woensdag 21 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Vri
04
Feb ’05

20:00 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Vijverberg

  11.000 toeschouwers.

De Graafschap

2

7

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Ben Haverkort

Basisopstelling

Jimmy van Fessem
Ren? Bot
Dave Bus
Darije Kalezic
Garry de Graef
Sven Vandenbroeck
Ricardo Sousa
Reinier Robbemond
Magno
Mamadou Zongo
Jhonny van Beukering
Gabor Babos
Alexander Östlund
Karim Saïdi
Cory Gibbs
Bruno Basto
Hossam Ghaly
Bart Goor
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Danko Lazovic
Romeo Castelen

Wisselspelers

Richard Haklander
Patrick Ax
Michael van der Kruis
Raymond Lenting
Lo?c Loval
Sander Duits
Cihan Yalcin
Gianni Zuiverloon
Pascal Bosschaart
Shinji Ono
Sebastian Pardo
Patrick Paauwe
Edwin de Graaf
Patrick Lodewijks

Wissels

M van der Kruis D Kalezic (46)
L Loval M Magno (46)
S Duits M Zongo (71)
Shinji OnoNicky Hofs (64)
Patrick PaauweHossam Ghaly (67)
Sebastian PardoBart Goor (77)

Gele Kaarten

Dave Bus (38)
Cory Gibbs (20)
Bruno Basto (71)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Ren? Bot (9)
Jhon Van Beukering (85)
 Dirk Kuyt (4)
 Romeo Castelen (25)
 Dirk Kuyt (32)
 Danko Lazovic (47)
 Danko Lazovic (52)
 Nicky Hofs (61)
 Dirk Kuyt (67)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft een heerlijke avondachter de rug in Doetinchem. Op De Vijverberg won de ploeg van RuudGullit met 2-7 van De Graafschap. Kuyt scoorde driemaal, Lazovictweemaal en ook Castelen en Hofs maakten een goal. Shinji Ono enPatrick Paauwe maakten hun rentree als invaller. Gibbs viel uit met eenhoofdwond, na een onbestrafte elleboogstoot van Robbemond.

De statistieken voorafgaand aan DeGraafschap-Feyenoord wezen uit dat Dirk Kuyt zou gaan scoren inDoetinchem. Dat had de Katwijker tenslotte in de voorgaande twaalfwedstrijden die hij op De Vijverberg speelde ook al elf keer gedaan.

Kuyt maakte die verwachting binnen de kortste keren waar. Na eenattente assist van de onbaatzuchtige Lazovic, tikte Kuyt de bal na vierminuten spelen al binnen.

Dat was een droomstart voor Feyenoord, dat in vrijwel dezelfdeopstelling aantrad als in Enschede tegen FC Twente. Alleen de van eenschorsing teruggekeerde Nicky Hofs keerde terug in het elftal. Hij namde honneurs waar voor Pardo.

De droomstart werd in eerste instantie verstoord door een groteverdedigingsfout in de Rotterdamse defensie. Niemand lette opoud-Feyenoorder Bot toen De Graafschap na negen minuten spelen eenvrije trap mocht nemen. Dat zorgde er voor dat de aanvoerder van DeGraafschap vogelvrij kon binnenkoppen: 1-1.

Het was vervolgens aan een aantal fouten in de Doetinchemse ploeg tedanken, dat Feyenoord gestaag afstand kon nemen van de thuisploeg.Castelen was de eerste die profiteerde. Hij scoorde na voorbereidendwerk van Ghaly de 1-2 en vierde die goal met het wiegen van zijn armen.Het doelpunt waarmee hij Feyenoord in de 25ste minuut opnieuw aan eenvoorsprong hielp, werd zo opgedragen aan zijn drie dagen oudedochtertje.

Kuyt was de volgende Feyenoorder die kon scoren. Op avontuurgestuurd door Goor, omspeelde de Katwijker de weifelende doelman VanFessem en schoot vervolgens beheerst de 1-3 binnen. Vervolgens was Hofsnog dicht bij een goal, maar zijn inzet belandde op de paal.

In de tweede helft bracht Gert Kruys onder anderen oud-FeyenoorderMichael van der Kruis in het veld. Dat was goed nieuws voor Dirk Kuyt,want dankzij een blunder van diezelfde Van der Kruis bij zijn tweedebalcontact, kon Kuyt al profiteren. Hij bracht Lazovic in stelling, diemet zijn eerste goal van de competitie de stand op 1-4 bracht.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De Doetinchemse defensieveranderde in een chaos en Lazovic kon vertrouwen opdoen door ook de1-5 te scoren. Er was toen nog geen uur gespeeld in de Achterhoek.

Lazovic stond even later samen met Castelen aan de basis van devolgende goal. Een mooie combinatie tussen de twee leverde Hofsvervolgens de mogelijkheid op om zijn eerste goal voor Feyenoord temaken: 1-6.

Dat was een dermate veilige stand dat Gullit besloot Shinji Ono inte zetten. De Japanner maakte zo een opvallend snelle rentree na deoperatie die hij in de winterstop in Japan onderging.

Het duurde niet lang voordat de Japanner kon meejuichen met de rest,want Kuyt bepaalde met zijn derde goal de stand op 1-7. Even latermaakte ook de van een blessure herstelde Paauwe zijn rentree in hetelftal. Hij verving Ghaly en kwam derhalve op het middenveld te spelen.

Enige smet op de avond was de onbestrafte elleboogstoot waarmeeRobbemond Gibbs in de slotfase uit de wedstrijd sloeg en de fout vanBabos even daarna. De Hongaarse doelman tikte een ogenschijnlijkongevaarlijk schot van Van Beukering achter zijn eigen doellijn. Zowerd het in Doetinchem 2-7.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1