vrijdag 23 juni 2017
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
23
Mrt ’08

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Sparta Stadion

  10.000 toeschouwers.

Sparta

3

2

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick Jol

Basisopstelling

Sander Westerveld
Dwight Tiendalli
Jerold Promes
Danny Schenkel
Sjaak Polak
Kim Jaggy
Nathan Rutjes
Nourdin Boukhari
Marvin Emnes
Darryl Roberts
Charles Dissels
Henk Timmer
Kevin Hofland
Tim de Cler
André Bahia
Theo Lucius
Denny Landzaat
Giovanni v. Bronckhorst
Luigi Bruins
Nuri Sahin
Jonathan de Guzman
Michael Mols

Wisselspelers

Harald Wapenaar
Arne Slot
Edouard Duplan
Joshua John
Erik Falkenburg
Cees Toet
Kevin Strootman
Hanne Hagary
Sherif Ekramy
Serginho Greene
Danny Buijs
Leroy Fer
Georginio Wijnaldum
Nicky Hofs

Wissels

Edouard DuplanDarryl Roberts(46)
Arne SlotNourdin Boukhari(84)
Leroy FerNuri Sahin (85)

Gele Kaarten

Jerold Promes(43)
Nathan Rutjes(85)
Nuri Sahin (49)
Leroy Fer (90)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Nourdin Boukhari(15)
Nourdin Boukhari(50)
Marvin Emnes(90)
 Theo Lucius (12)
 Giovanni v. Bronckhorst (62)

Wedstrijdverslag

     

Feyenoord heeft een onnodige nederlaag geledenop het Kasteel. In een vermakelijke derby vergat de ploeg van Bert vanMarwijk na rust de vele kansen in doelpunten om te zetten. Marvin Emneshielp Sparta met zijn schot in de blessuretijd aan de zeer verrassende3-2. Theo Lucius en Giovanni van Bronckhorst scoorden voor Feyenoord.Nourdin Boukhari maakte twee doelpunten voor de thuisploeg. Bij 2-2werd de treffer van Luigi Bruins om onduidelijke redenen afgekeurd.

Dewedstrijd was nog geen doelpoging rijk toen Feyenoord een fraaistaaltje effectiviteit aan de dag legde. De Rotterdammers meldden zichna twaalf minuten voor het eerst in het strafschopgebied van destadsgenoot en sleepten er meteen het maximale uit. Luigi Bruins zettemet een intelligente steekbal Theo Lucius vrij voor Sander Westerveld.Het diagonale schot van de rechtsback verdween via de binnenkant van depaal in het doel: 0-1.

De droomstart was geen voorbode van eenmakkelijke middag. Sparta sloeg meteen terug. Na een kwartier zetteDwight Tiendalli de aanval op. Via Marvin Emnes belandde de bal bijBoukhari. De Marokkaan nam de bal met de hand mee, maar dat ontging dearbitrage. Timmer was kansloos op het schot dat volgde: 1-1.

Feyenoordmocht blij dat het uiteindelijk het rustsignaal haalde met die stand.Sjaak Polak en met name Charles Dissels waren op dreef aanSparta-zijde. Dissels testte na 23 minuten met een hard schot dekwaliteiten van Timmer. De keeper tikte de bal net over de lat. Uit dehoekschop die het Sparta opleverde, probeerde Dissels het nog een keer.Dit keer schoot hij naast.

Timmer kwam na 35 minuten opnieuwin actie bij een vrije trap van Polak. Zijn vuist en de lat blekenafdoende om de knal te neutraliseren. In diezelfde minuut moest Timmerweer tot het uiterste gaan om de achterstand te voorkomen. De kopbalvan Dissels wist hij met alle moeite uit het doel te halen.

Tochmaakte ook Feyenoord aanspraak op een doelpunt. Vooral Michael Molsonderscheidde zich in positieve zin. Zijn pass op De Guzman wasbewonderenswaardig, vooral gezien het voorwerk wat eraan vooraf ging.Na een half uur passeerde hij op techniek twee Spartanen en gaf hijvoor op de aanstaand international. De Guzman schoot in kansrijkepositie naast. Vier minuten voor rust schoot ook Van Bronckhorst naast,nadat er een aanval uit het boekje aan vooraf was gegaan.

Timde Cler kon direct na rust de 1-2 maken, maar faalde jammerlijk. Hijwas Westerveld al gepasseerd toen hij de bal in het lege doel wildeschieten. Maar in plaats van de trekker over te halen, ging hij totongeloof van iedereen in het stadion onderuit.

Dat het eendure misser was, bleek enkele minuten later. Toen schoot Boukhari vanafstand op doel. Dit keer kon Timmer de treffer niet voorkomen: 2-1.

Molswas in de minuten die volgden twee keer dicht bij de gelijkmaker. Inbeide gevallen ontbrak het de schoten aan zuiverheid. Dat gold ook voorde poging van Sahin, die een meter over zeilde. Zuiverheid was er weltoen Van Bronckhorst na ruim een uur aanlegde. Sahin liet de bal metopzet gaan en stelde de aanvoerder zo in staat aan te leggen. Hetresultaat was een onhoudbaar schot in de bovenhoek: 2-2.

Feyenoordbeleefde daarna de beste fase van de wedstrijd. De thuisploeg werd vernaar achteren gedrongen en kon niet anders dan toezien hoe Feyenoord deene na de andere aanval opzette. Mols, Bruins en Landzaat legden aan,maar de voorsprong leverde het niet op. Het had wel een effect op desfeer in het uitvak. De Feyenoord-supporters gaven met hun positievesupport alle aanleiding te denken dat niet Sparta maar Feyenoord eenthuiswedstrijd speelde.

Bruins dacht Feyenoord een kwartiervoor tijd aan de verlossende 2-3 te helpen. Hij frommelde de bal uiteen hoekschop binnen, maar om onduidelijke redenen keurdescheidsrechter Jol het doelpunt af. Minuten later verdween hetafgeslagen schot van Sahin op het dak van het doel. Westerveld reddetien minuten voor tijd eerste een schotpoging van Sahin en daarna eengevaarlijke kopbal van André Bahia.

Het leek een kwestie vantijd voor Feyenoord de winnende zou maken, maar die viel uiteindelijkaan de andere kant. Marvin Emnes haalde in de blessuretijd vernietigenduit en bracht Sparta de drie punten waar het op basis van de tweedehelft geen recht op had: 3-2.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1