maandag 20 januari 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
10
Apr ’05

12:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: MyCom-stadion

  15.124 toeschouwers.

NAC

0

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: P. Vervecken (Bel)

Basisopstelling

Davy Schollen
Jurgen Colin
Pieter Collen
Nebosja Gudelj
Rob Penders
David Mendes Da Silva
Tamas Peto
Arne Slot
Ali Boussaboun
Anouar Diba
Anthony Lurling
Gabor Babos
Alexander Östlund
Karim Saïdi
Cory Gibbs
Pascal Bosschaart
Hossam Ghaly
Shinji Ono
Bart Goor
Dirk Kuyt
Salomon Kalou
Romeo Castelen

Wisselspelers

Arno van Zwam
Benny Kerstens
Levi Risamasu
Yuri Cornelisse
Maceo Rigters
Ronnie Stam
Zbigniew Malkowski
André Bahia
Bruno Basto
Gianni Zuiverloon
Sebastian Pardo
Danko Lazovic
de Vitor Santiago Leonardo

Wissels

Y Cornelisse A Lurling (69)
R Stam A Slot (69)
M Schenning T Peto (78)
Danko LazovicDirk Kuyt (78)

Gele Kaarten

Anthony Lurling (26)
Nebosja Gudelj (45)
Pascal Bosschaart (32)
Karim Saïdi (83)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
 Salomon Kalou (43)
 Shinji Ono (83)

Wedstrijdverslag

Het verliep minder vlekkeloos en soepeldan een week eerder tegen AZ, maar het resultaat was na negentigminuten hetzelfde. Feyenoord versloeg NAC en heeft zo weer drie puntenaan het totaal toegevoegd. Kalou opende vlak voor rust de score voor deRotterdammers met een knap geplaatst schot. Ono bepaalde vervolgens inde slotfase van de wedstrijd de eindstand op 0-2 met een doelpunt datminstens zo mooi was. Bij Feyenoord kregen Bosschaart en Saidi geel,maar zij kunnen er volgende week tegen Ajax gewoon bij zijn.NACFeyenoord100405-350.jpg

Na een heerlijke wedstrijd tegen AZarriveerde Feyenoord vol zelfvertrouwen in Breda, maar dat was met namein het eerste half uur van de wedstrijd niet aan het spel af te zien.De Rotterdammers hadden het moeilijk in Brabant, niet eens zozeer metNAC maar vooral met zichzelf. Slordig spel en te veel balverlies op hetmiddenveld, zorgden er voor dat Feyenoord zichzelf vaak in het nauwbracht.

Feyenoord speelde met Pascal Bosschaart als linksback en Gabor Babosals doelman. Het moet het zelfvertrouwen van laatstgenoemde goed hebbengedaan om als eerste man terug te keren in het stadion waar zijnloopbaan zo?n lift kreeg, want Babos deed het goed tegen NAC. Dat bleekonder meer in de 13e minuut, toen hij de eerste grote kans van dethuisploeg wist te pareren. Met een goede redding verwerkte hij toeneen schot van Boussaboun ? volgend jaar Feyenoorder – tot hoekschop.

NAC-Feyenoord had zich toen al tot een tactisch steekspel op hetmiddenveld ontwikkeld, waarbij beide ploegen loerden op een uitbraak.NAC was daarin het grootste deel van de eerste helft het meestsuccesvol. De Brabanders konden regelmatig profiteren vanschoonheidsfoutjes in het Rotterdamse spel. Merkwaardig genoeg was hetmet name Ghaly die lang nodig had om zijn draai te vinden. Uitgerekendde man die vorige week nog zo veel opzien had gebaard met een vrijwelperfecte wedstrijd tegen AZ, grossierde nu in verkeerde beslissingen.Het balverlies dat Feyenoord mede daardoor leed, voorkwam dat de ploegvan Gullit aan zijn eigen spel toekwam. Bovendien gaf het NAC zoonbedoeld een aantal malen de mogelijkheid te counteren.

Dat was bijvoorbeeld het geval in de 14e minuut, toen Lurling slimkon weglopen uit de rug van Bosschaart en op weg leek naar deopeningstreffer. Lurling negeerde zijn vrijstaande ploeggenoten en gingvoor eigen succes. Dat was een geluk bij een ongeluk voor Feyenoord,want het schot van Lurling ging over en naast.

Feyenoord kon daar in aanvallend opzicht lange tijd niets tegenoverstellen. De eerste kans diende zich pas aan in de 33ste minuut, toenCastelen zijn schuiver in de verre hoek net naast zag gaan. Feyenoorddrong daarna iets meer aan dan voorheen en ook het middenveld van deRotterdammers wist in die periode het aantal foute passes behoorlijkterug te dringen.

Het had voor Feyenoord een iets betere slotfase van de eerste helfttot gevolg, waarin de ploeg een paar halve kansen kreeg. Zo deed Kaloueen aardig poging met het hoofd en schoot de mee opgekomen Gibbs maarnet voorlangs. Het bleek de inleiding voor de openingsgoal, want vlakvoor rust had Kalou plotseling het geluk dat tot dan toe in zijn actiesontbrak. Ditmaal was het NAC dat klungelig balverlies leed op hetmiddenveld. Het had een Rotterdamse uitbraak tot gevolg die gelijksucces opleverde. Kalou draaide om Penders heen en schoot via het beenvan de NAC-aanvoerder onhoudbaar binnen. Zo gaf hij Feyenoord op eenpsychologisch sterk moment de voorsprong.

In de tweede helft hadden NAC en Feyenoord even tijd nodig om destrijd opnieuw te laten ontbranden. Dat gebeurde uiteindelijk na eenkwartier, waarin zowel Feyenoord (Ono) als NAC (Pet?) dicht bij eengoal leken. Feyenoord kreeg daarna mogelijkheden om de wedstrijd tebeslissen maar verzuimde dat in eerste instantie. Zo schoot Kalou hoogover, na voortreffelijk voorbereidend werk van Castelen. Laterlanceerde Ghaly een goed schot (gestopt), net als Kuyt (naast). Eenkwartier voor tijd probeerde Kalou het nog een keer van afstand, maarook nu had hij geen succes.

Dat de 0-2 toch nog viel was te danken aan het doorzettingsvermogenvan Feyenoord en het timmermansoog van Shinji Ono. De Japanner zag inde slotfase van de wedstrijd een gaatje in de defensie van NAC enbesloot het van buiten het strafschopgebied te proberen. Met succes,want zijn geplaatste schot betekende 0-2 en bracht Feyenoord dus zo deachtste zege op rij. En dat is een prettige constatering voor Gullit enzijn mannen, die het volgende week in eigen huis opnemen tegenaartsrivaal Ajax.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1