maandag 13 juli 2020
|     Rotterdam  

Wedstrijddetails

Don
17
Jul ’08

19:00 uur

Oefen wedstrijd

Stadion: Sportcomplex VELO

  toeschouwers.

SV Velo Wateringen

1

12

Feyenoord

 
Scheidsrechter: Dick Jol

Basisopstelling

Kostas Lamprou
Kaj Ramsteijn
Norichio Nieveld
Harrison Afful
Kelvin Leerdam
Leroy Fer
Michal Janota
Michael Mols
Kermit Erasmus
Andwèlé Slory
Luis Pedro

Wisselspelers

Ramon Torres Darley
Serginho Greene
André Bahia
Danny Buijs
Karim El Ahmadi
Luigi Bruins
Georginio Wijnaldum
Jonathan de Guzman
Roy Makaay
Jon Dahl Tomasson

Wissels

Geen
André BahiaAndwèlé Slory (46)
Luigi BruinsNorichio Nieveld (46)
Roy MakaayMichael Mols (46)
Karim El AhmadiLuis Pedro (46)
Jonathan de GuzmanLeroy Fer (46)
Ramon Torres DarleyKostas Lamprou (46)
Jon Dahl TomassonKermit Erasmus (46)
Georginio WijnaldumKelvin Leerdam (46)
Danny BuijsKaj Ramsteijn (46)
Serginho GreeneMichal Janota (46)

Gele Kaarten

Geen
Geen

Rode Kaarten

Geen
Geen

Doelpuntenmakers

Schoneman(36)
 Michael Mols (14)
 Kermit Erasmus (19)
 Michal Janota (32)
 Kermit Erasmus (43)
 Roy Makaay (47)
 Jon Dahl Tomasson (53)
 Georginio Wijnaldum (60)
 Luigi Bruins (64)
 Jon Dahl Tomasson (68)
 Georginio Wijnaldum (73)
 Jon Dahl Tomasson (77)
 Luigi Bruins (78)

Wedstrijdverslag

   

Jon Dahl Tomasson heeft donderdagavond directzijn visitekaartje afgegeven, bij zijn rentree in het shirt vanFeyenoord. De Deen kwam in de tweede helft van de wedstrijd tegen VELOvoor het eerst deze voorbereiding in actie en tekende direct voor driedoelpunten en een assist. De overige doelpunten in het duel dateindigde in 1-12 kwamen op naam van Luigi Bruins (2x), GeorginioWijnaldum (2x), Kermit Erasmus( 2x), Roy Makaay, Michael Mols en MichalJanota.

Gertjan Verbeek koos er donderdag voor om testarten met een groot deel van de spelers, die de afgelopen twee duelspas in de tweede helft in actie kwamen. Zo was de basis van Feyenoordeen jong team, waarin Michael Mols met zijn 37 jaar de uitzondering opde regel vormde. De aanvaller kwam voor de eerste maal dit seizoen inactie en deed dit prima.

Mols was als aanspeelpunt bij een hoop aanvallen betrokken en tekendena een kwartier spelen op sublieme wijze voor de openingstreffer. Deaanvaller kreeg de bal vanaf de rechterkant voor van de Ghanesestagiair Harrison. Vanaf een meter of tien maakte Mols vervolgens eenschitterende omhaal, die vlak naast de paal in het doel eindigde: 0-1.

Harrison,die afgelopen week nog een wedstrijd in Libië speelde, was overigens deenige speler die donderdag negentig minuten lang in actie kwam. Deverdediger viel op dankzij zijn aanvallend ingestelde spel. Zo wasHarrison geregeld bij de achterlijn van de tegenstander te vinden.

Eenandere speler die in positieve zin opviel, was Kermit Erasmus. Evenalsin zijn eerste twee wedstrijden, leek hij in eerste instantie hetvizier niet constant op scherp te hebben, maar na twintig minuten brakhij alsnog de ban. De voorzet van Andwelé Slory hoefde hij alleen nogbinnen te tikken: 0-2. Op slag van rust stond Erasmus ook aan het eindvan een aanval die begon bij Michael Janota, wat Feyenoords vierde enlaatste doelpunt van de eerste helft betekende.

Even ervoor had VELO via een handige counter al tegen gescoord. Knulliguitverdedigen in het centrum, zorgde ervoor dat Maurice Schooneman vrijop doelman Kostas af kon en hij miste niet. Twee minuten voor dietegentreffer had Janota met een afstandschot de stand al op 0-3gebracht.

Nadat Lee Towers in de rust de wedstrijdbal hadverloot, vergrootte Feyenoord in de tweede helft met een vrijwel geheelgewijzigd elftal al binnen twee minuten de score. Met een van zijneerste balcontacten bij zijn rentree in het Feyenoord-shirt, bediendeJon Dahl Tomasson spits Roy Makaay, die raak schoot: 1-5.

VoorTomasson werd zijn rentree vijf minuten later nog verder opgeluisterd,want ditmaal stond hij zelf aan het eind van een aanval. De voorzetkwam van Luigi Bruins, waarna de Deen alleen nog binnen hoefde tetikken: 1-6.

Het sierde de Rotterdammers dat ook toen de buit lang en breed binnenwas gedisciplineerd gevoetbald werd. Daarin viel met name desamenwerking tussen het aanvalskoppel Makaay en Tomasson op. De tweehielden in vrijwel iedere situatie oog voor elkaar, waardoor Tomassonnog tweemaal tot scoren kon komen.
Tussen de de eerste en de derdetreffer van de Deen zetten ook achtereenvolgens Georginio Wijnaldum(lob over de doelman), Luigi Bruins (voorzet Jonathan de Guzman),Tomasson (op aangeven van Makaay) en wederom Wijnaldum (intikker) hunnaam op het scorebord. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Bruins,die tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde. Serginho Greenescoorde in blessuretijd ook nog, maar zijn treffer werd afgekeurd.


FR-Fanatic.nl © 2005 - 2016 All Rights Reserved | Dank aan: Feyenoord Headliner & Feyenoord Headlinez & Feyenoord Nieuwsbreak | Bronnen | Version 5.1