vrijdag 29 mei 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
05
Dec ’04

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  36.000 toeschouwers.

Feyenoord

2

1

NEC

 
Scheidsrechter: R. Wiedemeijer

Basisopstelling

Dennis Gentenaar
Muslu Nalbantoglu
Patrick Pothuizen
Jose Valencia
Rob Wielaert
Peter Wisgerhof
Edgar Barreto
Said Boutahar
Ronildo Tininho
Bjorn Van Der Doelen
Andrzej Niedzielan

Wisselspelers

Albert van der Sleen
Charles Kazlauskas
Jeffrey Leiwakabessy
Jarda Simr
Frank Demouge
Romano Denneboom

Wissels

J Leiwakabessy P Pothuizen (34)
R Denneboom A Niedzielan (70)
F Demouge B Van Der Doelen (87)

Gele Kaarten

Jose Valencia (21)
Peter Wisgerhof (53)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (19)
 Salomon Kalou (85)
Edgar Barreto (43)

Wedstrijdverslag

Voor de tweede maal in een week was Salomon Kalou matchwinnaar in De Kuip. Net als tegen Schalke 04 zorgde hij met een doelpunt voor de overwinning. Kalou schoot Feyenoord vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen NEC naar de 2-1 zege, na een teleurstellende wedstrijd waarin Dirk Kuyt de score had geopend voor de Rotterdammers.

De minuut ter nagedachtenis aan Prins Bernhard was indrukwekkend, maar de oorverdovende stilte die daarna lange tijd in De Kuip bleef heersen, zei alles over de amusementswaarde van Feyenoord-NEC. Die was bijzonder laag.

En dat terwijl de opstelling van Feyenoord nog zo veel aanvallende aspiraties in zich droeg. Zonder echte rechtsback (Gyan zat op de bank) en met de offensief ingestelde Ghaly als man die de rechterz?ne moest bestrijken, leek Gullit zijn elftal te hebben aangepast aan de verdedigend ingestelde tegenstander.

Het had desondanks een slaapverwekkende opening van de wedstrijd tot gevolg. In een laag tempo bleef Feyenoord zoeken naar een gaatje in de Nijmeegse vijfmansverdediging. Het slaagde daar maar sporadisch in.

Toen Kuyt na binnen twintig minuten dat toch de score wist te openen, nadat de bal met enig fortuin uit een voorzet van Saidi en een lichte aanraking van Kalou voor zijn voeten was beland, leek hij daarmee het startschot te hebben gegeven voor een vervolg met meer spektakel.

Toch kwam het daar niet van in De Kuip. Goor en Ono kenden nog wel kansen, maar voor heel veel gevaar wist Feyenoord niet te zorgen. NEC daarentegen, begon in die periode wel meer speldenprikjes uit te delen, al bleven ook de offensieve aspiraties van de Nijmegenaren beperkt.

Tot Edgar Barreto vijf minuten voor tijd besloot zijn geluk te beproeven. Hij scoorde vanaf 35 meter het doelpunt van zijn leven, door de bal ongegeneerd hard in de kruising te rammen. Lodewijks, die zijn ploeg al eerder had gered bij een schot van Boutahar, was kansloos.

Toen Feyenoord vervolgens in de extra tijd nog tweemaal door het oog van de naald ging bij een kopbal van Wisgerhof (goede redding Lodewijks) en een schot van Baretto (lat), was het legioen het zat. Het begeleidde de eigen ploeg op weg naar de kleedkamer met een fors fluitconcert.

In de tweede helft bracht Gullit al snel de Braziliaan Magr?o in het veld voor Pascal Bosschaart. De thuisploeg was toen al dichtbij een tweede goal geweest, maar Ghaly had zijn kopbal op de lat zien eindigen.

Kalou was de tweede met een grote mogelijkheid voor Feyenoord. Hij begon op eigen helft aan een rush die in het Nijmeegse strafschopgebied eindigde en werd afgesloten met een schot dat maar net voorlangs ging.

Later bracht Gullit ook Buffel in het veld voor de onzichtbare Castelen. De Belg kreeg een kwartier voor tijd de kans om man van de wedstrijd te worden, maar zag zijn doelpoging van dichtbij over de lat vliegen.

Uiteindelijk moest andermaal Salomon Kalou er aan te pas komen om verlossing te brengen in De Kuip. Hij scoorde na een fout in de Nijmeegse organisatie de 2-1 en voorkwam zo een kater in aanloop naar de wedstrijd tegen PSV.

Zowel Ono als Kalou kregen daarna nog kansen, maar gescoord werd er niet meer in De Kuip.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1