vrijdag 3 april 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
19
Dec ’04

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Zuiderpark

  8.000 toeschouwers.

ADO Den Haag

2

0

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Dorus de Vries
Gill Swerts (BEL)
Jan Paul Saeijs
Spira Grujic (SEM)
Youssef El Akchaoui
Jamie Smith (SCO)
Ferrie Bodde
Tom van der Leegte (C)
Sjaak Polak
Geert den Ouden
Cedric van der Gun
Karim Saïdi
Chris Gyan
Chong gug Song
Pascal Bosschaart
Shinji Ono
Bart Goor
Patrick Mtiliga
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Arjan van der Kaay
Dani?l Rijaard
Alberto Saavedra (SPA)
Roy Stroeve
Marcel Pronk
Eljero Elia
Gabor Babos
Bruno Basto
Gianni Zuiverloon
Wouter Artz
Gerson Magraõ
Thomas Buffel
Ebi Smolarek

Wissels

Geen
Gianni ZuiverloonKarim Saïdi (9)
Gerson MagraõShinji Ono (46)
Thomas BuffelChris Gyan (67)

Gele Kaarten

Ferrie Bodde (60)
Gianni Zuiverloon (70)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geert den Ouden (2)
Sjaak Polak (64)
Geen

Wedstrijdverslag

Op de valreep van de winter had Feyenoord – door de nederlaag van PSV – de spanning in de competitie nog weer even kunnen terugbrengen. In het Zuiderpark zag het daar echter geen moment naar uit: De Rotterdammers verloren kansloos van ADO Den Haag: 2-0.

Wat de Rotterdammers nog konden aanvoeren was de gebrekkige voorbereiding. Zo was Shinji Ono in de nacht voorafgaand vader geworden en derhalve nauwelijks enige slaap gehad. Daarbij kreeg Karim Saidi in de warming up te kampen met ademhalingsproblemen. Terwijl Loovens, Ghali en Paauwe sowieso al langs de kant dienden te blijven.

Toeval of niet, maar het duel was in het het Zuiderpark nog geen twee minuten aan de gang, of Saidi liet Geert den Ouden bij zich vandaan lopen. De spits werd op maat bediend door Sjaak Polak en maakte alleen voor Patrick Lodewijks geen fout.

Met Gianni Zuiverloon na acht minuten voor Saidi herstelde Feyenoord zich snel van de tik, maar overtuigend werd het nooit wat de ploeg van Ruud Gullit te bieden had. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd in het Zuiderpark, maar wel ??n zonder ?cht uitgespeelde kansen.

Het spelbeeld bleef na rust hetzelfde: twee ploegen die elkaar niets toegaven. De thuisploeg kreeg de 2-0 in de 64ste in de schoot geworpen, door waanzinnig uitverdedigen van Christian Gyan. Den Ouden kon de bal onderscheppen en Polak een niet te missen kans bieden.

Vijf minuten voor het einde kreeg Feyenoord nog z’n beste kans van de wedstrijd, toen Dorus de Vries redding moest brengen op een kopbal van Dirk Kuyt. Het was niet meer dan een plaagstootje, en de verdiende Haagse zege kwam er geen moment door in gevaar. Sterker: Den Ouden was ??n minuut voor tijd nog dicht bij een derde Haagse treffer.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1