woensdag 27 oktober 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zat
19
Mrt ’05

19:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Mandemakers Stadion

  6.500 toeschouwers.

RKC Waalwijk

2

4

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick van Egmond

Basisopstelling

Khalid Sinouh
Serginho Greene
Nick Van der Velden
Marc van Hintum
Robert Fuchs
Michael Krohn-Delhi
Rogier Molhoek
Patrick van Diemen
Thomas Vermaelen
Rick Hoogendorp
Jason Oost
Gabor Babos
Alexander Östlund
Karim Saïdi
Cory Gibbs
Bruno Basto
Shinji Ono
Bart Goor
Nicky Hofs
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen

Wisselspelers

Jurgen Wevers
Cerezo Fung A Wing
Didi Longuet
Maarten Martens
Ferdi Elmas
Eddy Putter
André Bahia
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Sebastian Pardo
Danko Lazovic
Patrick Lodewijks

Wissels

C Fung A Wing J Oost (63)
E Putter B Vasconcelos (72)
F Elmas R Molhoek (90)
Pascal BosschaartBruno Basto (46)
Danko LazovicBart Goor (83)

Gele Kaarten

Bernardo Vasconcelos (62)
Geen

Rode Kaarten

Geen

Doelpuntenmakers

Bernardo Vasconcelos (6)
Michael Krohn-Dehli (26)
 Romeo Castelen (24)
 Salomon Kalou (33)
 Danko Lazovic (90)
 Romeo Castelen (90)

Wedstrijdverslag

       

Feyenoord heeft RKC Waalwijk na eenspectaculaire slotfase alsnog opzij gezet: 2-4. Een minuut voor tijdstond de 2-2 stand nog op het scorebord. Invaller Danko Lazovic enRomeo Castelen hielpen de Rotterdammers alsnog aan de zwaarbevochtenzege. Voor rust scoorden Castelen en Kalou. RKC speelde het laatstehalf uur met tien man, nadat Greene de rode kaart zag voorgehouden.Pascal Bosschaart maakte zijn rentree na twee maanden blessureleed.

Feyenoordreisde vol vertrouwen af naar Waalwijk. De recente resultaten in decompetitie, vijf opeenvolgende zeges met de indrukwekkende doelcijfers23 voor en 3 tegen, gaven daar ook alle aanleiding voor. Daarnaast konFeyenoords oefenmeester zijn sterkst denkbare ploeg opstellen. Althans,die gedachte koesterde Gullit tot enkele minuten voor de wedstrijd, tothet moment dat Patrick Lodewijks tijdens de warming up geblesseerd(lies) uitviel. Of het uitvallen van de eerste doelman zo kort vooraanvang van het duel het vertrouwen van de ploeg aantastte, was niet tezeggen. Feit was wel dat de Rotterdammers vanaf het beginsignaal naarachteren werden gedwongen en na zes minuten tegen een 1-0 achterstandaankeken. Karim Saidi leidde het doelpunt onbewust in door onnodig eeninworp weg te geven. Uit de spelhervatting gaf Patrick van Diemen voorop Bernardo Vasconcelos, die op zijn beurt de bal hard achter GaborBabos kopte. Feyenoord stond een zware avond te wachten, zoveel wasmeteen duidelijk.

Na de hectische openingsfase, die Feyenoorddoorkwam zonder nog meer schade op te lopen, kregen de Rotterdammerslangzamerhand meer vat op de wedstrijd. Feyenoord cre?erde zich enkelemogelijkheden voor het echt toesloeg. Dirk Kuyt schoot met eendiagonaal schot in de handen van Sinouh en Saidi was met een te hooggemikte kopbal gevaarlijk. De gelijkmaker hing in de lucht en zou nietveel later ook volgen. Romeo Castelen, de rechteraanvaller die vrijdagniet in de selectie van Van Bastens Oranje werd opgenomen, schoot debal in een vol strafschopgebied over de grond langs Sinouh. Waar hetLegioen hoopte dat Feyenoord na die treffer op zoek kon gaan naar devoorsprong, was het RKC dat tegen de verhouding in scoorde. DeWaalwijkers schoten een minuut na de gelijkmaker via MichaelKrohn-Dehli op doel, iets waar de verraste Babos niet op leek terekenen. De bal zeilde in de verre hoek van het doel: 2-1. Aan hetspelbeeld veranderde die stand niets. Feyenoord bleef de sterksteploeg, toonde zich veerkrachtig en maakte de achterstand snel ongedaan,op fenomenale wijze zelfs. De afgemeten voorzet van Kuyt werd opprachtige wijze ingekopt door Kalou. Feyenoord kon weer op zoek naarwaar het al eerder aanspraak op maakte: de voorsprong.

Datdeden de bezoekers in het tweede bedrijf zonder Bruno Basto, die in dekleedkamer achterbleef. De Portugees werd vervangen door PascalBosschaart, die zijn rentree maakte nadat hij twee maanden buitenspelstond door een wondinfectie aan het onderbeen. Feyenoord jaagde vanafde eerste minuut na rust op de derde treffer, al bleven grotemogelijkheden in eerste instantie uit. Na 58 minuten was Castelen opweg naar een grote kans, maar zover zou het niet komen. De primaspelende flankaanvaller stormde alleen af op Sinouh, maar werdneergehaald door Serginho Greene, die een directe rode kaart zagvoorgehouden door scheidsrechter Van Egmond. Volstrekt in de lijn vande voorgaande zestig minuten was het ook nu niet logisch om teveronderstellen dat Feyenoord tegen het tiental niet meer in gevaar zoukomen. Want dat kwam het wel degelijk, toen Vasconcelos de uitgelezenkans op 3-2 miste. De aanvaller had een open doel tot zijn beschikkingom de rebound (schot Fuchs, redding Babos) in te schieten. De precisiewas echter ver te zoeken, getuige het schot in het zijnet.

Het schuddeFeyenoord wakker en het verwachte offensief volgde alsnog. Schoten vanKuyt (over) en Goor (redding Sinouh) gingen aan twee merkwaardigemomenten vooraf. Eerst dacht Castelen aanspraak te maken op eenstrafschop nadat hij in het zestienmetergebied werd gevloerd. Waar erover die overtreding nog twijfels bestonden, stuitte de situatie vanenkele minuten later op groot onbegrip bij de Feyenoorders. Hofs werdoverduidelijk neergehaald door Sinouh, maar Van Egmond wuifde desmeekbedes om een strafschop weg. De tijd tikte weg in het nadeel vanFeyenoord en het gelijkspel hing in de lucht, maar Feyenoord zou tochnog met drie punten Waalwijk verlaten. De eerste de beste schotkans dieinvaller Lazovic kreeg, was meteen doeltreffend. Het onhoudbare schotverdween in de korte hoek en RKC was verslagen. De gifbeker was echternog niet leeg voor de moegestreden thuisploeg, want het mooistestaaltje van de avond moest diep in de blessuretijd nog komen. Castelenlobde de bal van ver buiten het strafschopgebied over Sinouh enbepaalde daarmee op prachtige wijze de eindstand op 2-4.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1