donderdag 5 augustus 2021
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
01
Mei ’05

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: De Kuip

  41.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

3

Sc Heerenveen

 
Scheidsrechter: Roelof Luinge

Basisopstelling

Brian Vandenbussche
Said Bakkati
Michel Breuer
Petter Hansson
Marcel Seip
Daniel Hestad
Larsse Nilsson
Arek Radomski
Mika Vayrynen
Klaas-Jan Huntelaar
Ugur Yildirim

Wisselspelers

Boy Waterman
Jeroen Drost
Andre Hanssen
Thomas Prager
Yuri Rose
Arnold Bruggink
Georgios Samaras

Wissels

A Bruggink D Hestad (46)
G Samaras L Nilsson (54)
J Drost S Bakkati (66)

Gele Kaarten

Geen
Said Bakkati (43)
Petter Hansson (53)

Rode Kaarten

Geen

Doelpuntenmakers

 Dirk Kuyt (37)
Mika Vayrynen (15)
Mika Vayrynen (41)
Petter Hansson (78)

Wedstrijdverslag

Feyenoord zakt steeds verder weg. In De Kuip kregen de Rotterdammersmet duidelijke cijfers klop van een beter SC Heerenveen: 1-3. Hoe grootde frustratie bij Feyenoord was over het eigen onvermogen, bewees DankoLazovic. De aanvaller stond amper een kwartier in het veld alsinvaller, en kon de 3-1 achterstand blijkbaar zo moeilijk verkroppen,dat hij koste wat kost probeerde Ugur Yildirim te raken. Na tweemislukte uithalen lukte het de Servi?r wel met zijn linkerelleboog, watYildirim op een bloedende hoofdwond kwam te staan en Lazovic zelf opeen terechte rode kaart.

Zo terecht als de rode prent was, zo terechtwas de nederlaag van Feyenoord. Heerenveen toonde aan waar het verschilhem in zat: de Friese poeg steekt goed in elkaar en speelt als team,Feyenoord hangt als los zand aan elkaar en is te afhankelijk van deindividuele kwaliteiten van de voorhoede.

Die aanvalslinie zorgde voor ??n goal, een fraai diagonale uithaalvan Dirk Kuijt, maar dat was veel te weinig om Heerenveen te kloppen,ook al zorgde Kuijt nog voor enig gevaar.

Mika V?yrynen knalde al na achttien minuten vanaf twintig meter de0-1 binnen. Vier minuten na de 1-1 van Kuijt ging V?yrynen een ??n-tweeaan met Klaas Jan Huntelaar, waarna de Fin beheerst doelman ZbigniewMalkowski klopte.

En diep in de tweede helft, nadat Heerenveen al meerdere keren hadnagelaten de partij voortijdig te beslissen, kopte Petter Hansson eenhoekschop van Yildirim hard binnen: 3-1.

‘Ik denk dat wij de mentale klap van de nederlaag bij FC Den Boschnog niet te boven zijn’, mijmerde coach Ruud Gullit, die zocht naar eenverklaring van de vijfde thuisnederlaag van het seizoen.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1