeest?

  toeschouwers.

Voorschoten 97

0

6

Feyenoord

 
Scheidsrechter: W.Schaap

Basisopstelling

Sherif Ekramy
Alexander Östlund
Serginho Greene
André Bahia
Ferne Snoyl
Alfred Schreuder
Patrick Paauwe
Edwin de Graaf
Dirk Kuyt
Ali Boussaboun
Salomon Kalou

Wisselspelers

Karim Saïdi
Timothy Derijck
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Sebastian Pardo
Michel Poldervaart

Wissels

Geen
Hossam GhalyEdwin Graaf (46)
Pascal BosschaartFerne Snoyl (46)
Timothy DerijckAli Boussaboun (68)
Sebastian PardoAlfred Schreuder (68)
Karim SaïdiAndré Bahia (68)
Michel PoldervaartAlexander Östlund (77)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Alfred Schreuder (17)
 Dirk Kuyt (19)
 Dirk Kuyt (52)
 Ali Boussaboun (58)
 Dirk Kuyt (74)
 Dirk Kuyt (82)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft het tiende en laatsteduel in de voorbereiding met een eenvoudige overwinning afgesloten.Vijf dagen voor de start van de competitie werd Voorschoten ?97 met 0-6opzij gezet. Dirk Kuyt was met vier treffers en een assist uitblinkeraan Rotterdamse zijde. Alfred Schreuder en Ali Boussaboun verzorgden deandere treffers. Sherif Ekramy keepte zijn eerste minuten in dienst vanFeyenoord. De 17-jarige jeugdspeler Michel Poldervaart debuteerdeeveneens.

Erwin Koeman zal tot dusver weinig prettigeherinneringen hebben bewaard aan de wedstrijden tegen amateurs. In deeerste trainingsweek werkten de Rotterdammers in vijf dagen tijd drieduels af, waarin de productie maar moeilijk tot stand kwam. Enigepluspunt was dat Feyenoord geen doelpunt tegen kreeg, maar in de vierdewedstrijd tegen een amateurclub werd dat ook dat pluspunt tenietgedaan. Tegen Schijndel moest doelman Aerts twee treffers incasseren,waardoor de Brabanders een even verrassend als voor Feyenoordbeschamend gelijkspel uit het vuur sleepten. De weinig overtuigendeuitslagen zullen Koeman echter geen moment hebben verontrust, aangezienzijn ploeg dit compenseerde met over de linie gezien prima resultatentegen profclubs.

Defrustratie bij Koeman schuilde dan ook vooral in de vele blessures diezijn ploeg tegen de tot op het bot gemotiveerde amateurs opliep. PascalBosschaart stond inmiddels al een maand buitenspel en ook Tim Vinckenhoudt de komende dagen rust door een hamstringblessure. Grootste domperwas het wegvallen Nicky Hofs, die door een afgescheurde kruisband eenhalf jaar buitenspel zal staan. Koeman zal zijn ploeg vijf dagen voorde start van de competitie dan ook op het hart hebben gedrukt vooralongeschonden het veld te verlaten tijdens het afsluitendevoorbereidingsduel met Voorschoten.

Zijn ploeg was er echterook op gebrand om de oefenserie met een goede vertoning af te sluiten,zo bleek vanaf het eerste fluitsignaal. Patrick Paauwe stond symboolvoor de gedrevenheid door onvoorstelbaar veel meters te maken. Bijnawerd die inzet beloond met een treffer, maar zijn afstandsschot werdternauwernood gered door doelman Keemink. Lang zou het niet duren voorFeyenoord op voorsprong kwam. Alfred Schreuder schoot na zeventienminuten vanuit kansrijke positie op doel en zag zijn van richtingveranderde schot binnen vliegen. In plaats van te juichen volgde er eenverontschuldiging van de routinier bij de verdediger die voor Feyenoordzo ideaal in de baan van het schot had gestaan: 0-1. Voorschoten wasblijkbaar zo geschrokken van de achterstand, dat het in de fase dieerop volgde nooit langer dan enkele seconden de bal in de ploeg konhouden. De wanordelijkheden die dit in de Voorschotense defensie totgevolg had, gaf de Rotterdammers de mogelijkheid om de marge teverdubbelen.

NadatKuyt de bal op een presenteerblaadje had gekregen, was hetbinnenschieten voor hem slechts een formaliteit. Het leek nog erger teworden voor de thuisploeg toen Ali Boussaboun door de defensie soleerdeen Feyenoords derde treffer leek te gaan maken. De knal van de gretigeaanvaller eindigde echter op de paal. Feyenoord temporiseerde hierna,waardoor de zaterdageersteklasser wat op adem kon komen. De formatievan Koeman stond het Voorschoten zelfs toe sporadisch gevaarlijk teworden, waardoor de Egyptische doelman Ekramy ? die aan zelfvertrouwengeen gebrek lijkt te hebben – zich een aantal maal van zijn beste kantkon laten zien.

De zaterdagafdeling van Voorschoten maakte narust plaats voor de zondagtak, wat Feyenoord de gelegenheid bood om aanhet vertrouwen te werken. Feyenoord ging voluit in de aanval, terwijlde thuisploeg zelden meer van de eigen helft afkwam. Het logischedoelpunt volgde na 52 minuten toen Kuyt in tweede instantiedoeltreffend binnenkopte: 0-3. De Katwijker was drie minuten laterdicht bij opnieuw een treffer, maar zag de inzet knap gepareerd. Kuyt,die nagenoeg bij alle aanvallen betrokken was, leidde niet veel laterde 0-4 in. Op aangeven van de Katwijker kon Boussaboun eenvoudigbinnenwerken. Ghaly kreeg enkele minuten later van Kuyt een nog beterekans, maar de Egyptenaar schoot enkele meters van het doel hoog over.De topscorer besloot hierop zelf nog maar wat aan vertrouwen te tankenzo kort voor het duel met NAC Breda. De 0-5 kon hij eenvoudigbinnentikken, nadat het schot van Kalou op de doelman was gestrand.Zijn vierde en Feyenoords zesde treffer was een mooie afsluiting vaneen voor Feyenoord prima verlopen avond. Op aangeven van Poldervaart ?de A-junior die in de slotfase inviel ? schoot Kuyt de bal op fraaiewijze in de kruising. Daarna volgden nog schoten op paal (Kuyt) en lat(Pardo), maar gescoord werd er niet meer.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1