woensdag 21 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
13
Feb ’05

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  37.500 toeschouwers.

Feyenoord

7

0

Willem II

 
Scheidsrechter: Tom Van Sichem

Basisopstelling

Oscar Moens
Michel Kreek
Albert Van der Haar
Frank Van der Struijk
Jos van Nieuwstadt
Tom Caluwe
Arvid Smit
Raymond Victoria
Kevin Bobson
Jatto Ceesay
Christophe Lepoynt

Wisselspelers

Steef Nieuwendaal
Peter Zois
Bas Smulders
Frank Van Mosselveld
Sven Delanoy
Hans Denissen
Iwan Redan

Wissels

F Van Mosselveld J van Nieuwstadt (55)
S Nieuwendaal J Ceesay (71)
H Denissen K Bobson (74)

Gele Kaarten

Geen
Arvid Smit (11)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

 Cory Gibbs (22)
 Nicky Hofs (27)
 Dirk Kuyt (pen) (40)
 Nicky Hofs (42)
 Dirk Kuyt (52)
 Nicky Hofs (60)
 Bruno Basto (88)
Geen

Wedstrijdverslag

                                 Meer foto's staan <a target=hier” /> 

Een swingend Feyenoord heeft een forsedosis zelfvertrouwen opgedaan in de aanloop naar de UEFA Cup-wedstrijdtegen Sporting Lissabon. In de sfeervolle Kuip werd Willem II met 7-0opgerold. Leonardo maakte na ruim een jaar zijn rentree in het eerste.De hoofdrol van de middag was weggelegd voor Nicky Hofs, die zijntweede wedstrijd in De Kuip met drie treffers en een assist van glansvoorzag. Dirk Kuyt (2x), Cory Gibbs en Bruno Basto verzorgden de anderedoelpunten.

Het treffen met Willem II zal door een aantalFeyenoorders nog wel een tijdje in de herinnering voortleven. VoorLeonardo bijvoorbeeld, de Braziliaan die na ??n jaar en drie maandeneindelijk zijn rentree in de selectie ?n in Feyenoord 1 vierde. Vorigeweek hoopte hij al dat die dag gekomen was, maar toen moest deBraziliaan als negentiende man op de tribune plaatsnemen. Ook voorDanko Lazovic had het competitieduel een speciaal tintje. Hoewel despits al drie wedstrijden op rij in de basis startte, stond zijn vierdeachtereenvolgende basisoptreden op zichzelf. Want waar Gullit in devoorgaande duels door de blessure van Kalou noodgedwongen een beroepdeed op de Servi?r, kreeg Lazovic voor het eerst dit seizoen devoorkeur boven de Ivoriaan, die fit op de bank plaatsnam. ?Omdat hijhet heeft verdiend?, aldus trainer Ruud Gullit, die het zelfvertrouwenvan Lazovic daarmee een injectie toediende. En dan was er nog PatrickPaauwe. Als centrale verdediger verdween hij twee maanden geleden uitGullits team om er half februari als verdedigende middenvelder terug tekeren.

Maar niet alleen voor Lazovic, Paauwe en Leonardozou het een bijzonder duel worden. De hoofdrollen waren tegen Willem IIvooral in de beginfase weggelegd voor twee nieuwelingen. De deze winteraangetrokken Nicky Hofs en Cory Gibbs imponeerden en deden daarmee hunongelukkige debuut in De Kuip (verlies tegen Vitesse) vergeten. In deeerste helft verzorgden Gibbs en Hofs samen drie treffers. De Amerikaantorende na 21 minuten boven de Willem II-verdediging uit en kopte devoorzet achter de kansloze Oscar Moens: 1-0. Na een wat weifelend beginvan Feyenoord, waarin het op achterstand leek te komen (Ceesay had eenovertreding nodig om de bal in het doel te schieten en zag zijn trefferafgekeurd), werd met Gibbs? doelpunt het startschot van een geweldigevoetbalmiddag gegeven. Vijf minuten later was het de andere aankoop,Nicky Hofs, die bewees dat Feyenoord over een nieuwe vrije trappenspecialist beschikt. Met rechts krulde hij de bal over de muur vanWillem II: 2-0. En ook bij Feyenoords derde treffer zou Moens kansloosblijken, al was dat hem dat niet aan te rekenen. Dirk Kuyt schootonberispelijk raak uit een strafschop nadat arbiter Van Sichem eenovertreding op Lazovic had geconstateerd. Feyenoords vierde treffer zoude mooiste van de middag blijken. Gibbs posteerde met een fraaie passover de grond Hofs vrij voor de doelman, die op nog fraaiere wijze debal over Moens lobte.

Feyenoord continueerde in de tweede helft waarmee het na rust wasge?indigd. Met zelfvertrouwen en goed voetbal regen de Rotterdammers deene na de andere kans aaneen. Lazovic en Kuyt kregen beiden een grotemogelijkheid, maar vonden Moens op hun weg. Niet alleen Gibbs en Hofsbleken te kunnen samenwerken, want na 51 minuten ging er een fraaiecombinatie aan de 5-0 vooraf. Lazovic toonde zich niet zelfzuchtig enlegde breed op Kuyt, die kon binnentikken. Het zou nog mooier wordentoen Castelen na een uur Hofs bediende, die zijn derde en Feyenoordszes treffer verzorgde. Een minuut later volgde het moment waar alles eniedereen bij Feyenoord en hijzelf op had gewacht. Leonardo maakte totgroot genoegen van het Legioen zijn rentree na een ruim een jaarblessureleed. Wat volgde was een half uur waarin de zichtbaargenietende Braziliaan bij elk balcontact op een verwachtingsvol gejuichwerd getrakteerd. Gejuicht werd er ook nog om een treffer toen BrunoBasto na goed doorgaan de bal achter Moens werkte en daarmee zijneerste doelpunt voor Feyenoord maakte: 7-0.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1