woensdag 30 september 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
22
Mei ’08

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark Houserveld

  toeschouwers.

BSV Limburgia

0

11

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick Jol

Basisopstelling

Marco van Bun
Gerard Douven
Jeroen Raets
Rik Roumen
Patrice Verdonk
Kevin Knarren
Danny Hendriks
Johna Remeeus
Angelo Heijne
Samuel Mehari
Steve de la Roy
Lorenzo Davids
Ramon Torres Darley
Serginho Greene
André Bahia
Theo Lucius
Nicky Hofs
Jacob Lensky
Kevin Wattamaleo
Michael Mols
Ronildo Pereira de Freitas Tininho
Andwèlé Slory

Wisselspelers

Luuk Janssen
Ferdy van Odenhoven
Stijn Clerkx
Sithri Steegs
Imad Igharben
Maurice van Woerkum
Timo van Gils
Danny Jeurissen
Gerard van Guilick
York Kleinen
Haico Hellemons
Danny Geurts
Hicham Fouffa
Erik Cummins
Sanny Monteiro
Jerson Anes Ribeiro
Michael Thé
Jordao Pattinama

Wissels

Rik RoumenSithri Steegs(25)
Angelo HeijneMaurice van Woerkum(46)
Steve de la RoyFerdy van Odenhoven(46)
Jeroen RaetsHaico Hellemons(46)
Johna RemeeusImad Igharben(46)
Samuel MehariGerard van Guilick(46)
Kevin KnarrenDanny Jeurissen(46)
Danny HendriksTimo van Gils(46)
Patrice VerdonkYork Kleinen(46)
York KleinenDanny Geurts(70)
Danny JeurissenHicham Fouffa(70)
Marco van BunLuuk Janssen(75)
Gerard DouvenAngelo Heijne(75)
Imad IgharbenStijn Clerkx(80)
Erik CumminsRamon Darley (46)
Michael ThéMichael Mols (46)
Jerson Anes RibeiroAndwèlé Slory (60)
Sanny MonteiroSerginho Greene (66)
Jordao PattinamaKevin Wattamaleo (74)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Rode kaart Symbolisch voor Gerard Douven 75 min. i.v.m. beëindiging voetbal loopbaan (note: is oud-profvoetballer van Roda JC)
Geen

Doelpuntenmakers

Geen
Theo Lucius (pen) (8)
 André Bahia (24)
 Michael Mols (30)
 Kevin Wattamaleo (30)
 Nicky Hofs (36)
 Ronildo Pereira de Freitas Tininho (37)
 Ronildo Pereira de Freitas Tininho (39)
 Nicky Hofs (43)
 Theo Lucius (45)
 Kevin Wattamaleo (58)
 Nicky Hofs (69)

Wedstrijdverslag

Feyenoord heeft de eerste van tweeoefenwedstrijden tijdens het trainingskamp in Limburg overtuigendgewonnen. De Rotterdammers kenden weinig problemen met de amateurs vanBSV Limburgia: 0-11. Tininho maakte als gastspeler zijn rentree in hetshirt van Feyenoord en luisterde zijn wedstrijd op met twee doelpunten.De overige treffers kwamen op naam van Nicky Hofs (3x), Theo Lucius(2x), Kevin Wattamaleo (2x), Michael Mols en André Bahia.

Wegenshet ontbreken van ruim de helft van de selectie in verband metinternationale verplichtingen en blessures, was Bert van Marwijkgenoodzaakt in Limburg een beroep te doen op een handvol spelers van debeloften. Kevin Hofland, die deze week aan zijn enkel werd geopereerden daardoor op krukken liep, was een van de spelers die niet in actiekwam, maar hij vertolkte desondanks een hoofdrol nog voordat er een balhad gerold. Hij werd voorafgaand aan de wedstrijd door de burgemeestervan Brunssum tot ereburger van de Limburgse plaats benoemd.

Deopeningsfase van de wedstrijd was een stuk minder de moeite waard.Feyenoord creëerde met name via de snelheid van Andwelé Slorymogelijkheden, maar ging slordig met de kansen om. De twee doelpuntendie in het eerste halfuur werden gemaakt, waren er daarom minstens eenpaar te weinig.

Bij beide treffers stond Nicky Hofs aan debasis. Na bijna tien minuten spelen ging hij neer in hetstrafschopgebied, waarna Lucius beheerst de bal vanaf zestien meterbinnen schoot. Ongeveer een kwartier later zette Hofs zelf een actieop, die uiteindelijk vanaf dichtbij ingetikt kon worden door AndréBahia: 0-2.

Pas in het laatste kwartier van de eerste helftkwam Feyenoord echt op stoom. Het startschot werd gegeven in dedertigste minuut, toen de Rotterdammers twee keer binnen zestigseconden wisten te scoren. De eerst kwam tot stand via een knappeindividuele actie van Michael Mols. Bij de aftrap die volgde werd debal direct onderschept, waarna Kevin Wattamaleo aan het eind van deaanval stond: 0-4.

Het leek de definitieve genadeklap voorLimburgia, want in de slotfase van de eerste helft moest de ploeg nogvier treffers incasseren. Gastspeler Tininho en Hofs schoten iedertweemaal raak, Lucius tekende op slag van rust voor het slotakkoord.

Detweede helft kwam voor Feyenoord al even moeilijk op gang als deeerste. Ditmaal hadden de Rotterdammers er bijna een kwartier voornodig om de ban te breken. Dat gebeurde door Wattamaleo, die voor detweede keer op de avond een afstandschot via de binnenkant van de balhet doel in zag rollen. Hofs verdubbelde de score voor Feyenoord in detweede helft zes minuten later, met een subtiele lob.

Hetbleken direct de laatste wapenfeiten van de bezoekers te zijn. Hettempo ging in de slotfase van het duel aan beide kanten omlaag.Feyenoord kreeg nog wel kansen de voorsprong verder uit te bouwen, maaronder meer Hofs en de invallers Jordao Pattinama en Michael The haddenhet vizier niet op scherp.

BSV Limburgia – Feyenoord 0-11


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1