maandag 6 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Woe
28
Mei ’08

19:30 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportpark Schildman

  toeschouwers.

Aswh

1

5

Feyenoord

 
Scheidsrechter:

Basisopstelling

Lorenzo Davids
Jerson Anes Ribeiro
Ramon Torres Darley
André Bahia
Denny Landzaat
Danny Buijs
Nicky Hofs
Jacob Lensky
Michael Mols
Ronildo Pereira de Freitas Tininho
Jordao Pattinama

Wisselspelers

Erik Cummins
Sanny Monteiro
Kevin Wattamaleo
Michael Thé

Wissels

Geen
Kevin WattamaleoJacob Lensky (46)
Michael ThéMichael Mols (80)
Erik CumminsRamon Darley (83)
Sanny MonteiroLorenzo Davids (83)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Van Lare(62)
 Jordao Pattinama (7)
 Danny Buijs (13)
 André Bahia (74)
 Ronildo Pereira de Freitas Tininho (80)
Denny Landzaat (pen) (82)

Wedstrijdverslag

    

Bert van Marwijk heeft woensdagavond met eenoverwinning afscheid genomen als trainer van Feyenoord. Tegenhoofdklasser ASWH werd het 1-5. Jordao Pattinama, Danny Buijs, AndréBahia, Tininho en Denny Landzaat werkten zich op het scorebord.Landzaat, die afgelopen te horen kreeg dat er geen plaats voor hem isin de EK-selectie van het Nederlands elftal, speelde de hele wedstrijd.Andwelé Slory en Serginho Greene waren niet aanwezig inHendrik-Ido-Ambacht. Zij zijn op pad met de Suriprofs.

Afgaandeop de beginfase leek Feyenoord weinig problemen te hebben methoofdklasser ASWH. De Rotterdammers namen direct vanaf de aftrap hetheft in handen en leken vastbesloten om een waardige afsluiting aan hetseizoen te geven. Het resulteerde binnen een kwartier in twee treffers.

Na zeven minuten spelen gaf gelegenheidsaanvoerder Michael Molseen doorsteekpass op Anes Ribeiro. Die trof in eerste instantie dedoelman op zijn pad, maar kon de bal daarna alsnog voorgeven. Deinlopende Jordao Pattinama kon vervolgens in een leeg doel koppen.

Noggeen vijf minuten later verdubbelde Feyenoord de score. Tininho gingachter de bal staan bij een vrije trap aan de rechterkant van het velden legde de bal panklaar op het hoofd van Danny Buijs: 0-2.

Buijskreeg in de slotfase van de eerste helft de grootste mogelijkheid om devoorsprong te vergroten. De verdediger kreeg de bal op een paar metervan het doel gelukkig op zijn knie. Op de doellijn kon zijn inzetternauwernood gered worden door een verdediger van de thuisploeg.

Inde tussentijd wisten de Rotterdammers weinig gevaar te stichten. Welwerd diverse malen van afstand een schot gelost op het vijandige doel,maar onder meer Nicky Hofs en Denny Landzaat schoot hoog en ver over.Op slag van rust kreeg ASWH de grootste mogelijkheid iets terug tedoen, maar doelman Darley kon redding brengen op het schot vanaanvaller Sjoerd van der Waal.

Het bleek een voorbode voor detweede helft, waarin ASWH meer van zich afbeet en Feyenoord niet meerzo scherp was als voor rust. Dat bleek onder meer uit mogelijkhedenvoor Pattinama, die het zijnet trof, en Hofs, die na ruim een uurspelen van dichtbij op de paal kopte.

Nog in dezelfde minuutals de mogelijkheid voor Hofs was het aan de andere kant wel raak.Klungelig verdedigen van Feyenoord zorgde ervoor dat Ferry van Larezichzelf plots oog in oog met de keeper vond. Hij had er twee pogingenvoor nodig, maar uiteindelijk bracht hij met een hard schot de spanningterug in de wedstrijd: 1-2.

ASWH mocht ruim tien minuten hopenop een stuntje, totdat André Bahia de hoofdklasser de genadeklap gaf.Weer lag een vrije trap van Tininho vanaf de rechterflank aan de basisvan het doelpunt. De inzet was hard en zuiver en landde op het hoofdvan de verdediger, die bij de tweede paal klaar stond om binnen tekoppen: 1-3.

De eindscore kwam uiteindelijk tot stand viadoelpunten van Tininho en Landzaat. Tien minuten voor tijd schootTininho de bal hard en droog van afstand achter de doelman van ASWH.Twee minuten later ging Pattinama neer in het strafschopgebied, waarnaLandzaat de bal vanaf elf meter onberispelijk tussen de palen trapte.

ASWH – Feyenoord 1-5


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1