zondag 24 september 2017
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
15
Jul ’06

14:30 uur

Vriendschappelijke wedstrijd

Stadion: Boszoom

  3.000 toeschouwers.

FC Boszoom

0

18

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Sherif Ekramy
Serginho Greene
André Bahia
Royston Drenthe
Pieter Collen
Theo Lucius
Diego Biseswar
Joonas Kolkka
Lorenzo Davids
Jonathan de Guzman
Ali Boussaboun

Wisselspelers

Adama Tamboura
Jeffrey Altheer
Maikel Aerts
Sebastian Pardo
Patrick Mtiliga
Mohammed Abubakari
. Sammuel
Benjamin De Ceulaer
Pierre van Hooijdonk
Stein Huysegems
Tim Vincken

Wissels

Geen
Pierre van HooijdonkAli Boussaboun (46)
Stein HuysegemsTheo Lucius (46)
Maikel AertsSherif Ekramy (46)
Adama TambouraRoyston Drenthe (46)
Sebastian PardoPieter Collen (46)
Mohammed AbubakariLorenzo Davids (46)
Patrick MtiligaJoonas Kolkka (46)
. SammuelJonathan Guzman (46)
Benjamin De CeulaerDiego Biseswar (46)
Jeffrey AltheerAndré Bahia (46)
Tim VinckenSerginho Greene (73)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Ali Boussaboun (10)
 Diego Biseswar (30)
 Ali Boussaboun (31)
 Ali Boussaboun (32)
 Pieter Collen (39)
 Ali Boussaboun (42)
 André Bahia (45)
 Pierre van Hooijdonk (50)
 Benjamin De Ceulaer (51)
 Benjamin De Ceulaer (55)
 Sebastian Pardo (60)
 Pierre van Hooijdonk (68)
 Sebastian Pardo (78)
 Benjamin De Ceulaer (80)
 Benjamin De Ceulaer (82)
 Pierre van Hooijdonk (84)
 Benjamin De Ceulaer (86)
 Tim Vincken (89)

Wedstrijdverslag

    

Feyenoord heeft zaterdagmiddag het 90-jarige bestaan van het Rotterdamse FC Boszoom opgeluisterd met een doelpuntenfestival: 0-18. Voor de ploeg van Erwin Koeman was het de eerste zege van de voorbereiding. Benjamin De Ceulaer werd topscorer met vijf treffers, op de voet gevolgd door Ali Boussaboun (4x). Tim Vincken maakte na acht maanden blessureleed zijn rentree en bepaalde in de slotfase de eindstand op 0-18. De andere treffers kwamen op naam van Pierre van Hooijdonk (3x), Sebastián Pardo (2x), Diego Biseswar, Pieter Collen en André Bahia. Testspeler Adama Tamboura maakte na rust zijn debuut.

Feyenoord moest dinsdag op pijnlijke wijze zijn meerdere erkennen in de amateurs van Katwijk (1-0). Dat zaterdagvierdeklasser Boszoom gezien de gigantische kwaliteitskloof tot een zelfde stunt in de staat zou zijn leek op voorhand al uitgesloten, een veronderstelling die gezien Feyenoords zucht tot revanche vanaf de aftrap nog maar eens werd versterkt. Toen werd duidelijk dat Feyenoord niet zomaar wilde winnen. De passie waarmee de jubilaris werd aangepakt, getuigde slechts van één missie: de score zo hoog mogelijk opvoeren om iets van de nare smaak weg te spoelen.

Theo Lucius illustreerde dat voor rust meermaals. De middenvelder sprintte na Feyenoords treffers regelmatig richting het doel van Boszoom om de bal zo snel mogelijk weer op de middenstip te leggen. De meeste sprints moest hij trekken na doelpuntrijke inzetten van Ali Boussaboun. De gedreven Marokkaan groeide uit tot smaakmaker van de eerste helft, met een fantastische solo als hoogtepunt. De als centrumspits spelende Boussaboun zette vijf man op het verkeerde been, waarna hij ook de doelman nog wist te verschalken. Het was zijn tweede treffer van de middag. De teller stokte uiteindelijk op vier, waarna er in de tweede helft een nieuw elftal ten tonele verscheen. De ruststand bedroeg 7-0, nadat ook Biseswar, Collen en Bahia een treffer voor hun rekening namen.

De Ceulaer nam na rust de rol van Boussaboun over. Na de 8-0 van Van Hooijdonk, die net als Lucius haast maakte om de aftrap na de zoveelste treffer snel te laten verrichten, was de Belg tot twee keer toe succesvol in de afronding. Het waren zijn eerste treffers in het Feyenoord-shirt en er zouden er nog drie volgen. Pardo (2x) en Van Hooijdonk (2x)  voerden de score verder op, waarna het slotwoord was aan Tim Vincken.

De rechtsbuiten maakte na lang blessureleed zijn rentree en voorzag dat zelf van glans. Met een geplaatst schot bepaalde hij de eindstand op 0-18, waarmee hij, zijn medespelers en de toeschouwers konden terugkijken op een geslaagde dag.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1