maandag 13 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Zon
13
Apr ’08

14:30 uur

Competitie wedstrijd

Stadion: Willem II-stadion

  14.700 toeschouwers.

Willem II

3

1

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick v. Egmond

Basisopstelling

Kenneth Vermeer
Jens Janse
Thomas Bælum
Arjan Swinkels
Frank van der Struijk
Danny Mathijssen
Mehmet Akgün
Mohamed Messoudi
Christophe Grégoire
Said Boutahar
Frank Demouge
Sherif Ekramy
Kevin Hofland
Tim de Cler
André Bahia
Theo Lucius
Danny Buijs
Leroy Fer
Luigi Bruins
Nuri Sahin
Jonathan de Guzman
Michael Mols

Wisselspelers

Bruno Appels
Sergio Zijler
Darl Douglas
Rydell Poepon
George Mourad
Cristiano
Delano Hill
Erwin Mulder
Serginho Greene
Georginio Wijnaldum
Nicky Hofs
Andwèlé Slory
Chun-Soo Lee

Wissels

Delano HillJens Janse(65)
Rydell PoeponThomas Bælum(66)
Darl DouglasChristophe Grégoire(79)
Nicky HofsNuri Sahin (56)

Gele Kaarten

Geen
Luigi Bruins (24)
Nicky Hofs (61)
Kevin Hofland (79)

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Frank Demouge(7)
Frank Demouge(19)
Said Boutahar(36)
 André Bahia (74)

Wedstrijdverslag

   

Met nog één competitieronde te gaan isplaatsing voor de Champions League play-offs ver weg voor Feyenoord. Inde voorlaatste wedstrijd werd een dramatische eerste helft tegen WillemII de ploeg van Bert van Marwijk fataal. De 3-0 ruststand bleek na rustonoverbrugbaar, al deed André Bahia een kwartier voor tijd nog wel ietsterug in Tilburg: 3-1. Omdat ook Heerenveen verloor, mag Feyenoordblijven hopen op een klassering in de top vijf. Kevin Hofland vervingde geschorste Giovanni van Bronckhorst als aanvoerder.

Dewet van Murphy deed in de eerste helft voor Feyenoord opgeld. Alles watmis kon gaan, ging ook mis. Dat was geheel in de lijn van de dagenvoorafgaand aan de wedstrijd, toen Bert van Marwijk zich met de ene nade andere geblesseerde routinier geconfronteerd zag. Gevolg was dat detrainer het met minder ervaring moest doen. En dat brak Feyenoordongenadig hard op in de eerste helft.

Sherif Ekramy stond daarongewenst symbool voor. De keeper verving Henk Timmer en deed dat opeen manier die hij in zijn ergste nachtmerrie niet had kunnen beleven.Ekramy ging bij zijn eerste acties twee keer pijnlijk in de fout. Nogerger voor hem was dat beide fouten werden afgestraft door FrankDemouge.
Na zeven minuten probeerde Ekramy de bal uit de lucht teplukken. In plaats daarvan greep hij mis. Demouge was attent en schootin het dak van het lege doel. Ekramy hoopte nog op hulp vanscheidsrechter Van Egmond, maar staakte zijn pogingen al snel toen hijer de zinloosheid van inzag.

Na negentien minuten werd eenverkeerde inschatting hem opnieuw noodlottig. Dit keer timede hijongelukkig bij de voorzet van Mohamed Messoudi. Demouge kwam eerder bijde bal en hielp zijn ploeg met een doeltreffende kopbal in een zetel.

Feyenoordherpakte zich, maar blijkbaar was de ploeg geen enkele vorm van gelukgegund. Doelpogingen waren er in het daaropvolgende kwartier inovervloed, maar Kenneth Vermeer werd niet gepasseerd. Zo keerde dekeeper pogingen van Nuri Sahin, Leroy Fer (2x), Luigi Bruins, KevinHofland en zag hij de vrije trap van Jonathan de Guzman centimetersnaast zeilen.

In een wedstrijd waarin ongelukkige momentenzich in hoog tempo opstapelden, voelde het bijna als logisch dat meeraverij de Rotterdammers niet bespaard bleef. Dat gebeurde dan ook niet.Na 36 minuten stapte Theo Lucius verkeerd in bij een dieptepass, watSaid Boutahar een vrije doorgang opleverde richting het doel vanEkramy. Koelbloedig schoot de ex-Feyenoorder via de binnenkant van depaal raak: 3-0.

Gedragen door het enthousiaste thuispubliek engeruggensteund door die ondenkbaar geachte tussenstand startte WillemII met groot zelfvertrouwen aan de tweede helft. Feyenoord toonde zichstrijdbaar, maar frustratie kwam steeds zichtbaarder aan de oppervlaktetoen de treffer uitbleef. In plaats daarvan waren het de Tilburgers diegevaarlijk werden met snelle uitbraken. Messoudi verzuimde de score nogverder op te voeren.

Feyenoord mocht nog iets van hoopkoesteren, toen Bahia een kwartier voor tijd ongedekt mocht aanleggen.Met een diagonaal schot maakte hij er 3-1 van. Maar het was te laat omnog een echt slotoffensief te ontketenen. Hofland kopte nog op het dakvan het doel. Verder kwam het leeggestreden Feyenoord niet.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1