vrijdag 10 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
31
Okt ’04

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Alkmaarderhout

  8.475 toeschouwers.

AZ

4

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick van Egmond

Basisopstelling

Henk Timmer
Kew Jaliens
Joris Mathijsen
Barry Obdam
Jan Kromkamp
Denny Landzaat
Michael Buskermolen
Tim de Cler
Stein Huysegems
Barry van Galen
Kenneth Perez
Gabor Babos
Karim Saïdi
Chong gug Song
Pascal Bosschaart
Shinji Ono
Bart Goor
Patrick Mtiliga
Patrick Paauwe
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen

Wisselspelers

Martijn Meerdink
Tarik Sektioui
Robin Nelisse
Thomas Buffel

Wissels

Martijn Meerdink Kew Jaliens (46)
Tarik Sektioui Barry van Galen (61)
Robin Nelisse Kenneth Perez (77)
Thomas BuffelSalomon Kalou (75)

Gele Kaarten

Geen
Shinji Ono (39)

Rode Kaarten

Geen
Pascal Bosschaart (78)
Chong gug Song (86)

Doelpuntenmakers

J. Mathijsen (4)
K. Perez (63)
K. Perez (76)
R. Nelisse (88)
Kromkamp (ed) (42)

Wedstrijdverslag

Veel sterker dan Feyenoord was AZ niet, maar deploeg van coach Co Adriaanse ging wel beter om met de geboden kansen enwon dus verdiend: 4-1. Kenneth Perez bracht halverwege de tweede helftde Rotterdamse ploeg de knock-out toe, waarna Feyenoord rap twee rodekaarten incasseerde.

AZ en Feyenoord speelden een zeer boeiendewedstrijd, ook al wilde de partij niet echt sprankelen. Beide elftallenontliepen elkaar niet veel. Zowel de Alkmaarse als de Rotterdamse ploegprobeerde te voetballen, waarbij Feyenoord een iets te laag tempohanteerde en soms fantasie ontbeerde en AZ lang te passief was en teveel achterover leunde.

Dat laatste was mede te wijten aan devoortvarende start van de thuisploeg. In de vierde minuut stond deFeyenoord-defensie te slapen bij een hoekschop van AZ, waarna Barry vanGalen bij de tweede paal de bal op het hoofd van de geheel vrijstaandeJoris Mathijsen legde. Geholpen door die voorsprong liet Adriaanse zijnvrije verdediger Barry Opdam verder naar achter spelen, met als gevolgdat Feyenoord meer greep op het spel kreeg.

Het leverde eenboeiende wedstrijd op, waarin Feyenoord de meeste acties maakte en AZreageerde. Beide partijen kregen een handvol goede mogelijkheden, debetere waren aanvankelijk voor Feyenoord, dat vaak op de sterke doelmanHenk Timmer stuitte, maar vlak voor rust ietwat gelukkig langszij kwamdoor een knullige eigen goal van AZ-verdediger Jan Kromkamp.

Halverwegede tweede helft sloeg AZ toe. Waar Feyenoord in de 62ste minuut dachtaan een strafschop na een (vrijwillige) valpartij van Dirk Kuijt, zochtAZ razendsnel het doel van G?bor Babos. Via Martijn Meerdink belanddede bal voor de voeten van de vrijgelaten Kenneth Perez, die vanaf vijfmeter de 2-1 binnenschopte.

En in de 76ste minuut besliste Perezhet duel. Na een fraaie assist van opnieuw Meerdink, passeerde hijBabos met een diagonaal schot. De 3-1 was de inleiding van een eindedat Feyenoord niet verdiende. Pascal Bosschaart (grove charge opKromkamp) en Chong-Gug Song (slaan naar Stijn Huijsegems) incasseerdenrode kaarten, waarna invaller Robin Nelisse AZ vlak voor tijd naar eengeflatteerde 4-1 overwinning knalde.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1