donderdag 9 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Din
03
Jan ’89

14:30 uur

Vriendschappelijke
Finale Opel Indoor Soccer wedstrijd

Stadion: Ahoy

  7.000 toeschouwers.

Feyenoord

1

2

Ajax

 
Scheidsrechter: Cees Bakker

Basisopstelling

Wisselspelers

Wissels

Geen
Geen

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Geen

Wedstrijdverslag

  

Tijdens de winterstop in het seizoen 1988-89 spelen Feyenoord en Ajax mee in het Tweede Opel Indoor Soccer toernooi in Ahoy´. De ploegen komen in de finale terecht die gewonnen zal worden door Ajax met 2-1.

Feyenoord won voorafgaand aan de finale van Excelsior en All-star team met onder andere Ben Wijnstekers. Beide wedstrijden werden met 5-4 gewonnen. Ajax won in de groepsfase van Charleroi (4-0) en Galatasaray (3-1).

Het enige doelpunt van Feyenoord in de finale komt op naam van Ruud Heus, maar vlak voor tijd scoort Aron Winter de gelijkmaker en volgt er een sudden-death.

Zoals wel vaker werd ook dit keer Ajax bevooroordeeld door een scheidsrechter. Ditmaal was het scheidsrechter Cees Bakker die zes seconden voor het einde een goal onterecht goed keurde. Brian Roy die via een shoot-out de winnende goal maakte deed dit door een niet voorwaartse beweging te maken en dit mocht volgens de regels niet.

Hierop besloot een gedeelte van de Feyenoord-aanhang stoeltjes los te rukken en werd ook nog even gebruik gemaakt van de brandslang. Buiten het sportpaleis werd de Ajax-spelersbus nog bekogeld met stenen.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1