woensdag 21 oktober 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
20
Feb ’05

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Nieuw Galgenwaard

  21.500 toeschouwers.

FC Utrecht

0

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick Jol

Basisopstelling

Joost Terol
Edson Braafheid
Tim Cornelisse
David Di Tommaso
Sander Keller
Alje Schut
Darl Douglas
Ricky Kruys
Hans Somers
Dave van den Bergh
Michael Mols
Karim Saïdi
Cory Gibbs
Bruno Basto
Gianni Zuiverloon
Bart Goor
Patrick Paauwe
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Danko Lazovic
Romeo Castelen
Patrick Lodewijks

Wisselspelers

Rene Ponk
Joost Broerse
Jean-Paul de Jong
Dwight Tiendalli
Richal Leitoe
Prince Rajcomar
Hans Van der Haar
Gabor Babos
André Bahia
Pascal Bosschaart
Shinji Ono
Sebastian Pardo
Edwin de Graaf
Salomon Kalou

Wissels

D Tiendalli S Keller (46)
P Rajcomar R Kruys (73)
H Van der Haar M Mols (76)
Salomon KalouRomeo Castelen (82)
Shinji OnoDanko Lazovic (82)

Gele Kaarten

Edson Braafheid (55)
Gianni Zuiverloon (21)
Karim Saïdi (48)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Romeo Castelen (10)
 Dirk Kuyt (57)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft vier dagen voor hetbeslissende treffen met Sporting Lissabon aan het zelfvertrouwengewerkt. De Rotterdammers toonden zich in en tegen Utrecht uitermateeffici?nt en boekten een 0-2 zege. Feyenoord verstevigde daarmee degrip op de vierde positie van de ranglijst. Romeo Castelen bracht debezoekers voor rust op voorsprong met een fraaie volley, waarna DirkKuyt de thuisploeg na rust alle illusies ontnam.

Feyenoord waande zich de laatstecompetitiewedstrijden in dromenland door het weinige verzet dat gebodenwerd. Sporting Lissabon schudde de Rotterdammers woensdag ruw wakker endat was met het oog op het duel in en met Utrecht geen overbodige luxe.Want van de nummer vijf in de eredivisie viel er op voorhand beduidendmeer te verwachten. De Domstedelingen leden in eigen huis slechts ??nnederlaag (tegen Ajax), incasseerden minder tegentreffers dan Feyenoorden toonden zich eerder dit seizoen oppermachtig in De Kuip met een 0-3zege. Tegenover deze feiten, die elke vorm van onderschatting de kopindrukten, kon Feyenoord vertrouwen putten uit de groeiende vorm ?n delaatste ontmoetingen in Utrecht. De Rotterdammers verloren er niet meersinds 1997 en dat kunnen niet veel eredivisieploegen hen nazeggen.

Ookin het seizoen 2004/2005 werd al snel in de wedstrijd duidelijk dat FCUtrecht die negatieve thuisreeks niet zou kunnen doorbreken. Hoewel dethuisploeg furieus startte en de voorsprong leek te nemen met eenkopbal van David di Tommaso (Basto bracht knap redding op de lijn), washet Feyenoord dat snel een voorschot nam op een goed resultaat. Op dedag dat Wim van Hanegem (oud-Utrecht en -Feyenoord) zijn 61steverjaardag vierde, promoveerden de Rotterdammers de eerste de besteaanval tot doelpunt. Doelman Joost Terol keek machteloos toe RomeoCastelen de voorzet van Dirk Kuyt op de volley nam. De schoonheid vande goal zat vooral in de precisie die de rechteraanvaller aan de daglegde, want hij presteerde het om de bal in uiterste hoek te volleyen:0-1. Die tussenstand bracht de thuisploeg in verwarring, waarmee ermeteen een einde kwam aan de aanvalsgolven die de eerste tien minutenkenmerkten. Feyenoord controleerde het duel en wist voor rust nog ??nmaal gevaarlijk te worden. Cory Gibbs werkte de vrije trap van NickyHofs net over het doel. De thuisploeg op zijn beurt toonde zichonmachtig in de aanvalslinie en probeerde het meerdere malen vanafstand. De schoten van Tim Cornelisse, Dave van den Bergh, DarlDouglas en Hans Somers gingen echter naast en over het doel.

WaarFeyenoords eerste treffer de Utrechtse dadendrang temperde en daarmeeop een uitstekend moment kwam, was de timing van de tweede Rotterdamsetreffer even goed of zo niet beter. FC Utrecht jaagde meteen na rustvoor de gelijkmaker. Michael Mols was in de buurt, maar kopte over. Eenkoelbloedig en effici?nt Feyenoord profiteerde er meteen van bij deeerste kans na rust. Terol kon de kopbal van Saidi nog redden, maar waskansloos bij de herkansing van Dirk Kuyt, die vanaf twee meter afstandde bal in de netten joeg: 0-2. Verschil met de eerste vijfenveertigminuten was dat de tegentreffer ditmaal geen verlammende uitwerking hadop de thuisploeg. De Utrechters knokten voor hun laatste kansen en hetwas aan Patrick Lodewijks en het prima verdedigende werk van Saidi enGibbs te danken dat Feyenoord zijn voorsprong consolideerde. Utrechtwerd nog drie maal gevaarlijk, maar in alle gevallen toonde Lodewijkszich van zijn beste kant. De sluitpost bracht redding op de inzet vanHans Somers en keerde op knappe wijze het schot van Douglas. Zijnmooiste redding moest toen nog volgen. Vlak voor tijd keerde hij opfantastische wijze de inzet van invaller Hans van de Haar. Het blekende laatste speldenprikken van de thuisploeg. Feyenoord speelde het dueleenvoudig uit en zag het verschil met de nummer vijf van de ranglijstuitgroeien tot zes punten.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1